Téma: AZS223 fuj basy

Mám doma jeden kousek tohoto profláknutýho siliče. A taky mám jeden TW44, což je obvodově skoro totéž.
Zatímco TW44 hraje tak, že to lze snést, z AZS mi je na blití, co se basů týče. Takový hrombasy, dunivka bez kresby a dynamiky, úplně mimo zbytek pásma, zato těch decibelůch kua smile A to i s vypnutou fyziologií.

Dotaz pro ty z vás, kteří tenhle zesík mají doma: Je to chyba nebo vlastnost? Má cenu se v tom nějak vrtat?

Web

(upravil yyy 1. 5. 2007 21:07)

Re: AZS223 fuj basy

Má ho kamarád, basů z toho leze strašně moc, přesně tak jak popisuješ, řekl bych že je to vlastnost

(upravil wenca 2. 5. 2007 7:48)

Re: AZS223 fuj basy

Nejde o to kolik tam těch "basů" je (ostatně je můžeš na korekcích ubrat), ale spíš na jaké jsou frekvenci.., možná by to šlo změnit úpravou korekcí.

Re: AZS223 fuj basy

wenco nemel. Jestli se nepletu, je tam na připínání rep. nějakej izostat, tam bych hledal problém.

Re: AZS223 fuj basy

Čili to podobně jako já vidíš na extrémně vprdeloidní DF? TW44 má na vypínání repráků klasickej páčkovej přepínač a chodí relativně hezky... zvláštní... smile

Web

Re: AZS223 fuj basy

Mám ten zesilovač doma, a spokojeně. Samozřejmě s tím že jsem ho měl skoro zadarmo a byla nutná jen oprava cca 300 Kč. Basy jsou trošku dunivý ale taky záleží dost na repru. Měl jsem to připojený na několika bednách a na každých to zas tak špatný nebylo. A výkon taky neni špatný když vezmeš 2X25W 4R Melu to dokáže udělat pěknou...:)

Re: AZS223 fuj basy

Přesně na to bych to tipoval Ondro, taky bychom to mohli někdy probrat na ICQ, co?

(upravil sinclair 3. 5. 2007 10:49)

Re: AZS223 fuj basy

Může být zprasený ten izostat, bývají zčernalý i postříbřený kontakty v DIN reprozásuvkách a stuďáky na tom pocínovaným dvojdrátu, co vede od izostatu dozadu k reprozásuvkám i od výstupů konců k izostatu. Filtráky tam máš co?

Stuďáky na zapájených pocínovaných drátech je naprosto charakteristická závada prakticky všech výrobků Tesly. Hovada zásobovači nakoupili pro výrobu desítky kilometrů drátu dopředu /co kdyby pak nebyl, že/, který po cca roce absolutně ztratil pájitelnost běžnými tavidly, používanými ve výrobě. To pochopitelně nemohly ty baby ve výrobě zjistit a pokud zjistily, tak jim bylo řečeno "přeci tolik drátu nevyhodíme, tak to líp propájejte, sakra".
Absolutní průser jsou Vráble, ta firma skladovala komponenty do výroby v ohavných vlhkých likusákách, kde oxidovaly i pocínovaný oka na transformátorech.

Web

Re: AZS223 fuj basy

A kurva. To abych se začal psychicky připravovat na předrátování celýho zesu...

Filtráky jsou hliníkový, bez viditelnýho potisku a ochranné šprcky... Nevím, jestli TE925 OEM nebo něco jinýho. Funkční asi jsou, po vypnutí to ještě asi 2 vteřiny dodělává smile

Web

Re: AZS223 fuj basy

Jestli jsou bez potisku, tak by to měly být TC937a 2G/50V...poznáš podle víčka, až vyletuješ. Pokud bude z oranžového plastu, je to TE924 4G7/40V, pokud pertinax, tak to první.

Web

(upravil opamp 6. 6. 2007 14:04)

Re: AZS223 fuj basy

Možná se k tomu konečně dostanu o víkendu. Co myslíte, má cenu vyměnit ty kyblíky za Jamicony 10G/50 a natáhnout výstupy zesu přímo na reprokonektory (vyhodit ten ISOSTAT)? Má význam natahat to tlustším drátem?

Neměly TC937 ochrannej gumovej špunt-ventil na bezvývodový straně pouzdra? Tohle nemá nic, tak by to snad mohlo být TE924.

Web

Re: AZS223 fuj basy

Já tam měl ty s oranžovým víčkem smile A dal sem tam 4700/50 a měl sem pocit že to hraje lépe smile A dal bych tam jiný vodič, těch pár kč tě nezabije. Ale myslím si že celkový rozdíl bude tak 10-20 procent víc ne a i to sem možná přehnal.

Re: AZS223 fuj basy

No o to právě jde, jestli si s tim hrát (= se s tim srát) nebo to nechat jak je a třeba to prodat a věnovat se radši dalšímu vývoji PA002 smile

Web

(upravil Karlos 6. 6. 2007 14:44)

Re: AZS223 fuj basy

Prodej to, poud toho nepřekopeš víc, tak tomu zvuku zas tak moc nepřidáš. Až dokončíš tvuj Amp tak si budeme teprv hrát smile
I když k nějkým menším doupásmovkám TVM je to akorát.

Re: AZS223 fuj basy

TE92... nemají na sponí straně pouzdra "špuntík" ,mají přetlakovou pojistku v plastovém víčku. Karlosi za co jsi vyměnil ty TE? jestli za JAMICONY tak to jsi si moc nepomohl,spíš naopak TE92.. jsou velmi kvalitní kýble........

Web

Re: AZS223 fuj basy

ondra Ch no Jamicony sem měl doma, ale ty TE měly menši kapacitu, a nevěděl jsem jak na tom jsou. Ale pochybuju že kdybych tam dal míšto  Jamiconů oblíbené Nippony tak rozdíl nepoznám. Na obyč Teslách bednách ne.
Když jsme u těch kondů Dají se někde sehnat Nippony 4,7G/50 potřeboval bych do plánovaného Opampového Ampu smile Ale nikde jsem tyto kondy neviděl.

Re: AZS223 fuj basy

Buďto to prodej hned a nebi si to nech a pak tu opravu udělej pořádně. A zrovna na tom velkým elytu bych nešetřil. A kvalitní tlustý dráty se daj sehna v kovošrotě nebo na vrakáči z vraků aut (třeba ze škodovek).

Re: AZS223 fuj basy

Tak opamp snad domá má nějakej kablík smile

Re: AZS223 fuj basy

SMH 4700/50 má skladem ECOM.
Nejde mi ani tak o zlepšení "zvuku",ale spíš o životnost těch kondů,která je podle mě u TE92.. mnohem vyšší.....

Web

Re: AZS223 fuj basy

ondra Ch, jo dík smile No životnost je jasná to máš pravdu smile