Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 4 z 18)

Audioweb.cz » Zdroje signálu » Levný digitál z číny

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 ... 18 »»»

RSS

Příspěvky [61 až 80 z 349]

(upravil mechanik 12. 3. 2023 16:13)

Re: Levný digitál z číny

Tie ESS merajú dobre aj v priemernej "implementácií". AD1955 potrebuje lepšou implementáciu ale výsledky pri meraní THD budú vždy horšie. PCM1794 nie je vôbec zlé ale THD dobre použitého AD195  nedosiahne nikdy. Mna THD v desattisícinách až tak nezaujíma a špeciálne pri DACoch ide o jitter a mnoho iných vecí.

Tie lacné DACy sú mizerné a často odfláknuté a k tomu ako je najlepšie riešiť izolátor som už písal.

Ten buffer s THD 0,5% nepoužívam smile Ale hral božsky big_smile Ale ten robil peknú druhú a tretiu harmonickú. Mizerný DAC je proste celý "zabordelený" a to by som určite nechcel. Bolo to myslené na samotné THD. Asi som to nemal písať sem do témy DACov.

(upravil dawsoo 12. 3. 2023 16:46)

Re: Levný digitál z číny

Czap používal dvě AD1955 s custom DF na bázi FPGA a řádně ošetřeným obvodovým řešením okolo takže výsledně měřil min stejně dobře jako současná špička (THD a THD+N) samože při složitější a mnohem nákladnější implementaci. Ale když vezmu v potaz že je to opravdu již 10-15 let zpět od realizace, tak pořád myslím že má stále co nabídnout neb ty AD1955 jsou opravdu stále velmi dobré obvody, které dávají lepší výsledky než na papíře či v datasheetu... jen mají debilitu ohledně složitějšího ovládání a to asi odrazovalo konstruktéry nejvíce je používat.

I Danův Sirius II nebyl na svou dobu vůbec špatnej,jen neměl oproti čapovi custom DF a měl trošku zbytečně překombinovanej analog a ne tak propracovanou napájecí část v kontextu maxima možného,proto měl logicky o to horší parametry i zvuk, než maximalistický czap, což ale bylo v plně v souladu i s cenou..

Podobně na tom bude samozřejmě mnohem víc obvodů i včetně i Cirrusu, co spolkl wolfsona.. neb opravdu neexistuje jen ESS a AKM,ale i další výrobci jen nejsou momentálně tolik v kursu... TI/BB myslím zaspalo opravdu hodně dobu a nemaj v DAC narozdíl od ADC opravdu nic,ale co jsem se díval tak jejich divize digitalů na něčem usilovně pracuje ... hodně dobré vlákna jsou často na diyaudio kam přispívaj přímo lidi z firem co ty věci vyvíjí, neb pochopili že mezinárodní komunita jim může dávat zajímavou zpětnou vazbu a to zcela zadarmo že....

Není co dodávat...

(upravil mechanik 12. 2. 2024 0:59)

Re: Levný digitál z číny

DACy s prúdovým výstupom ako AD1955 alebo PCM1794 nebudú dosahovať tak dobré THD ako s napätovým výstupom AKM a ESS (teda integrovaným I/V). Každopádne potom máš možnosť navrhnúť si I/V sám. Od napájania cez výber OZ až po kondenzátory vo filtrochu. Mne je teda uplne jedno či má DAC THD 0,000xx alebo 0,0000xx... Do tých ESS kde je integrovaný ešte aj S/PDIF vstup by som nešiel...

AD1955 je stále to najzaujímavejšie na trhu. Používa ho aj gredaudio čo je najzaujímavejší počin v CR, SR za posledné roky.

Blbé je že mono mod s dvoma čipmi vyžaduje SW riadenie, už si nepamätám ktorého typu... Každopádne vyžaduje riadenie naprogramovaným MCU. Z toho dôvodu som pred rokmi nakreslil dosku ale nadal som to do výroby. V programovaní som amater a nechcelo sa mi tým zaoberať. No niekedy to zrealizujem.

