(upravil Denkez 26. 2. 2023 9:59)

Re: Posuzování zesilovačů

I ten nejslabší kombík má převodovku. Ale zjevně se tady bavíme o ničem.

(upravil dawsoo 26. 2. 2023 10:19)

Re: Posuzování zesilovačů

denkez: Opravoval včetně topmodelů i za 100k (cca 30let to dělám) a jsou to sračky stejné jako sony denon onkyo harman a další pokud jsou ve stejné ceně jako klasika integráč,kterej je konstrukčně a parametry vždy někde jinde smile Pokud má bejt výrobek špička je to vždy dělené ( a je fuk zda tuner či nějaký kino či jiný dsp) ,což je dáno hlavně zaběhlým marketingem. 

Slepý testy jsou o ničem,protože to jsou to většinou i zároveň hluchý testy, když jsou v neznámém prostředí pro posuzovatele, pokud to není samože o extrémech,vždy je třeba s přístrojem lepší trávit delší čas a ve svých podmínkách, teprve pak hodnotit zda je to pro mě ono nebo ne. Cokoliv jiného nevedlo nikdy moc nikam.

Není co dodávat...

Re: Posuzování zesilovačů

Denzez: přijde mi že máš receiver a nechceš slyšet pravdu smile

Web

Re: Posuzování zesilovačů

Davide, pobral jsi, o co mi jde, na co se chci zeptat, a za Tvoji odpověď, která i mě, nýmandovi dává smysl, děkuju!

(upravil Jirkas 26. 2. 2023 12:53)

Re: Posuzování zesilovačů

Ne vzdy to plati, napr. Yamaha je toho zdarnym prikladem,  R-N803 je plnotucny nachlup stejny  stereo zesilovac A-S701 obohaceny o tuner a stream sluzby. Vetsinou plati, ze receiver hraje hure, ale vyjimka potvrzuje pravidlo a nejen R-N803 je toho zdarnym prikladem.

(upravil dawsoo 26. 2. 2023 13:01)

Re: Posuzování zesilovačů

A stojej stejně Jirko?
A proč je třeba A-S701 o 200g těžší když tam je toho méně? big_smile

Nemluvě o tom že jakákoliv yamaha AX-5xx a výš z devadesátek by to přejela,stačí se podívat na servisky a parametry. To říkám nerad jako milovník yamahy jako značky.


https://zesilovace.heureka.cz/yamaha-a-s701/#prehled/
https://av-prijimace.heureka.cz/yamaha- … c#prehled/

Není co dodávat...

(upravil Jirkas 26. 2. 2023 13:06)

Re: Posuzování zesilovačů

R-N803 je drazsi, logicky, kdyz obsahuje pridavek navic v podobe BT, wifi, stremovani, tuneru FM a DAB+ a displejem konče.

Neprejelo by to zadne avx, temi jsem si prosel. Gramy na netu se skutecnosti nesouhlasi, zkus si nekdy nejaky zesik zvazit. Jsou to oba totozne stroje, i desky jsou zamenne. Neuc me znat Yamahu vcetne servisu a uz vubec ne co se tyce zvuku.

(upravil dawsoo 26. 2. 2023 13:12)

Re: Posuzování zesilovačů

Ano je to tak, si znovu přečti znovu co přesně jsem psal.... devítka navíc stejná cena určitě není a dále proč váží receiver méně že by někde museli ubrat ? (chladiče trafo?) ten digitál je navíc vcelku tragickej. Bohužel měl jsem tu čest něco takového zkoušet i doma sad

Není co dodávat...

(upravil Jirkas 26. 2. 2023 13:14)

Re: Posuzování zesilovačů

Ubrano je na vyztuznych prickach a obalu, nikoliv na chladicich ci dalsim, co ovlivnuje zvuk. Hlavni deska je i stejna a zamenna. Proste to, ze stereo hraje lip nez receiver je kokotina a ne vzdy plati. U nekterych to plati, u nekterych ne. S Yamahou jsem max spokojen po vsemoznych znackach vcetne Rotelu a jinych hruz ala marantz, denon, onkyo, cambridge audio..

Re: Posuzování zesilovačů

Aha kuří oko... chápu big_smile To že jsi spokojen je jedině dobře,ale já trvám na svém že ve stejné ceně je receiver vždy horší.

Není co dodávat...

(upravil Jirkas 26. 2. 2023 13:20)

Re: Posuzování zesilovačů

Nikoliv kuri oko, realita a zkusenosti či rozborka danych zarizeni. A poslech a provoz. Ano, stejne stat logicky nemohou, proto taky muj priklad a 803 je logicky drazsi, ikdyz je treba vyjimkou.

