Re: Nejmenší reprosoustava

nerozumíš tomu big_smile hehe, když to lidem nedá.

Re: Nejmenší reprosoustava

Ale jako hrát si stím jo, ale stavě s tím asík né.

Re: Nejmenší reprosoustava

Bedničky k PC doplněné subem, proč ne. Dva kousky v překližkové 1l bedýnce to umí zahrát pěkně čistě od 150Hz.
Pokud někdo umíte měřit T-S v Praze, půjčím jeden kousek na změření.

Web

Re: Nejmenší reprosoustava

Protože, takové bedýnky si můžeš koupit v kombinaci ze subem a nebo jen čistě 2.0

Re: Nejmenší reprosoustava

O tie Bose M3, tiez som hladal sub.pod stolom, ked mi ich znamy z BaSysu pustil. V Sk cca vraj 14000,- Ak to spravia v 5kanal verzii tak si to ochvilu "zbohatlici" budu vesat k HomeCinema doma na steny.

(upravil dawsoo 3. 12. 2007 3:09)

Re: Nejmenší reprosoustava

Tohle je moc zajímavý téma...

mě to vždy taky fascinovalo velikej zvuk z mikrobedniček.... já se postupně už delší dobu ubírám tímto směrem... zamlada jsem dělal 100l krávy a poslední velkej projekt byly asi towery z velikejch chci už jen čistý LA v budoucnu.... ty bose jsem slyšel taky a líbilyse mi i nějaký Bang and Olufsen (takový asi metr vysoký tyčky široký asi 7cm a stejně tak hluboký.. smile vcelku moc zajímavý a jako raritka pecka

PS:...možná až bude 100% odladěno zveřejním (pokud to tam Tonda samozřejmě dá) klidně mikro projekt II,kerej jsem si postavil čistě pro radost a taky na testování zesíků...snažil jsem se v mikrobedničce s mini BR se 6l  dosáhnout maxima zvukový kvality ,zatím jsem se dočkal  špičkových středů a dynamiky kde jde laborovat s umístěním a pomoci jim dole a díky excelentně vycházející fázi na děličce spolu se strmou paralelní vyhýbkou je luxusní koherence a prostorovost pro pitvu nahrávky ...zatím vypadá že to bude moc dobré... osazení je zatím trošku hybrid. Audax HM130Z4 + Modifikovaný Seas 25TAFC/D s pár úpravama a mimo jiné s chamberem a magnetem a FFL z nové řady 27 smile a musím říci že tohle je první bedna s kaloťákem co jsem udělal a bezpečně rozliší CD kvalitu od HI_Res nahrávek,(doposud tuto vlastnost měly jen projekty s pásky) ,ale přesto pistole mě pořád přesvědčuje a štengruje že ten seas je šrot proti tomu středobasu takže uvidím ještě udělám pár kompenzací u něj,a třeba mu dám nakonec za pravdu... možná tam ve finálu příjde něco lepčího ... podle předběžných předpokladů by tam mohli sednout buď SS 2905/93000 nebo relativně novej exot KE25 od visáčů. smile

Není co dodávat...

Re: Nejmenší reprosoustava

Zjistil jsem, že u nás se M3 prodávají pod názvem BOSE Computer Music Monitor
(audioexpert   12990 Kč s DPH)

Web

Re: Nejmenší reprosoustava

Tak se na ně složíme, rozebereme budeme dokumentovat a měřit big_smile A pak postavíme lepší větší vlastní DIY smile

Re: Nejmenší reprosoustava

Dokončuji SP-100(taiwan) + RBT-95SQ(china) s unikátní povrchovkou big_smile, je to taky hodně malinký, ten středobas je konstrukčně "takybas" narozdíl od ARN-116, takže by to mělo jít na celkové rozměry i trochu dolů, BR samozřejmostí.

dawsoo, pistole: Že je stará 25TAFC/D šrot? No, četl jsem něco na slovanetu, jak Bohouš psal, že nemá úplně dořešenou komoru, takže to není nejlepší na středech; ovšem verze bez deklu jsou údajně solidní a kdekdo je staví nad dnešní 27TB, mě se zdá taky moje TAF/D živější, asi tím, že jdou víc nahoru, na středech jsou 27TB lepší, ne že by je 25TA měly míň rozlišené nebo něco, jen jich jen jakoby míň.

(upravil dawsoo 3. 12. 2007 21:54)

Re: Nejmenší reprosoustava

antonio:
Ne Pistolka neřekl že je to šrot,měl je dokonce půjčený a vedly si u něj slušně vzhledem k ceně, ale že proti těm audaxům se kterejma sem je namixoval... že si zasloužej něco lepšího.... jsem to jen napsal přehnaně lol

Tak koukám že máme stejný choutky mikro bedničky big_smile no já osobně si myslim že celkově 25TAFx/D je lepší než 27TBFC/G ale pouze za předpokladu vysokýho nebo strmýho dělení,mam ji raději,je mnohem detailnější a řekl bych i rychlejší a méně směruje a svým zvukem pokud se řádně opěčuje mi neutralitou asi nejvíc připomíná pásek.. 27TBFC/G je na středech lepší míň zkresluje a tedy může se jít s dělením níže,avšak ztrácí trošku život a jiskru nahoře... takže jsem zkusil vytvořit hybrid mixem 25 a 27.  Z 25 jsem použil faceplate a cívku a z 27 magnetickej obvod a chamber,s FFL a pohrál si precizním zatlumením komory... a řekl bych že oproti originálu je to o moc lepší... vytratilo se jemný kovový zabarvení a jde fest níž s lepší dynamikou dole při zachování příznivejch vlastností původního 25TAFC/D. škoda že si tak daleko,docela bych si ty tvoje mrňata s RBT-95 rád poslechl.  Já ty svý erbétéčka mam nachystaný do repase starejch 3p Cantonů kam pasujou jak prdel na hrnec rozměrem.

