(upravil bastl 4. 5. 2024 22:16)

Téma: Audyssey

Tak Denon/Marantz udělal slušnou chybu. Mě bylo divný že mi ve filmech občas pomohlo hrát si s časem v Bass Sync.
https://www.avsforum.com/threads/audyss … s.3243684/

Re: Audyssey

Audyssey muze fungovat velice dobre, pokud se doladi pomoci nezavislych mereni... mobilni aplikace je nutnosti. Je treba rucne doladit vzdalenosti repro, vyladit ekvalizaci subwooferu, srovnat urovne (hlavne suby byvaji o dost stazene po automaticke kalibraci...)

Pak muze byt vysledek slusny. Po kalibraci na automatiku je to velky spatny

(upravil dawsoo 24. 1. 2024 19:36)

Re: Audyssey

jako píšou 11.1 fakt? lol ntvl za chvíli se bude kino dělat v konfiguraci "jako všem známej časák se 100+1 zajímavost"  ... Svět je fakt v...... napadá mě modifikovaná parafráze z devadesátek víc kanálů víc dolby lol Ono by furt stačilo 6ch kdyby to dnešní "mistři" uměli namíchat pořádně.

Bože .... https://en.wikipedia.org/wiki/22.2_surround_sound

Není co dodávat...

(upravil bastl 6. 5. 2024 23:04)

Re: Audyssey

Já mám 11.1.4 big_smile Můžu jít až na 13.2.4 ale neprošel bych do kuchyňe a na balkón cool

Re: Audyssey

Doporucuju stahnout toto pdf - https://cedia.org/advocacy/standards-be … xcellence/

Jinak samozrejme vic kanalu a slozita subwooferova reseni nejsou na trhu proto, aby z nebohych hifistu slo dolovat vic penez, ale protoze to je cesta jak pomerne zasadne zlepsit kvalitu zvuku wink

(upravil dawsoo 25. 1. 2024 11:38)

Re: Audyssey

Myslím že mnohem více udělají akustické úpravy a méně kanálů kvalitnějšího řetězce a beden. Kino je slepá cesta která brzy umře stejně jako klasický stereo. To samý platí i u obrázku kde je konec 3D? 4K 8K kolik ještě bude potřeba? Místo těchto kravin je třeba spíše řešit obsah pánové,neb to je to kvůli čemu si to lidi pořizují,a kochat se nějakými 22.2 demy v superatmos,to už tu bylo mnohokrát a jak to v reálu dopadlo se ví taky.

Není co dodávat...

Re: Audyssey

Hodne závisí na tom, čo je cieľom konkrétneho človeka príp. hifistu smile

Re: Audyssey

Slimak to napsal velmi presne smile Obsahu je hafo (filmy, koncerty, netflix, atmos music mixu... koneckoncu kdyz je vsechno spravne nastaveny, tak i upmix ze sterea funguje velmi dobre).

Nicmene tech podminek je u kina strasne moc, co musi byt splneno, aby to melo smysl (akustika, pocet a poloha satelitu a jejich kvalita, rozsah subwooferů, hlasitost, obraz, a predevsim spravne nastaveni celku...). Nejproblematictejsi je pak dle meho nazoru samotna mistnost - neni uplne prdel vyresit mistnost tak, aby nic nikde nerezonovalo pri 110dB+ a idealne pritom vyresit i odhlucneni mistnosti od okoli. Bohuzel spousta hifistudii bez ostychu doda instalaci na klic za nekolik mega a spatnym nastavenim (kolikrat je blbe nastavena i jejich demo room...) to uplne zabije - verim, ze takova zkusenost muze leckoho odradit a vstupni bariera k tomu udelat to spravne je pomerne velka (at uz financni, nebo vedomostni)...

Pocet kanalu se pak odviji od toho, jestli mi staci, ze to funguje ve sweetspotu, nebo chci obslouzit kvalitne treba 6 mist a jestli chci atmos stropni repro (=zajima me obsah v dolby atmos)

Tohle plati pro tu "hifi" cast domaciho kina. Pak je tu spousta reseni typu Soundbar, 2 zadni satelity a subwoofer za par korun - coz je ten segment, ktery vytvari masovou poptavku po kvalitnim vicekanalovem obsahu.

No presvedcovat nikoho nebudu smile

(upravil scoop 25. 1. 2024 18:08)

Re: Audyssey

Za mna jednoznacne ostava stale pre hudbu stereo a pre film som uz na systemy 5.1, 7.1,9.2 atd uplne zavrhol...nevidim v tom zmysel, skor viac komplikacii, vid idealna miestnost...za mna uplne na film postacuje dobry soundbar, dnes uz s Atmos efektom, nepotrebujem ani pridavne efektove reproduktory.