(upravil dawsoo 13. 3. 2023 21:57)

Re: Levný digitál z číny

Tak ono je to velmi ošidné cokoliv srovnávat a měřit když nemáš k dispozici referenci a měřák co to dokáže změřit v širším pásmu.

Co je dobré a co není je rovněž otázka názoru a hlavně dostupnosti takové zařízení mít alespoň zapůjčené a to zejména v kontextu tržní ceny. Myslím že highend předražená řešení už nikdo při smyslech v dnešní době nekupuje,neb kvalitativní rozdíly mezi levnými a drahými jsou čím dál menší a vývoj jde rychle dopředu.

Vše delta sigma je proudový,pseudo napěťový jsou jen low cost a easy implement věci,neb maj vše uvnitř.. markantní rozdíl dělá spíš SE vs DIF výstup. AD1955 už není top špička dávno,jen je dobrý v tom že jeho vlastnosti se dají významně ovlivnit věcmi okolo.

ASR s Amirem dělá naproto výbornou práci a já ač nejsem jen čistej měřič a vím že slyšet může být hodně věcí,jsem nebo se snažím bejt pragmatickej dokáži díky tomu že jsem byl uvnitř opravdu hodně přístrojů vidět souvislosti a úzká hrdla a zajímá mě dnes spíše hlavně přiměřenost... opravdu věci jsou dnes mnohem dál a cokoliv stavět pokud to nemá být ultimátní kusovka pro sebe se jednoduše opravdu už moc už nevyplatí.

Vše je hodně o tom že schopní konstruktéři se dávno přesunuli do číny,kde mají proti Evropě, USA a japonsku dnes daleko lepší možnosti. A je to i sakra vidět ať se to někmu líbí nebo ne. A je to znát že i ty nejlacinější čajna věci už podražily neb není již konkurence.

Není co dodávat...

(upravil mechanik 13. 3. 2023 22:05)

Re: Levný digitál z číny

Ja mám k meraniam Lynch L22 a ESI Juliu.

To AD1955 a ESS znejú rôzne a tým rozdielom v THD medzi 0,0000xx a 0,00000xx to nebude. Tak je už každého vec ktorý DAC čip si vyberie. Podobne ako pri výbere OZ.

(upravil dawsoo 13. 3. 2023 22:07)

Re: Levný digitál z číny

No však jo,se současnou produkcí neměříš DAC ale změříš jen jejich AD převodníky. Už s czapem byl velkej problém čím ho změřit a to je 10 let minimálně:D Proto jsem koupil cosmos 32b/384-768k. Usoudil jsem že ani PCM4222 už nestačí.

Není co dodávat...

Re: Levný digitál z číny

Neskúšali ste APčko? Ale to tiež asi pod 0,00000xx nepôjde smile Myslím že THD v tak nízkych hodnotäch už nie je podstatné. Dosť vysoké ho majú len tie R-2R...

Re: Levný digitál z číny

zkoušeli samože ,to 555 ještě nebyla... v práci máme AP2 a Sys272 ,tam je super ten 1Mhz režim

Není co dodávat...

Re: Levný digitál z číny

Inak gredaudio si tiež tušim stavali kvôli meraniam vlastný A/D prevodník.

(upravil dawsoo 13. 3. 2023 23:08)

Re: Levný digitál z číny

Tak jsem hledal co to je ten název mi nic neříká a toto má být ta jejich topovka?
https://www.gredaudio.com/tech-spec.html
co za to chtějí? 100,120k?
našel jsem jen toto
https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro … io/pdac-2/

To měření teda upřímně na dnešní poměry nic ultra  možná spíš jako Sirius II  nebo i mírně horší:D Czap byl o dost dál (na kile 0,00003% a nad noisefloor vylejzala jen 2harm a padesátka nebyla vidět vůbec) a nepotřeboval ani takovou drahou hliníkovou kisnu (analog a napájení jsem navrhoval a ladil já, tak vím přesně jak to makalo) big_smile Tím neříkám že to nebude hrát dobře nebo výborně ,jen místo drahý bedny mohli dát ještě větší péči analog obvodařině, nebo aspoň použít 4ks AD1955. Ale dost OT tady je vlákno levná čajna big_smile

edit: už vidím na slovahovnanetu,koukám že v tom měl prsty babinec,on je šikovnej kluk a vždy byl,nicméně ten produkt tu měl být o min 5-7 let dříve,dnes už moc šancí na přeplněným trhu mít asi nebude... je bohužel hodně podobných drahých hraček s pěknejma krabicema ale čím dál méně lidí ochotných za to nadále utrácet. PMA to tam ke konci napsal vcelku přísně,ale má asi naprostou pravdu tak to opravdu je. smile

Není co dodávat...