Není co dodávat...

(upravil Kronos 3. 12. 2007 22:27)

Re: Nejmenší reprosoustava

dawsoo Prosímtě máš nějaký tip na levější pásek? Tedy jestli se ty levné vůbec vyplatí kupovat. Dost mě zajímá jak pásek hraje.
BTW: Asik zkusim mini s TB v Br.

Re: Nejmenší reprosoustava

Zvědavost je hrozná vlastnost sad. Dnes jsem v Plusu narazil na aktivní bedýnku k notebooku s těmi zázračnými repráčky. Neodolal jsem a koupil jsem si ji (i když mám dva tyhle reproprcky objednané v GME) nejen proto, že byla ve výprodeji jen za 199,- (no nekup to big_smile)...ale hlavně kvůli tomu, abych konečně slyšel ten bombazvuk.
Hned jak jsem dorazil domů jsem to pochopitelně otestoval. Pokusím se Vám přiblížit mé subjektivní dojmy:
...Nic moc... - Zase takový nářez to není (i když 70W PMPO...:cool:). Je fakt, že na tak malé repráčky to je slušné, ale např. s BOSE M3 to srovnání nesnese ani náhodou (65x nižší cena a 65x horší kvalita). O basech se moc mluvit nedá, ale to je pochopitelné - miniaturní repráček v krabičce na mýdlo okení tabulky nerozezní. Vzledem k průměru menbrány ale asi trošku nadstandartní jsou. Výšky jsou celkem slušné, narozdíl od středů, které jsou zkreslené (možná to dělá ta plastová bedýnka) a potlačené.
Když bych to shrnul, přirovnal bych to možná k reprobedýnkám k PC o objemu 1/2 až 3/4 litru. Nebo možná ještě lépe - nechte hrát volně bez ozvučnice nějaký 4-5ti" širokopásmáč (třeba ARO 389) a na equalizéru trochu stáhněte středy, a je to skoro ono.
Čili moc odvařený z toho nejsem, a doporučuji Vám - víc než dvě/tři stovky do toho nevrážejte. Až mi příjdou ty z GME, tak jim zkusím postavit lepší "ozvučničky" - třeba to bude lepší.

http://img230.imageshack.us/img230/9084/f1ui8.th.jpg http://img230.imageshack.us/img230/9696/f2iy6.th.jpg http://img215.imageshack.us/img215/5171/manualys3.th.jpg

Web

Re: Nejmenší reprosoustava

Kronos:
Jukni se do repráků....  sme tam o tom psali s Tondou a já jsem taky už dříve dával na něj tip... vem Monacor RBT-95 stojí kolem 390,- kaček kus a za ty peníze je luxusní smile

Není co dodávat...

Re: Nejmenší reprosoustava

Vražte to do velký bedny smile já když tyhle repráčky provozoval na gauči s dutým prostorem pro peřiny jako ozvučnicí, tak to i docela basovalo...

Web

Re: Nejmenší reprosoustava

dawsoo Ten vypadá pěkně, díky. Ale zas k němu vybrat nějakej 4"-5" co se dá dělit cca na 5Khz smile Mrknu se na to.

Re: Nejmenší reprosoustava

Ten frekvenčný rozsah 20-20k... Ale majú pravdu, nenapísali pre aký pokles... Sú tie bedničky dačím vytlmené?

Web

(upravil fedor 4. 12. 2007 12:35)

Re: Nejmenší reprosoustava

Myslím, že si tam jednu nuličku umázli, protože na Creative Travelsound (podoná reprosoustava) je rozsah 200Hz - 20kHz.
Ale ještě že tam napsali, které operační systémy to podporují - dost důležitá informace cool - to je dobré vědět

Jo a vytlumené ničím nejsou. Vevnitř je jen destička zesilovače a pouzdro na 4xAAA mikrotužky.

Web

Re: Nejmenší reprosoustava

Jestli chceš mohu di tád repro z Logitech X-140 Je to 2x reproš a 2x pasivek.

(upravil KomarD-Jeay 8. 12. 2007 16:33)

Re: Nejmenší reprosoustava

Naposledy som zbuchal nieco take> [img=http://img215.imageshack.us/img215/1354/mf53602251c0fd46b867c6awl8.th.jpg]
Urcene je to na cesty do vacku so zosickom 2x4W na baterky.
Ma to vnutorny objem cisty 1,1l, maly basreflexik ladeny na 115Hz.

Ked tomu zapcham basreflex, hra to citelne makksie, ale hodne spadnu basy. Dost ludi na uz to cumelo ako mocne to basuje na svoju velkost.
Aj potichu to hra dobre, aj vcelku nahlas. Zmakne to 30W RMS smile Na to aby to bolo este lepsie, treba to ekvalizovat pod 120Hz o 3dB, pod 80Hz uz aspon 6dB a tiez na vyskach nad cca 13000Hz o 3dB, na 16kHz  o 5. Potom je to velmi prijemne.

Avsak ked to hra v izbe, ma to pomocnika v podobe velkeho bandpasu, ten lieci vsetky basove problemy smile)

Re: Nejmenší reprosoustava

pozeral som tvoje výtvory a si celkom zaujímavý človek smile podľa čoho navrhuješ tie hornflexy? alebo čo je to presne az typ ozvučnice? robíš to iba pokus/omyl alebo máš seriózny SW ? zaujilo ma to a rád by som si v budúcnosti niečo také na skúšku postavil i ja smile
a ešte, kde si zohnal tie meniče do mini repro ? vyzerajú super smile