Téma: Panelový plovoucí A-Vmetr
Modernizuji starý stabilizovaný zdroj se záměrem mj. digitálního měření. Zaujal mě tento sdružený A-Vmetr, protože má samostatné napájení a plovoucí vstupy. Máte s ním někdo zkušenosti?
Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.
Audioweb.cz » Dílna » Panelový plovoucí A-Vmetr
Stránky: 1
Modernizuji starý stabilizovaný zdroj se záměrem mj. digitálního měření. Zaujal mě tento sdružený A-Vmetr, protože má samostatné napájení a plovoucí vstupy. Máte s ním někdo zkušenosti?
no ... pročti si recenze z tvého odkazu ...
Recenze jsem četl, ale mé zamýšlené aplikace se myslím netýkají.
Měřidlo bude měřit v domácích (laboratorních) podmínkách ve stabilizovaném zdroji jen kladné hodnoty U/I a bude mně stačit 10A verze s vestavěným bočníkem.
Já bych se asi bál těch napájecích 220V. Při té ceně, aby se to někde neprošlehlo.
Já se bojím rovněž. Pro napájecí bloky raději dávám do napájení miniaturní odpory (330J), které v případě problému rychle shoří. Jenže to je profi aparatura, která občas hraje na dešti (pod nedokonalou stříškou) nebo na zimním stadionu při teplotách pod nulou a téměř 100% relativní vlhkosti. Nemohu si dovolit kvůli měřáčku jít hledat pojistky.
Zatím odpor shořel dvakrát, ale měřák po krátkém pobytu v suchu (než vyměním ten odpor) pracuje.
Tady je vidět, že napájení je přes trafo, které vypadá docela důvěryhodně. Myslím, že nebude problém, trafo před použitím vyzkoušet.
Lol. Já došel jen k obrázku s popisem svorek. Tak snad to není namotané na 220V a přesycené. I když by to zase mohlo tím teplem vysoušet případnou vlhkost 
A co by to bylo, kdyby to nebylo síťové trafo
...
A proč by v tomto měřáku zrovna dali trafo namísto malinkého spínaného zdroje, který oddělit od sekundáru dovede každý výrobce.
Ve spínaném jsou ty bezpečné mezery, prořezy na plošnáku. Asi bylo trafo snadnější a možná i víc bezpečné. A možná i menší.
Stránky: 1
Audioweb.cz » Dílna » Panelový plovoucí A-Vmetr