(upravil dawsoo 28. 10. 2023 14:38)

Re: TAD REFERENCE ONE TAD-R1

Myslím že všichni co cokoli trochu serioznějšího kdy stavěli (a je fuk zda diy nebo komerčně), ví moc dobře a vcelku jasně oč tu obecně jde,nerozumím proč někdo kdo se nazývá "konstruktérem" neustále opakovaně potřebuje ospravedlňovat používání hnoje tam, kde nemá co dělat (proč to si každý může jen domyslet).

takže shrnuto a podtrženo:

1.V jakékoli konstrukci která má mít nějakou kvalitu by neměly být používány BP kondenzátory a Cívky na nekvalitních či výkonově nedostatečných jádrech,pokud tak někdo činí, tak buď neví co činí a nebo je to záměr,šetří a podvádí zákazníka tvrzením že se jedná o špičkový produkt. Občas jsou vidět i opačné extrémy,ale to je vesměs jen u ne-techniků.

2.Jen hňup dá mundorf k Hadexu či TVM a jen šmejd cíleně použije nejlacinější odpadky ve vlajkové lodi (a je fuk zda je to kurvítko, nebo jen typickej zmrdík manager-ekonom kdo určuje BOM = výrobce co ojebává uplně vše co není vidět).

Vždy je namístě nějaká rozumná míra,ano sračky se používat dají, ale jen v odpovídající nejnižší cenové a výkoové kategorii, kde je jedinným cílem co nejnižší cena a osekané náklady v hromadné výrobě s nízkou marží.

Není co dodávat...

Re: TAD REFERENCE ONE TAD-R1

Kal:
Kabely s magnetickým opletem znám z úplně jiného oboru - stíněné silové kabely od frekvenčních měničů k motorům. Tam to dává jakýsi smysl, že to snad zlepšuje stínící účinek. Na kabelu drží magnet i přes poměrně silný plášť. Na rozbory nemám čas ani vybavení (a ani motivaci), jen se domnívám, že tam to je poniklováním (drátky opletu jsou stříbřitě pokovené). Pak třeba z automatizace - kabely od termočlánků. Tam to tak bylo odjakživa.

Teď jak moc to vadí nebo nevadí u audia...?

(upravil Benazi 28. 10. 2023 17:53)

Re: TAD REFERENCE ONE TAD-R1

..Záleží s jaké mědi jsou u dexonu vyrobeny. U nás distributor dováží měď s Itálie, Německa a Turecka co vím.

Jen pro ukázku jaké dělala FA Shan výhybky  z řady Shan Apolo
https://i.postimg.cc/kR3cJ5Yv/kk-004.jpg

(upravil jardag69 16. 3. 2024 16:07)

Re: TAD REFERENCE ONE TAD-R1

.

Re: TAD REFERENCE ONE TAD-R1

Mručík, bylo by zajímavé zaměnit Monacor ferity za Visaton nebo Mundorf, protože si pamatuji, že zrovna tyto Monacory mají mnohem vyšší zkreslení - bylo to v některém z časopisů Hobby Hifi nebo Klang+Ton - přestože rozměrově byly stejné. To aby z toho nevyšel závěr, že železoprach nebo Íčko jsou automaticky v tomto rozměru při zatížení špatné.

Re: TAD REFERENCE ONE TAD-R1

Benazi - to si děláš prdel...

Re: TAD REFERENCE ONE TAD-R1

Antonio:
Doufám že tak jak popisuješ - to nikdo nevnímá. Už ve fázi prototypování jsem ty Monacory nahradil cívkami s železoprachem (Wicon), nebo vzduchovkami - a bylo absolutně po problému. Sám jsem v jiném tématu zdůrazňoval, že slušná I-čka a železoprachy od seriózních výrobců jsou naprosto dostačující i pro poměrně vysokou třídu reprosoustav. Já osobně jsem co nejvíc za vzduch, ale u projektu s nižším rozpočtem mě zmíněné dva typy neurazí (v basovém filtru například). Pokud jde ale o diskutované a drahé repro TAD v ceně několika milionů, tak to co tam dali, považuju za solidní průser a taky si matně vzpomínám, že v minulosti to bylo osazené lépe.
Stiglitz:
Co míníš tou prdelí - co tě překvapuje?

Pro mě je teploučko křeččího kožíšku ráj.

Re: TAD REFERENCE ONE TAD-R1

stiglitz napsal:

Benazi - to si děláš prdel...

nedělá. Mám fotky výhybek celé řady Apollo, a jsou podobné. Tu výhybku bych podle té drátové propojky tipoval na Apollo
250.

Re: TAD REFERENCE ONE TAD-R1

Tak tak mk2.

