Re: furt tu od vás ktosi čosi chce

Boom - ty si blbej. když to budeš vyrábět od začátku ze součástek vyjde tě to podstatně dráž. Jedinou výhodu kterou by to mělo je to že by to bylo v symetrice.

Re: furt tu od vás ktosi čosi chce

Nie som blbí, súčiastky mám (IO) a ostatné mi dá kamarát, a chcem sa to naučiť, ako sa to robí, keď to pototo, tak nebude problém zohnať  nejaký iný zosík, ale pochopím princípu

(upravil Thales 17. 12. 2007 15:57)

Re: furt tu od vás ktosi čosi chce

No tak jo no. Když se to chceš naučit proč ne. Mě šlo jen o to jak si celou dobu škudlil na výškáči tak jsem myslel že každá koruna dobrá ale když šoustáčky dostaneš zadarmo... Akorád si musíš cvyrobit plošňák a to se zapájením a oživením sežvejne čas. Ale alespoň to budeš mít v symetrice (předpokládám).

Re: furt tu od vás ktosi čosi chce

To v symetrike bude, však nákres mám z nejakého časáku a dokreslil mi tam niečo kurpelm, a ten my aj s tým pomôže (aspoň tak vravel) a som mu za to veľmi vďačný. Výškače som už zohnal- ARV 168 od drima, len jeden má ďubku v membráne, to nejako opravím, a ke´d už sme pri tom výškači, ako ho mám osadiť, zvnútra? alebo zvonka?

Re: furt tu od vás ktosi čosi chce

zvenčí

Re: furt tu od vás ktosi čosi chce

Prečo, neni to jedno? Viem, že vysoké tóny sú smerodatné a musia smerovať, ale čo keď ich budem mať na stole pri sebe? lebo zvonku to bude škaredé

Re: furt tu od vás ktosi čosi chce

Zvenku se to musí umět aby to nebylo ošklivé. Ale udělej to fakt zvenku kvůli difrakcím. A také kvůli tomu že kdyby byl výškáč uvnitř bude tloušťka přední stěny působit jako trubka nebo horna nedefinovaných vlastností. Prostě ho dej zvenku.

Re: furt tu od vás ktosi čosi chce

a keby som ho dal zvnútra a zkosil hrany tej prednej dosky?
Asi takto:

                   | |
                    \|       -predná stena
                       \
                      | |-|   -výškač
                       /
                    /|       -predná stena
                   | |
asi to moc nieje zrozumiteľné, ale proste zachovať pribeh zvukových vľn z výškača, potom by im nič nevadilo- zvnútra to chcem dať preto, lebo dosky už mám, ako som písal nalakované, a ten výškač je starý modrý aj s filcom červeným a špatil by tam- jedine keby som ho natrel, ale to sa mi nemusí podariť

(upravil kyselym 19. 12. 2007 17:49)

Re: furt tu od vás ktosi čosi chce

tak tomu udelas hornu nepredvidatelnych(pro nas) vlastnosti a je to pekna hovadina pokud proto nemas nejakej opravnenej duvod. Jedine to udelat tak ze bys za predni deskou udelal jeste jednu desku a do ni bys dal vyskac a tu diru v prvni desce udelal hodne velkou a kolem dokola dal dost tlumeni coz ale nejen ze bude vypadat k zbliti ale bude problem dostat stredobas do rozumne vzdalenosti k vyskaci a navic neverim ze to bude fungovat dostatecne dobre. Proste  to dej zvenku nebo si to dej zevnitr kdyz se ti to tak libi ale pak sem nechod brecet ze ti to hraje nahovno.

edit: stahni si edge a nasimulujuj si jak budou vypadat difrakce a pohraj si s umistenim vyskace- nezapomen ho zapustit. A je mi uplne jasny ze nevis ocem mluvim tak si otevri www.google.cz a tam najdes vse co budes potrebovat a na zbytek se muzes zeptat tady

ps. necetl sem cely vlakno tak vim prd co se tu resi reaguju jen na ten tvuj nesmyslnej napad davat vyskac zezadu.

(upravil Boom 19. 12. 2007 21:35)

Re: furt tu od vás ktosi čosi chce

Pretože budem to mať položené na stole, žiaden kryt tam nebudem dávať a tie výškače sú staré a škaredé, by to bolo hrozné, keby boli zvonku, a ďalej, pravda, nevyznám sa v tom skoro vôbec, do tajov zvuku ma dostal až kurpelm a na základe neho som začal toto stavať

edit1: a nadávať určite nebudem, lebo doteraz som počúval hudbu na malých plastových geniuskách
edit2: aspoň dočasne nebudem nadávať

(upravil Thales 20. 12. 2007 2:14)

Re: furt tu od vás ktosi čosi chce

Boom nedělej to, takové bedny jsem kdysi míval a mohu ti potvrdit z vlastních zkušeností že je to blbost. Výškáč se pak za cenu úprav stěhoval dopředu. Vzhled repro se dá značně vylepšit načerněním tuší. Probíralo se to tu tak si to najdi. Podívej se jaký to může být rozdíl. Jako přáklad tu máš elipťák ARE689 a výškáč ARV261:

http://www.thales.adslink.cz/ARE689_pred.JPGhttp://www.thales.adslink.cz/ARE689_po.JPGhttp://www.thales.adslink.cz/ARV261_2.JPG

Fotky v plné velikosti zde:
http://www.thales.adslink.cz/ARE689pred.JPG
http://www.thales.adslink.cz/ARE689po.JPG
http://www.thales.adslink.cz/ARV261_2.JPG

U ARV168 bych ale natřel asi i ten filc tak jak je to na fotce. Jak takový reprák vypadá ti na požádání jistě pošle Filip186. Že to je pěkné ti potvrdé i KurpelM který tu byl dnes na návštěvě a viděl tu opravenou a načerněnou ARN932.

