Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 15 z 18)

Audioweb.cz » Zdroje signálu » Levný digitál z číny

  Stránky: ««« 1 ... 13 14 15 16 17 18 »»»

RSS

Příspěvky [281 až 300 z 349]

Re: Levný digitál z číny

Když na tom obrázku vidím ty velké kondy tak je to další potenciální místo pro ladění výsledného zvukového charakteru podobně jako o operáků...Silmic II vs Nichicon Audio grade smile

Re: Levný digitál z číny

Ty tři velký tam jsou třeba uplně k ničemu,sloužej jen k předfiltraci z inwall adaptéru 5V. Smysl mají ty malé výše okolo analogu, akorát s výhradou že díky tomu mikro čipovýmu spínanýmu zdroji se to nesmí přehnat,jinak to kmitá jinak než má,zvoní to a zhorší SNR a THD a nebo vůbec napětí pro analog část nenaběhne.

Ono ti číňani to maj udělaný narozdíl od tzv velkýho hifi s konvenčním víceméně ojebaným napájením,naopak racionálně a dostatečně dobře, že typickej internetovej tuninkář, bez vybavení zkušeností a měření může věci i rapidně zhoršit nebo stroj i zničit.

Není co dodávat...

Re: Levný digitál z číny

dawsoo napsal:

Miloši nechceš raději z EU (Maďarskej shop) ? záruka,cena a 100% bez cla a vyměřený dph navíc?
https://www.muzix.eu/cz/S-M-S-L/DAC/SMS … kHz-DSD512

Dneska DAC dorazil. Clo a DPH samozrejme v cene. Dodanie UPS za 11 dní. Cena komplet 491,14.- €.
Čo dodať? Hrá to pekne.

Re: Levný digitál z číny

Clo ťažko, Maďarsko je v EÚ.

Re: Levný digitál z číny

Vieš o čo sa jedná?

(upravil godz 15. 6. 2023 10:20)

Re: Levný digitál z číny

.

(upravil Milos66 15. 6. 2023 15:37)

Re: Levný digitál z číny

Noooo, keby si vedel, tak to nenapises.
Ja som DAC kupoval v Cine.
Hmmm, najlepšie je po sebe mazať príspevky, fakt.

(upravil dawsoo 20. 6. 2023 15:29)

Re: Levný digitál z číny

Tak jsem abych se neukousal doma nudou (marodim) jsem zkoušel znovu všechny dacy poslechově na repasovaném a drobně poupraveném prašivém denonovi (vyměnený kondy v signálovce za kvalitní BP typy a ostatní také za nové a pár drobností jako výměna všech cinch terminálů,vyčištění poťáků a přepínačů) nastalo překvapivé zlepšení,ale to není podstata ...

sešly se mi tu doma CDP vyšší kategorie a tak mi to nedalo a porovnal jsem je

1. nativně z jejich analog výstupů vs toppingy E50 a 70 (propojený s dac optikou)
2. Rozdíl mezi cdp a dac byl tak výraznej, že jsem to slyšel i když jsem zrovna přepínal a byl tak uplně mimo poslech místo big_smile (kabely a vše samože stejný jen do dvou vstupů Denona a přepínačem přepínání CDP-DAC.

1. Sony CD-XA5ES (byl tu na servis) 
2. Kenwood DP7090 (prodaný jen zatím ještě novým páníčkem nevyzvednutý)
oboje ve své době na vysoké úrovni se slušným měřením kolem 0,002% THD což na CDP z devadesátek ujde. Je ale vidět že digitál opravdu ušel kus cesty a to i slyšitelně a zřetelně jasně na obyč zesilovači který by měl svou (ne)kvalitou vše překrýt o 16/44,1 z placky nemluvě.

3. Kupodivu je super že jako transport byly oba stroje naprosto rovnocenný,takže určitě majitelé hodně placek mohou řešit upgrade vcelku levně a velmi kvalitně. Na analog straně tomu ale tak rozhodně není.

a) Sony byl po všech stránkách nejhorší,tenčí mírně uječenej nahoře zrno a zalezlej zvuk v bednách stereo placaté jen mezi nimi , ale asi byl lepší než uplná zahuhlaná tupá sračka Denon DCD-S10 který jsem tu někde rovněž měřil a zvukově to byla i proti sonymu taková ta typická zahnívající únavná stejnozvuková karikatura.

b) Kenwood patlá,ale je jemný a byl zajímavý aspoň tím že hrál na blbých nahrávkách patlavě milosrdně a měl takový ten R2R typicky blemcavý bass a nafouklý prostor a těžiště někde na nižších středech což se třeba líbilo na jeho muzikk mladýmu,kterýho hifi jinak vůbec nezajímá.

c)oba dacy ve všem radikální zlepšení,rozlišení,prostor,barva zvuku,dynamika,překvapilo mě jak CD placka může hrát dobře

Testovací subjekty Já,moje paní a mladej a víceméně na 99% jsme i byli ve shodě.


