Téma: Smršťovací bužírka s cínem

Nemate sim nekdo zkusenosti? Hlavne z hlediska mechanicke a casove odolnosti. Nejak tomu neverim , ale vedeni to chce mermomoci aplikovat ve vyrobe.
https://i.postimg.cc/dQdb6k2g/a.jpg

Re: Smršťovací bužírka s cínem

Osobní zkušenost nemám, ale před pár lety jsem viděl jak s tím spojujou kablíky do letadel, tak snad to úplnej drek nebude

(upravil jardag69 13. 7. 2023 13:23)

Re: Smršťovací bužírka s cínem

Asi takhle
https://youtu.be/unxEdyW8RP8

Počítám, že jako v každé výrobě, to nejprve posoudí technolog a nechá běžné pracovníky vyrobit třeba stovku spojů a ty pak rozebere a zhodnotí kvalitu. A nejspíš se to dělá v různé kvalitě, pro různé potřeby.

Re: Smršťovací bužírka s cínem

Otestováno s velkým úspěchem v autě, ohmicky ekvivalentní normálnímu pájenému spoji (= v podstatě zanedbatelné). Čínské verze obsahují nějaký nízkotavitelný cín, bůhví co to je - taví se to horkovzduškou lehce nad 200°C.

Web

Re: Smršťovací bužírka s cínem

Jo prechodak je v poho , ale mechanicky se mi ani na 10 pokus nepovedlo vytvorit pevny spoj. Staci trochu vic potahnout a jde to od sebe.....

(upravil jardag69 13. 7. 2023 18:12)

Re: Smršťovací bužírka s cínem

Asi bych to použil někde kde je vlhko. Tam by se využily ty lepidlové kroužky. Normálně bych to navlékl na jeden drát, pak bych dráty oholil, smotal a proletoval. Pak bych natáhl tenhle vynález a smrsknul.
Jinak je to spíš nouzovka pro servisáky někde v terénu. Ale i tam bych zvolil postup, co jsem popsal.