Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Dotaz ohledne TVM..huci

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 22]

(upravil Dzury 11. 12. 2007 23:09)

Téma: Dotaz ohledne TVM..huci

Ahoj vsichni mam takovy problem. Nemuzu si pomoct ale pri zvukovych zkouskach jsem zjistil ze mi moje bedny dost huci....jakoze nejake basy jsou OK ale dost casto dochazi jako spis k huceni nez k basum...nevim jak to popsat. Vyhybky mam origos pro tyto repro myslim ze od fy Pekra. Puvodne jsem je tam nemel, jen kondik pro vyskace a hucelo to taky. Nejvetsi pruser je ze jsem to nijak nepocital tu bednu strelil jsem to od oka.Repro neni zapusteny v predni desce.Repro jou TVM ARN 188 a ARV 104 myslim.Nevite jestli je to kvuli spatnymu objemu bedny, tlumenim, nebo necim jinym?Jo tlumeni je spesl rouno z Dexonu a nalepil jsem to na vsechny steny vcetne te na ktery jsou repra.Dik moc za vsechny rady.

Musim jeste doplnit ze se jedna o uzavrenou ozvucnici, ktera ma tvar kvadru, tzn. je to proste hranaty, zadny hrany jsem nezaobloval.

Re: Dotaz ohledne TVM..huci

Objem? BR?

Web

Re: Dotaz ohledne TVM..huci

jo objem je 17L a BR tam neni.Zadny bassreflex, je to uzavrena bedna.

Re: Dotaz ohledne TVM..huci

Zosilňovač aký? Korekcie vypnuté?

Re: Dotaz ohledne TVM..huci

zesilovac JVC R-K10L je to deda da 2x30W, korekce jsem ladil ale to se neda kdyz to prestane hucet tak to zas nema basy jak je to stazene. Zkousel jsem i jiny zes. uz nevim jaky:) ale porad to same.....je to jen na nejaky frekvenci jinak to hraje jakz takz OK, ale urcity typ hlubsich tonu to nejak nezvlada...takove zahucene basy....asi se na to budu muset vyprdnout a udelat od zakladu jiny koncept vse prepocitat a nacpat tam i lepsi menice.blbe s to takle popisuje, jsem myslel ze se nekdo vytasi....joooo TVM hucej, blbe basujou to musis vic zatlumit nebo tak neco, ale asi se jen tak na dalku poradit neda;)

Re: Dotaz ohledne TVM..huci

Odkiaľ si? Keby náhodou nebol niekto z osadenstva fàa doslova za rohom... Skús bedňu trochu viac vytlmiť, čo to spraví. V akej miestnosti ich máš? Čo je na stenách? Najhoršia posluchová miestnosť je parkety a holé steny. Skúsil si meniť umiestnenie bední?

Web

Re: Dotaz ohledne TVM..huci

nojo cece tak to jsi me nepotesil:)mam to primo na podlaze na plovouci podlaze, na stenach neni nic, jen vymalovano sem tam nabytek, jinak jsou kazda v rohu trochu natoceny smerem k sobe.Trochu jsem s nima hejbal, ale akorat se zmenilo misto kde to nejvic huci, ze treba kdyz jsem sedel na zidli tak jsem to tak nevnimal ale zas to hucelo v zadu v mistnosti.mozna bych je mohl dat na stojan nejak.Uz dlouho jsem chtel udelat neco ze Seasy tak ted do toho asi pujdu.Jen ten vypocet, neco uz jsem matlal v nejakem simulacnim programu, ale nevim nevim mam strach ze to zase dopadne jak ted:)

(upravil Thales 12. 12. 2007 13:54)

Re: Dotaz ohledne TVM..huci

Seasy jsou sice dobrý nápad ale v tomhle ti to nepomůže. To dělá místnost. Vím že se to snadno říká než dělá ale dej na podlahu pořádný koberec, na zdi pověz nějaké tapisérie, rohože a podobné voloviny a zkus to pak. Pěkný gauč v místnosti také není na škodu smile Prostě holé stěny a vůbec to co si napsal je problém. Můžeš si zkusit udělat test - dej ty bedny do nějaké zatlumené místnosti jestli máš a nebo si je vem ven jestli to zmizí.

Re: Dotaz ohledne TVM..huci

Nech sú bedne akékoľvek a sú umiestnené v nezatlmenom priestore (a ešte v rohoch!) tak budú len hučať.  Realizuj vyššie uvedené doporučenia.