Mít tak stroj času a toppinga či smsl nebo jiný slušně urobený mít k dispozici tak i před 10 lety by zamávalo asi s celým hifi. lol Vtipný je že nikde ani na netu jsem nenarazil na žádný srovnání drahýho digitálu proti současný číně,když to přeci musí bejt uplně jasný ne? Že by se někdo bál výsledku,nevím ,každopádně by to byla určitě zajímavá výzva.

Není co dodávat...

(upravil orhore 20. 6. 2023 16:24)

Re: Levný digitál z číny

Hezké porovnání a výsledek, který se dal i čekat? Analogové výstupu u CD playerů jsou obecně nic moc.
dawsoo a náhodou jsi nezkoušel porovnávat zvuk z CD přes optiku versus z PC přes USB v rámci stejné nahrávky. Já si totiž už delší dobu lámu hlavu, proč z CD přehrávače (Technics SL-PS7) propojeného optikou to hraje nejlépe. Na PC jsem použil snad všechny myslitelné přehrávače, různé USB kabely, pak jsem zkoušel i linux místo widlí, Intel NUC mini pc, streamer, DACy do 50 litrů a nic nezabralo sad.

(upravil dawsoo 20. 6. 2023 17:22)

Re: Levný digitál z číny

orhore:
Hele vůbec se tvýmu zjištění nedivím...
Zkusils USB Izolator s vlastním napájením? Ten věci vcelku mimo svou hlavní činnost gal oddělení zlepšuje. Podle mě to je tím že se z PC dostanou do převodníku (nebo kamkoli jinam dál) HF složky různýho bordelu kterýho je jakýkoliv pc jako širokopásmový generátor smetí až do GHz pásem naprosto plný a je fuk zda síť nebo baterky, trpí tím pak uplně všechny zařízení. 

Když jsem ještě dříve hifoval (ca do roku 2015-6) a měl dospělej řetězec a zdroj signálu CZAPA (*1) tak USB bylo zvukově pro mne ze všech tří variant uplně to nejhorší a optika naopak to nejlepší... což samozřejmě ti novodobí "digi-freaci" co si s tím hrajou chvilku,ale vše ví nejlépe včetně semeniště ASR kde nesmí být slyšet nic, okamžitě zpochybní nicméně já z PC hraju od roku 1998 a zkoušel jsem fakt leccos ale jedině optika, ač je jinak nejhorší parametricky, tak z pc mi dávala vždy nejlepší výsledky rovný CDP (lepčí karta min julina a asio podmínkou) ,nejspíše právě proto že je to jediné opravdu zcela absolutní galvanické oddělení od zdroje širokopásmovýho RF bordelu kterej i přes veškerou péči i přes oddělovací trafa spdif či usb prostě nějak prolezou a zasviní vše kam se dostanou. Na tenhle jev si držím právě toho plesnivýho Denona PMA-707, kterýmu toto vadí opravdu extrémně moc (např D10s stock na něm zní fakt blbě)... naopak až E70 i přes něj hraje v rámci možností perfektně.

Udělej si jednoduchej pokus hraj z cd do dacu toslinkem a zkus při tom jen zapojit a odpojit USB z počítače,mělo by se to i přesto že USB vstup není zvolen jako zdroj zhoršit. Docela dobrá věc je i topping D10s jen jako USB2Toslink konvertor. Limit týhle prastarý pomalý optiky v nejvyšší implementaci je 24/192 stereo a DSD DOP64, štve mě spíš že neudělali dnes už nějaký lepší a rychlejší podobný rozhraní na audio než to prachmizerný USB,to je hlavní zlo podle mýho názoru.

(*1) https://www.audiopraise.com/projects/internal/czap/

Není co dodávat...

(upravil Leonardo 21. 6. 2023 16:00)

Re: Levný digitál z číny

OT promazáno,
problematika CD transportů a playerů je na jiné vlákno...osobně bych si ale dle svých praxí těžce ověřených zkušeností žádný tebou zde jmenovaný model jako transport nevybral.

Re: Levný digitál z číny

To jsem zapomněl napsat, že propojení přes USB používám jen s izolátorem. Bez něho ani ránu. Některé DACy co jsem měl doma, měly izolované všechny digi vstupy a stejně zvuk z CD playeru přes optiku byl lepší.

(upravil dawsoo 20. 6. 2023 18:10)

Re: Levný digitál z číny

Leonardo:
Nemyslím si vůbec že to tak je jak píšeš,jednak cdp mají poměrně robustní samoopravné kódy a pokud je chybovost čtení pod kritickou mírou = když je mechanika s optikou v dobrém stavu,není žádnej problém,vidno je vše velmi pěkně ve spektrech spešl test signálu a na měřících bodech zv smyček fokusu a stopy. Problém je zejména u laciných CDP něco zcela jinýho a to indukce akce korekčních a servoobvodů čtení do společnýho napájení pro audio digitál i analog. CDP servisuju už 25 let a dost jsem jich i modifikoval, abych odstranil právě tyhle největší problémy a problém se zvukem CD obecně asi jako u hodně věcí v audiu byl z 90% v mizerným ošizeným napájení a přímo souvisejícím dig jitteru (což není rozhodně případ ani sony a ani kenwooda)! .

