Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Sluchátka » Malý sluchátkový test

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [6]

Téma: Malý sluchátkový test

Měl jsem možnost na 2 dny si v klidu doma vyzkoušet dvoje půjčená sluchátka a k tomu zesilovač. Jednalo se o sluchátka:
č. 1: Meze Empyrean Gun Metal
č. 2: Dan Clark Aeon 2 Open
a zesilovač č. 1: HYPA 300SE (s výstupním odporem 5 ohm).
K tomu jsem měl vlastní sluchátka a zesilovač:
č. 3: Audio-Technica ATH-R70x
a zesilovač č. 2: Jednoduchý diskrétní symetrický zesilovač vlastní konstrukce.
Jako zdroj hudby sloužil streamer Yamaha WXC-50, který tahal hudbu ve formátu FLAC z domácího serveru Synology.
Nejprve jsem otestoval oba zesilovače. Vybral jsem papírově nesilnějšího soupeře, sluchátka č. 1. Po „uchometrickém“ zkalibrování hlasitosti jsem se soustředil na charakter zvuku. Ale i když jsem poslouchal delší dobu a různé žánry, rozdíl jsem nepostřehl. Hrají tedy shodně? To bych si z opatrnosti netroufal tvrdit. Na druhou stranu, pokud v nich nějaké rozdíly byly, tak pod rozlišovací schopností mých přece jen už starších uší. Pro další porovnávání sluchátek jsem je tak mohl pokládat za stejně hrající.

Následovalo porovnání sluchátek č. 1 a 2. Protože jsem měl 2 stejně hrající zesilovače, mohl jsem po opětovném srovnání hlasitostí bezprostředně střídat oboje sluchátka. Rozdíly mezi nimi bych charakterizoval takto:
Sluchátka č. 1 mně přišly na středech a výškách poněkud světlejší. Ten rozdíl byl ale velmi malý a postřehnutelný vlastně jen proto, že jsem si sluchátka mohl na hlavě bezprostředně přehazovat. Basy sluchátek č. 1 byly konkrétnější, více ohraničené a současně bylo cítit, že jdou hlouběji. Basy sluchátek č. 2 byly měkčí, více zdůrazňovaly vyšší basy a při vyšší hlasitosti byl kvůli tomu dojem z nich řekněme méně čitelný.

Nakonec jsem porovnal sluchátka č. 1 a 3. Sluchátka č. 3, přestože byly papírově „nejslabší“, se vůbec neztratily. Byly ještě světlejší, jak č. 1 a jejich bas méně objemný, zato konkrétní, ohraničený. Přestože basů u nich bylo méně, nepociťoval jsem to nijak rušivě, a při vyšší hlasitosti vlastně vůbec nechyběly.
Sluchátka č. 1 bych si vybral na tišší poslech rockové hudby. Na poslechu vokálů, jazzu a akustické hudby určitě č. 3.

Prostor ze všech 3 sluchátek mně přišel prakticky stejný, tady jsem si žádného rozdílu nevšiml. Co se týče pohodlí, tak nejlépe mně sedly č. 1 a nejméně č. 3 kvůli menším náušníkům. Jinak ale seděly dobře a přitom byly nejlehčí.

https://i.postimg.cc/phpsf6Cy/Poslech-2.jpg

Re: Malý sluchátkový test

No ty jo, sluchátka za 55k ? Z čeho to vyrábějí?

Re: Malý sluchátkový test

Však je to na té stránce popsané z čeho a jak je to vyrobené. Rychlo-výroba to nebude. Pro mnohé luxusní záležitost. Denkez, koupil sis je? smile

https://i00.eu/img/24/550x550f/7apshw4z/116150.webp

https://i00.eu/img/24/1024x1024/2fhu2510/116151.webp

Zdroj obrázků: https://www.audigo.cz/Specialni-nabidky … l-PUJCOVNA

Re: Malý sluchátkový test

Na fb jsou sluchatkove skupiny a maji tam i drazsi sluchatka..

Web

(upravil Denkez 21. 2. 2023 21:38)

Re: Malý sluchátkový test

orhore: Ne, nekoupil a ani tam nemířím. Pro mě bylo přínosné, že jsem si na vlastní uši ověřil, že kvalita zvuku zdaleka není přímo úměrná ceně sluchátek, a že i sluchátka už kolem 10kKč mohou dobře zahrát. Alespoň mým uším.

Re: Malý sluchátkový test

Musel by jsi mít k dispozici něco jako chord tt2 pak je rozdíl dosti velký hlavně v prostoru a vyniknou daleko víc rozdíly ve sluchátkách.

Příspěvky [6]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Sluchátka » Malý sluchátkový test

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£