Téma: Hybridny predzosilnovac
Chystam sa postavit si hybridny predzosilnovac, na spracovavanie vsetkych moznych druhov signalov a trochu retro. Nieco na styl MC C22 alebo AR SP10 proste kopa tocitiek, gombikov, vela vstupov, vela vystupov atd... urcite tam budu elektronky, mam si tym skvele skusenosti, cosi podobne som uz staval: https://postimg.cc/gallery/jqGPvCh
len to chcem urobit aj s korekciami, viacerymi moznostami, vystupmi, proste komplikovanejsie ale retro. Nebude digitalna hlasitost, bude motorizovany alps s dialkovym ovladanim a zopar zakladnymi funkciami cez DO aby aspon hlasitost sla na dialku, ale vacsina veci by bola manualne ovladana. Uz ale asi tyzden vymyslam ako spravim phono vstupy a stale mi vrta v hlave myslienka vstupov aj pre MC prenosku. Sice MC nemam, a asi ani tak skoro mat nebudem, ci je to prinosne je tiez dilema, ale kto vie co bude v dalakej buducnosti? Co sa mi nepaci ze MC ma strasny sum oproti MM, bezohladu na lepsi zvuk. Dlho som premyslal ci ano ci nie, lebo ked spravim MM phono tak vzdy sa pred to da dat step-up trafo... no ale dajme tomu ze by som sa predsa len rozhodol pre MC vstup, (mozno sa na to aj tak vykaslem) ale len teoreticky, zvazoval som dve moznosti:
1) nizkosumovy MC buffer co ma zosilnenie 20dB a potom sa to zavesi na klasicky MM phono vstup a ide signal dalej
alebo
2) MC zavesim na klasicky MM phono vstup, ale 20dB zosilnenie navyse by som nahonil na vystupnom bufferi kde by sa prepinal gain relatkom v spatnej vazbe.
Ktore z rieseni by bolo lepsie a preco? jedine co mi napada ze varianta c.2 by mohla mat vyssi sum, ale aj nemusela. Na druhu stranu vo variante c.1 len pridam do retazca o jeden zosilnovaci prvok naviac takze tam by mohol byt sum mozno vyssi. Bez ohladu na OZ alebo elektronky, len z hladiska korekcii a zosilnenia, v actidampe je to tusim robene ako varianta 2, nie? tam sa v pripade MC len zmeni gain jedneho zo zosilnovacich stupnov?