Re: Dexon..

Vim, ze v tomhle mate chlapi jasno, ale obcas se plete citlivost te dvojice pri konst P, pri konst U a potom taky maximalni dosazitelny SPL.
On tu ma na kazdy basak jeden konec.

Re: Dexon..

Karel IX: Máš samozřejmě pravdu, já srovnával 1 repro  ku dvojici, čili jaký bude rozdíl dosažitelné hlasitosti (SPL max) oproti tomu, co bylo postaveno. Tak jsem tam připočetl i ten rozdíl 100:200 W, čili další 3 dB.

(upravil KarelXth 30. 11. 2007 20:45)

Re: Dexon..

2 Otas a Michal: Jasně, hlavně že jsme se dopočítali smile. Mně unikla právě ta změna zesilovače-moje chyba.

Re: Dexon..

2KarelXth:zatim nejak,neni Geld.ted jsem zkousel akorat dat do auta subik od PC(zn.trust se 100mm reprem),ale to nepodkreslovalo ani za mak.musim dat do hromady prachy,ale ted mam problem,ze mozna prijdu o brigadu,protoze ma firma dluhy.takze je to tak blby,ze ani nevim jestli jeste nejaky sub vubec nekdy budu mit.

Re: Dexon..

Trosku som simuloval a pri priemere br 12cm mi vysiel dlhy na 30cm, neviem ci som to dobre pocital ale ked to chcem prepocitat na strbinu o rozmerov napr. 30x3cm tak bola dlha dva metre..... pri objeme bedne 80l a ladeni na 31hz, pri vyssom ladeni vznika hrb na rez. kmitocte br.

Teda ci som pocital spravne (strbina 30x3cm mi vysla ako BR s priemerom 28cm-to som potom zadal do simulacie). Tipujem ze som to zle pocital....

Re: Dexon..

Proboha jak ti mohl bassreflex s průměrem 28cm vyjít jako ekvivalent štebiny 3x30? Nasimuluj si to ve WinIsd, ten umí počítat štěrbiny a je dostatečně jednoduchý pro každého.

Jinak při objemu 80l, ladění na 31Hz a BR 3x30 mi vychází délka cca 25cm

Re: Dexon..

ted na to koukam a fakt to vychazi,jak pise KarelXth.pripada mi to jako by se bud prehledl,nebo neumel prevadet jednotky.neber to ale jako urazku.

Re: Dexon..

dikii. vypocital si akurat to co potrebujem

Nie zle som to pocital... ako som uz pred tym pisal....

Este by som sa chcel opytat ci sirka strbiny 3cm nie je malo ?.....

Re: Dexon..

Ano, 3x30 už je dost málo. Udělej to aspoň 4x30, pro stejné naladění vyjde délka cca 35cm. Pokud by to bylo už moc dlouhé, klidně ho zkrať až na 25cm. Naladěním na 35Hz (délka oněch 25cm) určitě nic nezkazíš, spíš naopak. Na nějaký hrb se v tomhle případě úplně vykašli. A nezapomeň oba konce štěrbiny důkladně zaoblit.

Re: Dexon..

Okey...

Takze spravim to takto :
- Objem 80l
- Štrbina 30x4cm dlhá 25 (33cm to je k zadnej stene cize tam bude medzera 7cm)
- Repra budu hned vedla seba a strbina nalavo od nich
- Strbina na oboch stranach zaoblená do zadneho rohu za strbinou dam tiez male zaoblenie

Dakujem za vsetky rady wink

Re: Dexon..

7cm je moc málo, udělej hlubší box nebo ten bassreflex ještě trochu zkrať.

Re: Dexon..

A o kolko by som ju mal predlzit ? staci aby tam bola medzera cca 10-12cm ?? Niekde som cital ze pre br by mal byt od zadnej steny min. 1.3xpriemer BR, sice tu ziadny priemer neni...

Re: Dexon..

10-12cm už by mohlo stačit, určitě je to lepší než 7cm.

Re: Dexon..

Za štrinou je teraz miesto cca 12cm, čize to by malo stačiť. Strbina dlha 27cm(vratane hrubky zaoblenej prednej steny). Bedna už je hotová, čiže už len dokončiť zosi....

Nechcem zakladat novu temu a tak sa opytam tu, mam doma ešte 2ks repra Dexon W100 (ten s modrym zavesom, tiez ziadna vyhra) v bedni objemu cca 57l a BR ladeni na cca 45-55Hz(robena podla odporucania vyrobcu), chcem sa opytat aka bedna je pre toto repro najlepšia resp. lepsia ako je teraz, bo simulovat sa viac menej neda ked TS parametre v katalogu a na nete su troska viac odlisne napr. QTS na nete 0.7 a v katalogu 1.19 .

Re: Dexon..

To jsou ty s tou igelitovou membránou? Tak tím bych se vůbec nezabýval, je to reproduktor (celá řada) který se nehodí absolutně do žádné pozemské ozvučnice. Pokud už ho nutně musíš používat tak cca 30-40l uzavřená bedna.

Re: Dexon..

Bacha, ten igelitak s modrym zavesem slouzil kamaradovi v escortu jako takysub nekolik let v me bedne a uvnitr se to dalo poslouchat...

Re: Dexon..

Aj mne teraz v danej bedni(57l s BR na 50Hz) hra celkom slusne az sa cudujem ake to ma parametre, ale to bude zrejme aj miestnostou.

Este by som mal jednu oatzku tak pomimo temy, aky repron do subu by ste mi odporucili do 20-40l bedne(na doma). Chcel by som si postavit mensi sub ale nech to hra tak ako ma(hlavne lepsie ako tieto W100).(aby sa dal repron zohnat do cca 2k SK).

Diki