Re: Unibox 5 - malé uni dvoupásmovky
když si u tlumivek zamázneš vinutí epoxidem, můžeš pak bez obav z manipulace přečnívající kostřičky třeba ostříhat
pár malých 220uH bych měl mít někde v šupleti, pokud chceš
Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.
Audioweb.cz » Projekty stojanových reprosoustav » Unibox 5 - malé uni dvoupásmovky
když si u tlumivek zamázneš vinutí epoxidem, můžeš pak bez obav z manipulace přečnívající kostřičky třeba ostříhat
pár malých 220uH bych měl mít někde v šupleti, pokud chceš
Mám verzi 5B1 se třemi cívkami - 1,8mH, 1mH, 0,22mH
Velké cívky jsem umístil tak, aby nehrozila kolize s reprem. Jsou dostatečně daleko od sebe, takže by se ovlivňovat neměli.
Malá cívka by chtěla o 90 stupňů pootočit, ale dám tomu čas a zatím se v tom vrtat nebudu.
Asi bych musel výhybky postavit celé znovu, protože antonio zapojení vyladil tak, že SPL je o 8dB výše než moje verze...
Tenhle projek se mi začíná líbit, říkám si, že bych ho použil jako svoje první home made bedny.
Bohužel ale nemám potřebné vybavení (a ani vhodné prostory) na výrobu dřevěných prvků, budu to muset zadat nějakému truhlářovi.
Jsou tam nějaké záludnosti při stavbě?
Stavba je celkem v pohodě, nejhorší je jistě povrchovka.
Pokud použiješ nátrubek Monacor BR-45TR budeš ho muset uříznout a po zalepení do zadní stěny (epoxid) frézkou zakulatit vývod.
miran50, žádných 8 dB, je to aktualizace s novými daty s nekalibrovanou SPL. Proti starší verzi s hodnotami cívek, které máš, se to neliší zas tak moc.
Měřil jsi impedanci? Řezání toho Monacoru jsem nepředpokládal, je trochu delší, ale s jiným zakončením uvnitř a průřez je podobný, takže nečekám výraznou změnu. Oproti výkresu by bylo potřeba ho posunout o cca 1 cm výš.
ten Monacor je dlouhý a čouhal by dost ven.
Vybavení na měření nemám a tak by to správné použití chtělo prověřit.
na BR45 si nejprve zkus, jestli ten plast epoxy vůbec lepí
...Jsou tam nějaké záludnosti při stavbě?
Otvory pro měniče jsou velmi malé, tak přemýšlej dva kroky dopředu, abys ty výhybky měl jak dostat dovnitř a jak je tam uchytit
viz mý rajče
Dayton Audio Reference RS150P-8A
Qms=2,21; Qes=0,52; Qts=0,421; fs=54,7 Hz; Mms=7,1 g; Cms=1,192 mm/N; Rms=1,1 kg/s
Dd=100 mm; Sd=78,54 cm^2; Vas=10,44 l; Re=6,05 Ohm; Bl=5,33 N/A; Rme=4,69 kg/s
SPL=87,05 dB/W/m; USPL=88,27 dB/2,83V/m; Hc=14 mm; Hg=6 mm; Xmax=4 mm; Pe=40 W; Le=0,22 mH
Porovnání staršího nedostupného RS150P-8 (se kterým jsem kombinace ladil, TS parametry zde) a současně prodávaného RS150P-8A s černým phase-plugem. Hlavní změna je v lakování zadní strany membrány, což má za následek vyšší Mms, nižší citlivost a vliv na rezonance.
RS150P-8
RS150P-8A
Audioweb.cz » Projekty stojanových reprosoustav » Unibox 5 - malé uni dvoupásmovky