Pokud je to ve stejne cene, tak horsi logicky byt musi, o tom zadna.

(upravil dawsoo 26. 2. 2023 13:38)

Re: Posuzování zesilovačů

No tak super jsem rád že jsme se shodli,já o ničem jiným celou dobu nepsal smile že receiver za stejnou cenovku musí vždy bejt někde ošizenej oproti stereo zesáku. Ta A-s701 je na dnešní dobu furt vcelku slušná... koukal jsem do servisky a osazení a zapojení včetně celé hlavní desky je jako u AX-590 se kterou by asi byla i fyzicky záměnná. Jen místo malých a budících japonců jsou korejci,ale zdvojený 20Mhz konce sanken jsou ale uplně stejný.

Není co dodávat...

(upravil Denkez 26. 2. 2023 14:01)

Re: Posuzování zesilovačů

já o ničem jiným celou dobu nepsal smile že receiver za stejnou cenovku musí vždy bejt někde ošizenej oproti stereo zesáku...

Nějak jsem nepostřehl že bys něco takového v této diskusi psal. Ale i kdyby, tak je na bíledni, že za stejnou cenu se stejný zesilovač doplněný o "receivrové" funkce nedá postavit. To ale neznamená, že receiver postavený na na stejném zesilovači (např. R-N803 a A-S701) bude hrát jinak.

(upravil dawsoo 27. 2. 2023 10:00)

Re: Posuzování zesilovačů

No  vše je myslím srozumitelně ve #38 ... a opakuji že to právěže znamená, protože pokud jsou postavený stejně hrát tak hrát stejně i mohou ale jaksi je mezi A-S701 a tím receiverem rozdíl 9k že a kdyby yamaha měla něco mezi řadou 700 a 1000, tak by to bylo právě cca +- za cenu toho receiveru big_smile

Receivery jsou obecně nahovno už z principu,tyhle blbiny se řešily s jasným konsenzem na všech forech už odnepaměti,pokud člověk má obecně nějakou seriozněji řešenou sestavu, tak je tu jasné ne už jen proto že nic nejde měnit,jen celej stroj, když se změní nebo přibude nějaká norma či módní výstřelek s proprietálním dekódováním apod, kdežto u dělenýho ano, tam lze upgradovat postupně a jen co je třeba a již nevyhovuje a zesák vesměs pokud je dobrej zůstává,což je vidět zrovna právě u tý yamahy A-S700 která je v zesilovací části zcela to samý jako 25-30 let starý stroje z podobný cenový. Jediný co dali ti šikulové dohajzlu, je trimr nastavení kliďáku = opravdu ohromnej pokrok místo šroubováku štípačky. lol

Pokud já bych dneska teoreticky smyslu zbavený do něčeho z krámu nutně šel, tak výhradně dělenou sestavu kde amp část s přepínáním vstupů a volume nebude svázaná s digi v jedný bedně. Tuner (analog i digi) je třeba pro mne uplně o ničem,platit za něco co nezapnu a jde koupit extra,to určo ne ,navíc to nepovažuju ani za hifi stejně jak TV, jak kvalitou tak obsahem už velmi dlouho neb předžvejkanej obsah,totální komprese dynamiky ,reklamy a debilní kecy opravdu ne, je mi líto.

Naprosto typický jsou ty monstr debility kolem DK typu DSP-A1 až AZ9 třeba u yamahy zrovna kde s každým novým kokotským multikanál číslem před tečkou se měnily vždy celý stroje big_smile Stačí se podívat jakou ty bezcenný DPL a DD mnohakilový krámy dnes maj cenu,zatímco jejich klasičtí bratříčci z té doby jdou spíše nahoru.

PS: Je škoda že debata zas ujela jinam,první příspěvek a odkaz od reeba je kvalitní zvláště když se dívá člověk na dobu vzniku . smile Více takových.

Není co dodávat...

(upravil Denkez 27. 2. 2023 11:56)

Re: Posuzování zesilovačů

...protože pokud jsou postavený stejně hrát tak hrát stejně i mohou...
A o tom to celé je. Pokud stereoreceiver má stejně postavený (koncový) zesilovač tak jako "čistý" zesilovač stejné značky, tak ne že může hrát stejně, on stejně hrát bude. Takže pokud chce někdo "papírově" posuzovat steoreoreceiver a srovnávat ho s "čistým" zesilovačem, měl by toto porovnání dělat s dobrou znalostí zapojení obou koncových zesilovačů a napájecích zdrojů a porovnávat porovnatelné. A je pochopitelné, že u porovnatelných přístrojů z pohledu koncového zesilovače bude steroreceiver nutně dražší. Porovnávání bez této znalosti je o ničem, stejně tak paušální odsudky, že stereoreceivery jsou na hov**.
Něco jiného je pak slepý test, ale do takového hodnocení se "skalní" hifisti moc nehrnou, krom toho je dost obtížné takový test zrealizovat.