(upravil mechanik 14. 3. 2023 1:48)

Re: Levný digitál z číny

Ľudia čo kupujú komerčné HiFi chcú aj pekný dizajn a tá ich krabica je uplná pecka. Ako tu riešiš izolátor tak oni to majú oddelené nejakou priemyslenou optikou. Nejake veci riešili rovno s Analog Devices. Že má nejake ESS o jednu nulu na THD menej je fakt uplne jedno...   

Aj tak nerozumiem prečo sa tu až tak rieši izolátor na čínske veci za 160e keď kvalitný DAC má izolátor na I2S stojí asi 15e a kto chce tak si môže aj MCU pre asynchronne audio napájať z vlastného...

Ten Czap DAC vyzerá preprocovane. Len S/PDIF má jitter a ak chce niekto využiť hodiny na doske DACu pre lepšie riešenie tak potrebuje niečo ako Lynx L22 ktorá je k tomu ešte do PCI-E. Dnes by bol zaujímavejší I2S vstup a pripojenie asynchronneho USB modulu ako je XMOS samozrejme s izolátorom ktorý pre I2S stojí tak 15e...

(upravil dawsoo 16. 3. 2023 7:59)

Re: Levný digitál z číny

Jo já tomu rozumím, každej máme svý priority a preference,za mě na tom třeba záleží naprosto prioritně neb to ukazuje na technickou a technologickou kompetenci (i s dvěma AD1955 jako tady to jde udělat o nulu lépe a takhle to uměl udělat Dan před 10-12 lety za 20k) a vždy preferuju raději vyrazit z daný technologie maximum,neboť když už tak investovat, tak raději právě tam, než na technicky často nesmyslně extrémních věcech co nic kromě pocitu exluzivity u lidí co na to slyší reálně nic nepřináší. Tohle přesně jsem na všech drahejch highend řešeních vždy nejvíc nesnášel,kdy se výrobci snažili prodávat "průměrnou obvodařinu" v rádoby exkluzivním balení,moje priority vždy byly, jsou a budou přesně opačné.

Já bych si nikdy třeba nic takovýho nekoupil,neb bych v daném rozpočtu vždy našel věc co by mi vyhovovala více dle mých měřítek. Ač vlastní zkušenost nemám tak při letmém pohledu vidím že např. oktodac nebo i customworks jsou lepší a za míň, pokud jsem v domácích vodách.

Tím neříkám že je to jako celek špatný,digitál uvnitř bude jistě fajn, jen jak jsem psal byla by to možná žádaná věc, ale tak max v roce 2013-15 ne dnes v době "tzv číňanů" co umí udělat věci s neprůstřelnýma specifikacema,slušným provedením a výbavou a i zvukem za zlomek ceny.. A zavedenýma mezinárodně "uznávanými" HE značkama nabízející prakticky to samé za podobné prachy,kde je daleko lepší secondhand prodejnost s menší ztrátou hodnoty.

Nakonec proč neudělal nikdo test třeba proti dacům od customworks a třeba D90 od topingu? Věřím že by to mohlo být velmi zajímavé a bylo by jasno jak se věci mají,leč tipuju že by se do opravdu nezávislýho testu malým lokálům asi moc nechtělo že. lol Stejně tak pokud je tedy sebevědomí dostatečný,že není zač se stydět, proč to nepošlou kluci třeba Amirovi na test? Když to přeci dopadne dobře tak díky publicitě to přeci kšeftům může velmi pomoci ne?