Evidentně asi Leonardo nevíš o čem píšeš,šuplík u žádnýho CDP vůbec nemá s přehráváním nic společnýho je to jen transport media na místo kde si ho přebere trn/talíř. A zrovna tenhle uvedenej kenwood má mechaniku celokovovou a ještě v dvojitým poměrně masivním pouzdře a sony má pevnej šuplík s celou jednotkou , dsp je klasika CXD2500-07 klasika tam není důvod cokoli hrotit a řešit. Takže držme se každej svýho kopyta a pokud vedeme jakoukoliv polemiku tak minimálně ukaž průkazný měření popisovaných jevů jinak jsou to jen hifisticko-plkatelský kecy na netu. Dříve byly i testy na tyto parametry C1 a C2 chyb u vypalovaček a čteček a pokud nevykazovala mechanika závadu tak nebyl nikdy žádný problém s bitperfect 100% čitelností všech dat. smile

Orhore: to by ukazovalo na ten jev že se tam dostane bordel přes kapacitu galv oddělení...  tak zkus PC vs CDP přes optiku. Kdysi jsem to porovnával PC vs CDP toslinkem do czapu a rozdíl CD vs grabované CD foobar -asio nebyl žádný. na metalice byl a USB jsem ani nezapojoval ačkoli mi nabízel vyšší DSD rozlišení.

Není co dodávat...

(upravil Leonardo 21. 6. 2023 15:50)

Re: Levný digitál z číny

-

(upravil dawsoo 20. 6. 2023 21:50)

Re: Levný digitál z číny

Nic mi nekazíš, já nemam problém s názorem že něco hraje blbě ,z CD nehraju už min 20 let,jakožto z primárního zdroje, jen nemam rád podobný rádobytechnický nesmysly ,co dneska sežerou jen tak max na různých hiend forech a hifiroomech, ty doby PR oblbování výrobci produkující drahej šrot s tzv přidanou hodnotou a podobnými pohádkami jsou už naštěstí pryč, díky snadno dostupný špičkový měřící technice,poznání a rostoucích komunit kde se řeší podstata a ne píčoviny.Mechanika pokud nemá vadu a je správně nastavená je v CD playerech ten uplně nejmenší problém,ty hlavní průsery jsou opravdu jinde.

Vypalovačky a všecky optický CD placky obecně jsou z principu funkce to samý co Audio CD Playery, jen navíc umí číst a + pálit vícerychlostně a v různých režimech,nicméně základní princip a zpracování modulace EFM je identická a rovněž ve výsledku zcela bez chyb, s mnohem horší a menší mechanikou smile To v čem je problém a příčina podobných jevů u nedobrých CDP jsem tu myslím jasně popsal.

Není co dodávat...

(upravil Leonardo 21. 6. 2023 15:49)

Re: Levný digitál z číny

-

(upravil dawsoo 21. 6. 2023 14:36)

Re: Levný digitál z číny

Děkuju za obrázky,hodně pomohly v pochopení, měl jsem sice něco vcelku obsáhlejšího ryze technického k tomu už tady napsané,ale na toto bude asi lépe už raději nic nepsat. Beztak je to uplně Offtopic v tomhle vlákně který je primárně racionální o levný číně. Je mi líto ale Hifi-homeopatiku opravdu nepěstuju,na to nemam fakt čas smile

pěkná věc pro ty co se jim stejská po krásném libozvučném zkreslení = doporučuju zkusit big_smile
https://distortaudio.org/pkharmonic.html jde to přes VST plugin i do foobaru smile

Není co dodávat...

(upravil dhaman 8. 7. 2023 23:24)

Re: Levný digitál z číny

Davam do pozornosti zaujimavy mini DAC ku mobilu alebo k notebooku napr.
TANCHJIM Space Portable Headphone Adapter
Cena 90$  SINAD -115dB
merania: https://www.audiosciencereview.com/foru … iew.46231/

shop:
https://shenzhenaudio.com/products/tanc … sb-dac-amp

OB 4 pasmo aktiv 15" H frame ala Linkwitz | rpi4 moode + CamillaDSP | ESI GIGAPort eX | 4x HYPA10 (pasiv KEF LS50 meta | CW DAC1 | HYPA17)

(upravil dawsoo 9. 7. 2023 0:07)

Re: Levný digitál z číny

Hmm na portejbla vypadá fakt perfektně big_smile Kouknu ještě co ta značka dělá jinýho.díky za postřeh a odkaz. smile

Není co dodávat...

(upravil dhaman 9. 7. 2023 13:51)

Re: Levný digitál z číny

Dokonca lacnejsia varianta 70$
TRUTHEAR SHIO Dual CS43198 Portable DAC/AMP
SINAD 118dB dole na stranke merania
https://shenzhenaudio.com/products/trut … ier-dongle

OB 4 pasmo aktiv 15" H frame ala Linkwitz | rpi4 moode + CamillaDSP | ESI GIGAPort eX | 4x HYPA10 (pasiv KEF LS50 meta | CW DAC1 | HYPA17)

Příspěvky [281 až 300 z 349]

  Stránky: ««« 1 ... 13 14 15 16 17 18 »»»

Audioweb.cz » Zdroje signálu » Levný digitál z číny

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£