Re: Dotaz ohledne TVM..huci

Tak pokud to není hučení z klacku, tak to naprosto spolehlivě dělají odrazy od holých stěn a podlahy.

Web

Re: Dotaz ohledne TVM..huci

jestli beres signal z pocitace, tak se mrkni jestli nemas zapnuty mikrofon.

nesmejte se mi, i takove veci se obcas stanou big_smile

Re: Dotaz ohledne TVM..huci

Ha, diky vsem:)mno kdyz to nacpu do obyvaku tak to tak nedela...je tam koberec a spoustu "bordelu po zdech":)No vlastne se mi zda ze to tam hraje i nejak lip...je to i vetsi mistnost. No mozna zkusim ty bedny dat na stojany(jsou pul metru vysoky) a uvidime co se stane. Koberce nenavidim a tapety a jiny svinstvo taky ne takze to v mem pokoji neprichazi v uvahu:)

To sinclair: huceni z klacku je obcas...hlavne v lete velike:))))))))

Re: Dotaz ohledne TVM..huci

No vidíš - já zase nemám rád parkety a zejména plovoucí podlahy a holé zdi. Kvalitní koberec je v poho ale ještě jednou zdůrazňuju kvalitní a k tomu kvalitní vysavač a ne to co má drtivá většina lidí doma. Holt každý je jiný. Jen já mám výhodu že mi to pak nemrví zvuk smile

Re: Dotaz ohledne TVM..huci

Neviem, ale pokial je to hucanie na basoch... co asi je.. tak nejaky koberec ta nezachrani... Bude to chciet viac nabytku.. Dobra vec je napriklad kniznica (s knihami a najlepsie bez skla smile

Re: Dotaz ohledne TVM..huci

A ty knihy příliš nezarovnávat, čím zubatější řada, tím lepší smile na basech ej to ale jedno.

Web

Re: Dotaz ohledne TVM..huci

Knihovnu mam i kdyz trochu skromejsi pravda...nicmene se sklem, ktere pri vetsich hlasitostech krasne drnci:)S tim jsem se ovsem smiril:)No jak rikam zkusim zalaborovat s polohou beden, vymyslim zrejme stojany pro ne a jelikoz se mi cim dal vic chce udelat ty seasy, ktere radne propocitam tak uvidim jestli to budou delat taky:)

Re: Dotaz ohledne TVM..huci

Tak jeste jednou jsem tu s dulezitym poznatkem, snad to nekomu pomuze.
Dnes jsem udelal rozsahle testy s polohou beden a zjistil jsem ze muj problem lze krasne odstranit a jeste jsem se nestacil divit jak mi bedynky pekne hraji:)stacilo bedny umistit cca pul metru od sten(jsou v rohu) a dal jsem je na provizorni stojany(zidle) a podlozil je aby byly trochu nasikmo a smerovaly lehce vzhuru.Huceni je pryc(nebo se mozna presunulo v prostoru nekam ke stropu kde to neslysim:)a jeste se mi zda zvuk vic dynamicky, uz to nehraje tak jako rozplizle.
Nikdy bych nerekl ze na umisteni reprobeden tak zalezi, dokonce jsem se dozvedel, ze pokud chce mit clovek bedny v rohu nebo blizko steny, musi prizpusobit dokonce vyhybku. Takze ja jdu udelat poradne stojany a snad budu mit klid.
takze ponauceni pro neverici...ano skutecne zalezi na umisteni beden v poslechovem prostoru, ale to uz asi vsichni vite.Dekuji za vsechny rady;)

Re: Dotaz ohledne TVM..huci

Ach jo. No tak to je přece základ. Když to člověk v jednom threadu napíše tak se na něj dotyčný oboří že z něj dělá debila a když to v druhém nenapíše tak se na to přijde až nakonec sad

Re: Dotaz ohledne TVM..huci

njn místnost je sviňa smile

Re: Dotaz ohledne TVM..huci

Hlavně rohy jsou svině, hlavně na basech, někdy až +6dB. Roh místnosti se chová jako dlouhý zvukovod, budičem je sama soustava a rezonanci to jak na sviňu chytne na jednom z nejnižších kmitočtů. Někdo toho u soustav, které mají primárně málo basů využívá, u rovných soustav nebo soustav s mírným převýšením okolo 100Hz je to ale hrůza, zvlášť, pokud je roh "nekonečný", tedy není např. po metru a půl zaseknutý nějakou skříní. U holých stěn si to bučení ani radši nepředstavuju...tfuj.

Web

Příspěvky [1 až 20 z 22]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Dotaz ohledne TVM..huci

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£