Pardon troch off topic. Doporučíte někdo něco do mikrofonního preampu/bufferu přímo do pouzdra mikrofonu (9mm vnitřní průměr trubičky)? Napájeno je to 48V phantomem, takže stabilizované 10V zenerkou a jedním 100 µF tantalem + 470 nF keramikou a přímo do opampu. Neinvertující zapojení se ziskem 3x. Na vstupu je elektretová kapsle, na výstupu je 100 Ohm a 20m symetrického kabelu (kapacita 2 nF proti stínění a 1,2 nF mezi hot/cold). Zapojené je to do profi USB nahrvávacího interfacu Zoom LiveTrak L-20R nebo alternativně jiného podobného - pravděpodobně vstupní impedance 10K. Vzhledem k tomu, že chci 40 mikrofonů nahrávat zároveň, tak každá koruna součástky drahá. Vazební foliové kondy v SMD jsou drahé už teď.
Šum i zkreslení je dominované samotnou kapslí, ale bude to zkreslení nízkých řádů. Když už jsem dal vazební kondíky foliáky, tak bych chtěl nějaký nestudící nepatlavý zvuk i od operáku. Tzn. nechci tam širokopásmové smetí vysokých řádů.
Zatím je v návrhu NE5534, kolega navrhuje OPA1655, já to nechci ve 40-50 ks platit. Máte někdo něco z digikeye lepšího za cenu podobnou NE5534 při množství 50 ks? Musí to být SMD, singl operák.
Celý ten nahrávací/měřící setup stojí přes 100k a víc, tak už to nechci navyšovat zbytečně, pokud to nebude opodstatněné. Za mě důležité opodstatnění je i názor dawsooa.
Dawsoo, klidně ti udělám přístup ke mě na FTP webhostingu, aby jsi mohl nahrávat a zveřejňovat grafy dle libosti a bez strachu že to zmízí.