Ještě něco - ten elipťák je černý stejně jako ten výškáč jen fotka je taková šedivá protože venku bylo moc světla když se to fotilo.

Re: furt tu od vás ktosi čosi chce

tak to si asi nevidel, ako vypadajú tie moje ARV168:
http://img176.imageshack.us/img176/1305/pa120300iv7.jpg
a te kopulky sú pretlačené na druhú stranu, tie tiež budem musieť opraviť, to viem, že tie kopulky sa tu už prberali, to som čítal, ja ich v spolupráci s kurplemom odlepím, opravím a nalepím, ale ´dakujem za rady

Re: furt tu od vás ktosi čosi chce

Thales, tu tuš máš naředěnou vodou a natíráš štětcem nebo jak?

Web

Re: furt tu od vás ktosi čosi chce

Postup hodně závisí na membráně. Každá mebrána je trochu jiná. Tuš neředím a nanáším jí normálním štětcem na malování z papírnictví. Lepší je když je měkký s delším vlasem - nedělá to pak bublinky. natírat zásadně jedním směrem. Když jsou to větší repra tak to dělám nadvakrát nebo na třikrát, co nejrychleji a stírám to savým hajzlpapírem. Vždy kousek třeba 1/4 až 1/3 membrány a utřít. To zabrání tvorbě lesklých fleků a nerovnoměrnostem. Hlavně u první vrstvy, ta schne nejrychleji. Výškáče stačí vzít většinou jen jednou - ten papír je takový trochu jiný ale liší se to serie od serie. Už jsem takto natřel dost repráků a docela jsem to vychytal. Zatím jsem zkurvil jen jeden pár ARN5604 který měl nějakou jakoby mastnou membránu - nevím kde předtím sloužil. Zkoušel jsem i různé metody ředěných laků a podobně co se tu probíralo ale to se mi neosvědčilo - měnilo to zvuk repro a nevypadalo to zdaleka tak hezky. Tuší je možné natřít i vlnkové závěsy reproduktorů ale tam pozor aby jí tam nezateklo mnoho a reproduktor se pak chvilku jakoby znovu rozehrává. naopak pozor na gumové závěsy - z těch se to dostává blbě a blbě to pak vypadá. Nanášení je možné i na sítko (prachovku) u reproduktorů typu ARE a ARO ale opět velice opatrně jinak se to jakoby zapatlá a blbě se to pak vrací do normálu. Pokud ale nejsou síťky ošklivé nechávám je původní. Třeba ty oranžové jak jsou na fotce se tím že se okolí načerní krásně zvýraznní a vypadají pěkně. Celkově když to shrnu tak to není nic složitého, jen to chce trochu vychytat jak na kterou membránu a cvik. Jako všechno. Nejlépe je vyzkoušet si to napoprvé na nějakém reproduktoru ve špatném stavu nebo kde by nevadilo že se to nepovede. Ještě jedna důležitá věc - opravdu velice závisí na výrobci tuši. Třeba často prodávaná tuš koh-i-noor se mi moc neosvědčila. Ne že by to nešlo ale je to taková citlivka a výsledky nejsou tak pěkné. Při silnějších vrstvách nanesených najednou má tendenci praskat. Proto ten hajzlpapír který tomu brání. Lépe více vrstev ale tenoučkých než jedna silná. Každopádně ne více než 3 vrstvy. Dvě jsou většinou optimální. Předtím jsem měl nějakou jinou tuš ale už nevím značku a s tou se mi dělalo nejlíp.

Re: furt tu od vás ktosi čosi chce

Dík za peknú radu, si sa fakt pekne rozpísal, dnes idem ku kurpelmovi, niečo zohavíme z toho, spravíme výhybku a uvidím
A ešte raz ďakujem

(upravil KarelXth 21. 12. 2007 9:28)

Re: furt tu od vás ktosi čosi chce

Přece nebudeš stavět bedny s protrženým výškáčem. Když mi pošleš na mail adresu tak ti pošlu za poštovné jeden zachovalý kousek.

Re: furt tu od vás ktosi čosi chce

Boom tak to si napsal naprosto přesně - něco zohavíme... smile

Re: furt tu od vás ktosi čosi chce

A koľko vychádza poštovné k nám na Slovensko? Vieš či sa to aj oplatí, ale aj tak vopred dík

Re: furt tu od vás ktosi čosi chce

cca250 smile

Web

Re: furt tu od vás ktosi čosi chce

Karle a co to takhle poslat po Georgovi? Já také něco budu posílat tak to tam můžeme šoupnout najednou ať s tím nemá ježdění.