Ahoj všem.
Zatím co jsem ověřit a vyzkoušel.
Tak nejúčinnější je zkratovat GND vstup RCA vůči síťové zemi.
Přerušit GND na na vstupu na zes deskách k napájecímu zdroji.
Následně síťovou zem spojit s výstupní GND svorkou na repro.
To pomohlo na 90%, ale i tak je tam jemně, doslova s uchem přiloženém v repro, slyšet něco jako brum cca 100Hz.
Na jednom modulu, nic na druhém už jen jemně v uchem v repru. Od 20cm neslyšné. Když přepojím země obráceně situace se přesně otočí na modul co byl v klidu, tak tím aspoň je jistota, že není chyba třeba v izolaci na jednom z to3. Když zapojím obě zes desky stejně, dojde k zhoršení.
Ale i přesto bych to rád odstranil.
Jinak když jsem laboroval se zeměmi, tak jsem se dostal i do bodu jak tu bylo řečeno, že to fungovalo taky na 90%, ale na každý sinus to udělalo ostrej PK (Degradovalo to zvuk). Nyní Bas ostrej, hlas super a výšky super. Píjáno zní nádherně skutečně atd.. Ověrěno i na frekvencích z osciloskopu. Teď jsem v bodě kde to je plně použitelný, ale nejsem ještě s výsledkem spokojen... Požívám testovací repro.
Poté bude připojen na Monitor Audio Silver G7 500 a ty už neodpouští.
Jinak co se týká rušení, síť je jen ve předu a vše, včetně signálů je vzadu. přívod je veden středem a na vrchní straně kde bude dekl.
Co jsem zkoušel pomocí oka na osciloskopu, el. mag. rušení, je jen na samotné bezprostřední blízkosti toroidu. Díky spleteným kabelům do pomlázky, tak tam je prakticky hlucho.
Celé to podle mě řeší síťová zem, jak tu bylo řečeno. Tak udělám ochranný obvod zemnící smyčky a na vstup GND RCA vůči síťové zemi 1nf. Jak tu mi byl dán odkaz, se "stejným" zapojením zdroje. Jinak zapojím jinak země na vstupu, tak jak je tam uvedeno.
K tomu půjde ještě DC filtr na síť.
Případně další postřehy rád přijmu.
Další bodem je, kvalitní galvanické oddělení signálu: Palmer ENZ
To v případě že se dostanu do bodu kdy stím už nepůjde hnout a bude to na 95%, tak už použiju galvanické oddělení a tím vše vyřeším.
Používalo se a i dnes se používá na výstupech, vstupech (třeba elektronkové zesilovače atd..)
Bohužel další toroid už do bedny nevměstnám, tenhle je dělaný na zakázku 860VA 2*43V AC
To až budu dělat 300w r.m.s na 8R, tak půjdu cestou 2x toroid. Teď se musím poprat s tímto ![wink](https://www.audioweb.cz/img/smilies/wink.png)