Téma: Mivoc 15" aktiv sub zkreslenie (+video)

Ahojte, kúpil som tento sub, hrá celkom fajn samozrejme nieje to highend. Ale jedna vec čo ma na ňom štve je divné zkreslenie zvuku pri nízkych frekvenciach. Prikladam aj video - je tam pre predstavu pustenych 25hz sine. Aj pri velmi nizkej hlasitosti ten reprak vydava pazvuky. Pri vyssej hlasitosti sa to zintenzivni plus tu membranu  medzi 20-40hz akokeby vtahuje dnu. Skusal som na to pripojit aj druhu kappu 15lf co mam doma ale to same - reprakom to nieje. Takisto sa mi zda ze ten zosik v tom akosi nevladze. Zda sa mi akokeby v 75percentach toho co znesie menic zosik uz nevladze a totalne zkresluje. Viete poradit  ? Moze to byt konstrukcna chyba zosiku? alebo skusit vymenit kondenzatory alebo...? Diky za akekolvek  rady

https://youtu.be/AbaU7vjxIxY

(upravil Otas 23. 1. 2023 8:55)

Re: Mivoc 15" aktiv sub zkreslenie (+video)

Tohle podle mne dělá zesik, při nízkých frekvencích rozhazuje výstupní stejnosměrné napětí. A to repru na životnosti nepřidá sad.
Mimochodem zes Mivoc tu nemá nejlepší pověst:
https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=24494

Re: Mivoc 15" aktiv sub zkreslenie (+video)

Prvni co bych zkusil je jestli ten zesil. uz neni v limitaci.

Re: Mivoc 15" aktiv sub zkreslenie (+video)

Souhlas s therionem.
Dále bych vyzkoušel, zda při zatížení nepadá jedna napájecí větev významně více. A ověřil si, měřením napětí před reprem, zda skutečně napětí při zatížení velmi nízkými kmitočty "utíká" k jedné straně.
Pokud je to zapojeno podle odkazu na jinou diskusi, pak by měla být na předzesilovači horní propust, která bude nejnižším kmitočtům bránit, tak by se tam neměly vlastně ani ukázat. Kdoví, zda se neprojevuje nějakým nehezkým tvarováním (zkreslením) sinusovky Popřípadě i korekce basů po jejich přidání.

Re: Mivoc 15" aktiv sub zkreslenie (+video)

Jestli je k tomu toto schéma,tak můj tip je relé:
http://www.hifi-forum.de/viewthread-225-2416.html

(upravil therion 24. 1. 2023 12:00)

Re: Mivoc 15" aktiv sub zkreslenie (+video)

Nebo ten oz ve zv , pokud nekdo pripojil repro k vybuzenemu zesu, tak napetovy šmrnc mohl vykonat sve.  : ))