Téma: kytarove kombo

zdravim, vyhledove budu potrebovat silnejsi kombo do zkusebny, dneska jsem si overil, ze muj 30W 10" Laney je opravdu malo a pres bici to neni slyset smile

60W 12" je akorat, kamarad ma tohodle Soundkinga a staci to v pohode.

Nastava dilema, jestli koupit tez toho Soundkinga (za ty prachy naprosto bezkonkurenci aparat, to se nas shodlo vic kytaristu), a nebo neco postavit (nejaky 12" Celestion nebo Eminence Governor + nejaky aldax + multiefekt treba).

Co myslite?

Re: kytarove kombo

OMG, to jsou sračky smile

Nemám čas, někdy pokecáme na netu... Už bych fakt radši nějakej povedenější mulťák, ono to nějak hrát umí, řek bych že líp jak toto.

Re: kytarove kombo

Jestli se nemýlím tak Fane maj taky kytarový repra a v Prodance by je měli mít, tak já bych to vyděl na Fane+ Aldax + multiefekt

Re: kytarove kombo

Frank: Slyšel jsi to někdy? Když jsem viděl, jak mu nabízí v tom shopu značku Soundking, tak jsem si taky myslel, že ho chcou ojebat. Můžu říct, že to hraje daleko líp jak můj Laney, který je proti tomu jenom takové prskátko. Dokonce líp než levný 15W 8" Marshall.

Re: kytarove kombo

Na Soundking jsem slyšel jen a pouze špatný reference. Pokud nechceš stavět, tak bazar nebo z těch shitů prej nejsou špastný Kustomy. Jedu Multiefekt + Aldax a v poho. Sice si brousím zuby na celolampu,ale to je budoucnost. Pokud potřebuješ fakt kravál a nebudeš dělat moc silnej zes.,tak ty Eminence s citlivostma přez 100 dB,jsou dobrá volba.

Re: kytarove kombo

OMG, Tvý Laney je sračka a 15W maršál jakbysmet!

Re: kytarove kombo

Nedávno jsem tu měl na opravu 30W Soundkinga a je to fakt humus radši si sežeň nějaký starší kvalitní kombo,nebo si ho postav...BTW: Když už shit tak si kup Behringra tam se dá ještě nastavit poměrně normální zvuk...

Re: kytarove kombo

Soundkingy jakštakš hrají, ale rozpadá se to samovolně.

Web

(upravil mekky 28. 11. 2007 22:00)

Re: kytarove kombo

Takže změna plánu: bude se stavět.

Moje vize: Jednoduchá DTD bedna s jedním 12", vevnitř trafo a tranzistorový zesák, navenek jen vypinac + terminal na vstup (rekneme jack dira) + potenciometr.

Krmene by to bylo line-outem od multiefektu (nebo vystupem na sluchatka), takze ten zesak by byl treba klasicky aldax s linkovym vstupem.

Rozhodne nechci otevrenou ani polootevrenou ozvucnici, bud zavrenou nebo BR (kamos ma BR kombo, zdalo se mi to jako nejvetsi picovina, ale hraje to pekne odspoda nezkreslene i ve zkusebne pri vyssich vykonech, kvuli uhlidani vychylky)

Reprak zatim vypada na Celestion G12T-75, k tomu zesak rekl bych Aldax 50W nebo 100W. Reprak nejspis 8 ohm verzi, kdybych chtel v budoucnu dokoupit dalsi tri a udelat z toho 4×12" reprobox.

Co myslite? nejake navrhy ozvucnic, zesilovacu atd?
Do kolika litru bych mel dat toho Celestiona?

Re: kytarove kombo

Br je blbost.. Cojávim, tak 35l

Re: kytarove kombo

Tak ten 100W ALDAX se zdrojem 2×10 (SPV100P+) je fakt super. I to je dynymický jako sviňa. Nic lepšího za ty prachy neuděláš. Ten CELSTION do 8 ohm je k tomu akurát. Jen ta br bedna se mi moc nepozdává. Výrobci dobře vědí,proč se to nedělá. Jediný o kom vím,že dělá basreflex na kytaru je ESH (česká špička). Udělej otevřený,jako každý kombo. A když chceš mocí mermo víc basů,tak zavřenou. Ale kytarový basový E má stejně něco kolem 80 Hz. A udělej to z překližky. Z dřevotřísky to bude těžký jako prase (už jsem takový nosil,hrůza).

Re: kytarove kombo

Ehm, BR kytarový dělá Mesa (myslím řada Thiele ), taky to bylo snad v jedné staré řadě Marshallu, Acoustic a ještě se určitě někdo najde. Zmiňovat v tomto historickém kontextu ESH je poněkud... úsměvné.

Web

Re: kytarove kombo

To Lachim : Pleteš  si pojmy pane  , nejtěžší bedny jsou právě  z překližky , pak  jsou  z dřevotřísky  a nejlechčí  jsou  z laťovky smile

Re: kytarove kombo

Že dělá MesaBoogie bednu s br,jsem slyšel,ale nikdá jsem ji neviděl a ani nevim o nikom,kdo jo. A hlavně s cenou je to krapet jinde. To ta bedna od ESH stojí český peníze a je velmi povedená. To nic nemění na tom,že udělat br bednu na kytaru je (dle mě) nerozum. Je tam dost nepředvídatelný výsledek. To si asi těžko někdo nasimuluje doma. A akustický komba neberu v potaz. Jiná repra - jiná kategorie.

  Za tím s tou váhou,si stojím. Dělal jsem kombo z překližky 18 mm a pohoda vánek. Kamoš ubastlil  dřevotříska/MDF a těžký jako prase. Proč se asi dělají komba a bedny z překližky? Bo je to lehčí a pevnostně vyhovující.

Re: kytarove kombo

Acoustic není "akustický" kombo, ale slavná firma s dlouholetou tradicí. 
Br na kytaru je ale opravdu věc, se kterou se dá ledacos pokazit, i když ty open backy, half open atd. se chovají podobně.

Web

Re: kytarove kombo

já myslel,že to Acoustic patřilo jako k nějaké řadě od Marshalla.

Re: kytarove kombo

Acoustic Control Corporation má k maršálovi tak blízko, jako Marilyn Manson k Michalu Davidovi.

http://acoustic.control.free.fr/

Web