Dnes ta hudba na bluray, resp. vo filme je tak dobre namasteringovana, ze casto si to tak nevychutnam ani na cd/lp albume ako pri filme...vid pripad Daft Punk a Tron Legacy soundtrack...pri sledovani filmu zvuk dotvara spickovu atmosferu a ma to grady voci albumu...

Bol som na posluch soundbaru Devialet Dione koncom roka ked som riesil ozvucenie k TV...najprv som skusil Rotel A14 MKII so Sonus Faber Sonetto I a potom dany soundbar...pri samotnom zapnuti Dione som skoro spadol z pohovky, samo si to urobilo kalibraciu a samotny zvuk...treba to pocut...za tie peniaze to dokonale ozvuci aj vacsiu obyvacku, ma to plnu vybavu stream sluzieb vratane bluetooth a slusne to zahra aj stereo. Nehovoriac, ze oproti stereu to prehra kazdy kodek bez nutnosti dekodovania v prehravaci.

(upravil dawsoo 25. 1. 2024 19:31)

Re: Audyssey

Já jsem jeden čas koketoval s multikanálem,nakonec dělám s tím i v práci... nicméně je to opravdu o vkusu a pokud jde o kvalitu (blížící se aspoň vzdáleně nějaký obvyklý realitě - nikoli virtuální realitě) tak jsem dospěl k tomu že méně je více i pokud jde o věci s obrazem. Na hudbu to mam jako scoop = jen čisté stereo,multikanál je pro někoho jistě možná více efektní a zní jinak, ale ne lépe a to je asi tak všechno. Dobře udělaných mch nahrávek je tak 10% DSP upmix je prasárna a kurvítko originálního záměru.

Není co dodávat...

Re: Audyssey

Jak rikam, nikoho nepresvedcuju smile

(upravil dawsoo 26. 1. 2024 12:40)

Re: Audyssey

Naopak je dobře že na věc může existovat více názorů,poslech je ryze subjektivní záležitost,technické parametry jsou objektivní fakt. Rozdíly jsou často jen v názorech na korelace mezi nimi. Cílem u všech řešení je vždy spokojenost s výsledkem.

Není co dodávat...

(upravil bastl 27. 1. 2024 11:24)

Re: Audyssey

Kino na filmy je bez debat pecka, to prostě streo nenahradí. Koncerty jsou taky fajn a hlavně ty větší. Je přirozenější slyšet dav zezadu nebo kolem sebe(dá se tím pádem i stáhnout) než tim zasírat přední(LRC) bedny. Nevíc stejně jak u sterea tam jsou v technice propastný kvalitativní rozdíly.

(upravil luikas 27. 1. 2024 15:26)

Re: Audyssey

Je dost nepravdepodobny, ze by nekdo zmenil nazor na zaklade par prispevku nekde na webu smile

Jen k tomu upmixu- zalezi jak je udelana ta stereo nahravka. U nekterych to funguje skvele, u jinych je to slabsi. Nicmene opet se dostavame na zacatek. V beznem obyvaku je to na skodu a generuje to spis takovy kraval ze vsech stran. Kdyz to vezmu z vlastni zkusenosti, tak cim lip mam vyresenou akustiku, tim lepe to funguje, vykouzli to moc pekne predozadni prostor (vetsinou pouzivam DTS Neural X). Nakolik to odpovida realite je mi dost jedno, pro me je podstatnejsi, jak me to bavi poslouchat

Re: Audyssey

Vypadá to že z Audyssey vymačkali maximum...Game Changer!
https://youtu.be/iU1ZBsru76M?feature=shared
https://youtu.be/7hsyyO0ePFs?feature=shared

(upravil chyna.cz 3. 5. 2024 13:07)

Re: Audyssey

Nějak nemůžu najít ten skript ve vedru, jak převézt Ady soubor z měřeni na data pro rew. Poradí někdo.
edit, už jsem to našel smile

Web

(upravil bastl 5. 5. 2024 20:33)

Re: Audyssey

https://drive.google.com/file/d/1qnFTmS … nQgiq/view

Re: Audyssey

Všechno proběhlo dobře, až na nahrání nových křivek do aplikace. Píše mi to chybu, že je potřeba nahrát jednu nebo více služeb z Google play. Ještě zkusím přes Apple.

Web

Re: Audyssey

Na iPadu to šlo normálně. Stačí do něj dostat ten soubor a v apce ho přidat.