(upravil jardag69 16. 3. 2024 16:06)

Re: TAD REFERENCE ONE TAD-R1

.

(upravil Benazi 28. 10. 2023 19:55)

Re: TAD REFERENCE ONE TAD-R1

Víc do basů, málo středů a výšek.
225 jsou na tom kupodivu lépe.
(https://i.postimg.cc/MKhRyVGC/FB-IMG-16 … c/TpJpxyg0)

(upravil Mručík Džungarský 28. 10. 2023 20:02)

Re: TAD REFERENCE ONE TAD-R1

Jestli je to narážka na tu výhybku ve Shanech, tak jste kapánek mimo pánové.
Srovnáváte hrušky a jabka.
Dvoupásmové regály Apollo 200 stály nové 14 tisíc, sloupové Apollo 225 stály 18 tisíc a dvaapůlpásmové sloupy Apollo 250 stály 25 tisíc (alespoň kolem roku 2002). Bavíme se tu o soustavách, které jsou vyrobené z MDF a mají na sobě kvalitní dýhu (ještě si zákazník mohl vybírat), PU lak, plus černý strukturovaný lak. Žádné lamino, žádná posraná třískodeska atd. Osazené reproduktory SEAS z lepší řady, nad nimi byly už jen Excelly.
A dále - jedná se o výrobky z doby před více než dvaceti lety. Až na pár výjimek tu nikdo, včetně mě - tou dobou žádný Mundorf ani nedržel v ruce, natož aby s ním měl nějakou zkušenost. Tehdy existovalo mnohem méně kondenzátorů pro audio, takový Jantzen neexistoval vůbec.
Takže jestli se někdo v roce 2023 pozastavuje nad tím, že najde ve Shanech (nebo Xavianech atd.) za tyhle směšné peníze - levné vzduchové cívky, pár bipolárů a MKT svitek na výšce - tak se podívejte do BW Matrix 801 Mk3 z podobné doby. Stály nové 165 tisíc a všude jsou tam jádrovky, bipoláry a MKT jen na výškáči.
big_smile
Samozřejmě že s lepšími komponenty budou hrát ty Shany lépe, nikdo nikomu nebrání v upgradu.
Tou dobou by ale nikdo nárůst ceny za Mundorfí filtr ve Shanech nejen neocenil, ale ani nezaplatil.
Nemluvě o tom, že téma je o několika-milionových soustavách, které mají v basové sekci matroš obdobné kvality.

Pro mě je teploučko křeččího kožíšku ráj.

(upravil kal 28. 10. 2023 20:01)

Re: TAD REFERENCE ONE TAD-R1

ransom: s tím železem v žíle i opletu bych dokázal žít, kabel je šit proto, že jeden kanál má prohozený oplet a žílu, tj, oplet-stínění je na kolíku jacku a žíla je na plášti jacku...a to mi vadí silně sad
ss propísknutím nic nezjistíš, bo číňaň to na obou koncích kabelu založil do konektorovací mašiny stejně blbě, robot (správně naprogramovanej a seřízenej) by takovou fatální chybu neudělal, číňan asi ví, že na krámě to pod PVC pláštěm neuvidíš sad
...tohle prostě nečekáš

Re: TAD REFERENCE ONE TAD-R1

Apollo 250 jak už tu bylo uvedeno, mají spíše basový charakter zvuku, ale Apollo 200 jsou velmi neutrální a za mě mnohem povedenější než ty 250. Z celé řady se mi líbily nejvíc 350 a pak ty 200.

(upravil Benazi 28. 10. 2023 20:27)

Re: TAD REFERENCE ONE TAD-R1

250 mk2 nejhorší bedny, špatná volba repráku, koukni na charu hliníku, nízko dělené, bez středu.
Byly i 350
To už je jiná liga.
https://i.postimg.cc/nVNgQSvp/FB-IMG-1610990204324.jpg
Já je pošťák dovezl, to bylo radosti,dovezl tehdy celou řadu apolo.
https://i.postimg.cc/TpJpxyg0/FB-IMG-1610990257390.jpg

Až Shan koupil typek z Tranovic, se to pohlo, výrobek z jeho dílny byl famózní.
http://www.shan.cz/
https://i.postimg.cc/1gS3gySB/FB-IMG-1569421537522.jpg

(upravil stiglitz 28. 10. 2023 22:06)

Re: TAD REFERENCE ONE TAD-R1

No, koukám, koukám..! Otevřel jsem si pár čísel S&V z té doby, a je to k diskusi, docela...

Re: TAD REFERENCE ONE TAD-R1

Shan E520
https://i.postimg.cc/sgNZfqjM/Shan-E520.jpg

Web