USB Izolátor se ukazuje jen jako nutný ale výborný doplněk (usb je z principu blbý rozhraní ale nic jinýho není) je to zcela univerzální a dostatečně čisté řešení a hlavně cenově zaplatitelné do jakékoliv sestavy a je dobrou věcí přinášející uplné galv. oddělení celého přístroje z hlediska ochrany ESD.

Dost keců o ničem a zpět k tématu:
Tak jsem si opravdu jemně ráno pohrál v mezidobí čekání na součástky s DACem za 100 (jen tři čtyři součástky za 10/20 kaček) a výsledek je myslím vcelku jednoznačnej  že neplkám vo čajně do větru že i u nejlacinějších věcí stačí jen opravit (záměrné?) chyby spdif není oddělený od pc zdroj je obyč inwall s uplným základem s LM317 a nezdá se že by šum byl nějaký extrémní problém big_smile Hraje to jen potichu ale jinak oproti předtím vcelku i dobře,resp za ty prachy výborně k telce odděleně přes optiku myslím že naproto bohatě stačí.

0dBfs 24/44,1 sic! a 24/96 bez galvanického oddělení SPDIF!!!
https://1iq.cz/img/tgH6W/Rewc5.png
https://1iq.cz/img/tgH6W/k9ETe.png
https://1iq.cz/img/tgH6W/j6Hyt.jpg
https://1iq.cz/img/tgH6W/mnZ7h.jpg

myslím že o nějakém porovnávání s jakýmkoliv CDP s drahými R2R DACy nemůže bejt ani řeči. kenwood má lepší jen 1/f šum pod 100Hz díky paralelnímu řazení dac a lown noise diskrétním zdrojům,jinak měří hůře (dodám měřo až nebude skákat přehrávání CD s novým laserem) big_smile


Lépe bude vidět na měření za shodných podmínek,předtím bylo 0dBfs příšerný.Předpokládal sem že je to vlastnost dac a nebyla.
originál stav -6dbfs
https://1iq.cz/img/tgH6W/w8q6Y.png
po úpravě - 6dbfs
https://1iq.cz/img/tgH6W/qYMa9.png

Není co dodávat...

(upravil laco 14. 3. 2023 12:42)

Re: Levný digitál z číny

moj novy topping usb buzerator

https://i.ibb.co/V2TjjH8/topping-hs02.jpg

(upravil dawsoo 14. 3. 2023 16:08)

Re: Levný digitál z číny

Super gratulka k přírůstku ,to se bude hned jinak měřit smile

čistě jen pro přehlednost o čem se tu vůbec v dihitálu bavíme:
16bit vs 24bit praktická změřená dosažitelná  maxima v digitálním loopbacku. Všímavější uvidí že bez "ubersamplingu" a interpolace ta neslavná 16bit/44,1 nebude asi vypadat nijak moc exkluzivně že? big_smile
24-192
https://1iq.cz/img/tgH6W/2sSdb.png
16-192
https://1iq.cz/img/tgH6W/hv55A.png

To je třeba věc v čem může 32bit včetně dig filtrace pomoci,neb generické THD dané bit hloubkou zaleze zcela pod 24bit teoretický noisefloor.

Není co dodávat...

(upravil mechanik 14. 3. 2023 15:54)

Re: Levný digitál z číny

Dawsoo, CW DAC s AKM je práve napäťový takže meria lepšie než prúdové. Zdroje majú bez 78xx/79xx, 317/337. Minimálne na klúčové pozície. Dokonca dosť možné že je tam pár diskrétnych zdrojov a v SPA s ESS sú jednoznačne diskretne zdroje asi na všetky sekcie... Tiež ten CW DAC s AKM má práve ten izolátor na I2S za 15€.Oddelovať to na USB strane kde to ide len ako DATA jednou diferenciálnou linkou asynchronne do MCU nie je potrebné.

(upravil dawsoo 15. 3. 2023 23:35)

Re: Levný digitál z číny

Vintage: PCM1702 v akci opět vod denóna, podruhý prozměnu od ASR lol opravdu nádhera
https://www.audiosciencereview.com/foru … iew.17232/

Není co dodávat...