Re: Posuzování zesilovačů

Pokud má?

(upravil dawsoo 27. 2. 2023 12:59)

Re: Posuzování zesilovačů

Nemusí to tak vůbec bejt,neb velkou roli hraje i signálová cesta která vůbec i přes shodnou základní desku s koncem a trafem nemusí bejt stejná,nehledě vzájemný rušení a ovlivnění další elektronikou z jednoho hlavního napájecího zdroje (tuner,digitál a malej počítač na streamování atd) který v klasice jen čistým zesíku vesměs vůbec nejsou.

A slepej/hluchej test klidně ať si každej dělá jak chce,nic to stejně nezmění a k ničemu to v praxi beztak nikdy moc nevedlo (ani když se porovnávaly vcelku extrémy) big_smile Neb pokud si někdo chce koupit pro sebe něco novýho, nemá šanci se nikdy k takový věci vůbec dostat, pokud chce porovnat konkrétní výrobky od různých výrobců a dodavatelů a z nich si vybrat poctivě ten pro něj nejlepší.... slepými testy se ohání většinou hluší a nebo popírači typu, že všechny cd,zesíky i bedny hrají stejně a nic není slyšet,což už je samozřejmě za námi a že to tak někdo má, vůbec neznamená že to tak mají všichni... nakonec každej má mozek a smysly a přesto se nikdo nepozastavuje nad obrovskými rozdíly mezi různými jedinci že? smile  Ač uznávám že by to bylo fajn,člověk by nemusel pak ztrácet čas a peníze dlouhým hledáním a výběrem.

Zkusim pohledat servisku na ten receiver po netu čistě pro prdel...
https://www.audiosciencereview.com/foru … iew.13830/
https://www.audiosciencereview.com/foru … ents.9459/

receiver R-N803
https://audio.com.pl/i/images/1/4/7/dz0xMjAwJmg9MTAyNg==_src_52147-amplituner-stereo-yamaha-r-n803d-audiocompl-fot4.jpg
A-S701
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?attachments/wp_20191012_09_15_14_pro-jpg.36340/

Nemyslím si že zrovna tyhle dva stroje jsou až tak stejný chlapci big_smile

V tomhle vlákně John hezky ukazuje realitu
https://www.audiosciencereview.com/foru … hts.13864/

Není co dodávat...

Re: Posuzování zesilovačů

...nehledě vzájemný rušení a ovlivnění další elektronikou z jednoho hlavního napájecího zdroje...
Pro tyto účely mají stereoreceivery tak jako "čisté zesilovače" tlačítko Direct nebo Stereo, které umožňuje obcházení veškerých korekčních obvodů a mnohdy i deaktivaci digitální části.
Ostatně, spousta "čistých" zesilovačů má dnes digitální vstupy, tedy i DAC. Mám tomu rozumět tak, že i tyto zesilovače za nic nestojí, že jsou digitální částí zarušeny?
A co zesilovače s DACem e streamrem? Třeba takový Marantz PM7000N, Lyngdorf TDAI-1120, CAMBRIDGE AUDIO EVO 75...? Jsou to ještě zesilovače nebo už stereoreceivery, které stojí za houby?

Re: Posuzování zesilovačů

Ty jako hrajou?

Re: Posuzování zesilovačů

U současných zesilovačů je největší kámen úrazu především v těch integrovaných streamerech - potažmo DACech. Je to ukrutná bída, jeden z dalších hloupých trendů, které se zdají být co do funkcionality fajn (DAC v zesíku tu byl už v minulosti), ale co do kvality je to velmi špatné. Tahle přidaná elektronika je tam z hlediska toho, jak špatně to hraje - prakticky zbytečná, jen si to běžný uživatel neuvědomuje. Nemá to srovnání.
Domnívám se, že tak - jako se v posledních letech spousta lidí zbavuje i vlajkových lodí AVR za směšné ceny a vrací se ke klasickým stereo komponentům (obvykle staršího data, z druhé ruky)... Přijde den, kdy i tyhle streamovací zesilovače budou úplně bezcenné. Ono se to trošku už děje. Vídám mnoho případů, kdy si to lidi koupí a po pár týdnech to dávají do inzerce za polovinu. Časem to bude ještě horší.

Pro mě je teploučko křeččího kožíšku ráj.