Re: Levný digitál z číny

Jo démon big_smile S nima mám asi tři zkušenosti a všechny tragický. Naposled s DENON AVC-X4700H kterej jsem po 10ti dnech vrátil, protože to nehrálo ani v kině, ale to se nedá ani popsat, tranzistorák. Zajimavý že Marantz ze stejný fabriky je zvukově jinde.

(upravil mechanik 16. 3. 2023 1:02)

Re: Levný digitál z číny

To sú dve rôzne veci. Dawsoo demonštruje "performance" R-2R DACov a či je to v DENONe alebo inde je zhruba jedno. No a ty ukazuješ lacný multikanálový zosilňovač... Ja som mal od marantz len koncák PM7000 a bola to hrozná sračka zvukovo aj prevedením. V tej dobe som mal symasym 5.3 asi a bolo to neporovnatelné a aj rôzne denony a sony mi hrali zásadne lepšie...

Re: Levný digitál z číny

Přečti si to po mě znova, neporovnávám! Píšu poslední zkušenost a naznačuju že jsem s démonem skončil uplně!

(upravil dawsoo 16. 3. 2023 11:31)

Re: Levný digitál z číny

Největší problém je že to není u těch denonů náhoda DCD-S10 i DA-500 byly hifistama ceněný a ukazuje se že oboje je dle dnešních měřítek kreslící sračka,pohledal jsem a i na diyaudiu pár lidí má stejnou zkušenost s PCM1702,1704 a i PCM63 bez ohledu na denona. Obecně i drahý digi vintage z 90-tek poráží na celý čáře i nejlacinější dac za 100 po drobné úpravě.

Ty 20bit už nešly bébéčkářům výrobně udržet v tolerancích a opravdu to je i u výběrových grade ruleta jak v kasinu,kdy tak jeden kus z 20 je slušnější.Cenové i parametry je to uplnej nesmysl se dnes něčím takovým vůbec zkoušet zabývat. Hlavně vysoké 5. a vyšší harmonické vůbec nejsou dobré a např 16 a 18 bit předchůdci umožňující precizní nastavení MSB tím zdaleka tolik netrpěly a průběh spekter měly přijatelnější.

Kenwood DP-7090 vypadá na spektrech mnohem mnohem lepší než ty denony,protože má špičkové dig filtry 3ks dva proprietární kenwood KAN04 a 05 a jeden SM5843S1 a výborné napájecí zdroje 4 paralelní 1702 na kanál také částečně eliminují zkreslení a znatelně i šum. Tam jsou limitem jen jednotlivé nevybírané kusy PCM1702,říkám si kdybych si ho chtěl nechat na pokusy, dát tam místo toho za ty DF buď nějakej dual mono čínskej modul I2S nebo spíš RJB a posílat ditherovaně 20bit s 24bit slovem nebo udělat z kena transport s DF s 24bit oversampling AES/SPDIF výstupem 24/96.

Jinak novej origo sony laser KSS-213B už pěkně maká a ještě musím udělat resp dodělat celkovou repasi hlavní PCB desky,neb ta lampizační prasárna šla po prvotním otevření a vypreparování celá nemilosrdně rovnou do koše ,vráceny součástky co tam patří,nyní ještě přidám patice na dac a operáky, vyměním komplet za nové elyt kondíky,čisté opravení a kontrola pcb cestiček a pod,to chvíli ještě asi potrvá) ,neb to prase co se v tom hrabalo,napáchalo fakt hodně škody a mam podezření že v jednom kanále je možná minimálně i jeden z daců fakt špatnej a nebo nakoplej. V mezičase změřené thd R 0,0009 vs L 0,006%! což  je sakra moc velkej rozdíl. Spektra pak pověsim najednou pokud budou někoho vůbec zajímat až bude hotovo před a po.

Tak zatím hotovo,žádnej tuzing nemá smysl dělat,CD půjde do světa a bude dělat radost někomu kdo ho ocení. Dacy jsou všechny v pořádku.
https://1iq.cz/img/tgH6W/2gWVj.jpg
https://1iq.cz/img/tgH6W/BPb5N.jpg

Není co dodávat...

Příspěvky [61 až 80 z 349]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 ... 18 »»»

Audioweb.cz » Zdroje signálu » Levný digitál z číny

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£