Téma: USB výstup v PC

Jaký je max. možný trvalý odběr z USB výstupu v PS? Mám takovou myšlenku, že bych pomocí napájení v USB konektoru a 5V relátka zapínal síťové napájení zesilovačů a ekvalizeru. V podstatě by byl z jednoho USB výstupu trvale veden kontakt na relé, které by se po zapnutí PC sepnulo.

Re: USB výstup v PC

500mA

Web

Re: USB výstup v PC

Oficiálně 500mA, XPčka to snad dokonce i hlídají. Faktem jest, že z mého boardu se nechá táhnout 2A z jednoho USB trvale bez problémů.

Web

Re: USB výstup v PC

jestli chceš vít tak to natáhni rovnou ze zdroje těch 5V ne?

Web

(upravil redyuri 12. 11. 2007 20:51)

Re: USB výstup v PC

od 50mA(poniektoré subnotebooky, jedno PDA som tiež také videl) cez 150-500 (notebooky-PC), plus mínus jeden ampér u lacnejšej a i drahšej elektroniky, je v tom parádny rozdiel medzi teóriou (štandart) a praxou. Hlavne záleží od dosky, ako má konštruvaný USB hub a podobne.
malo by to na jedno relé (30-50 mA?) stačiť, ale treba to vybaviť ,,protiskratovkou" (sériový rezistor?)
ničmenej aké relé chceš použiť, výkonové (na 230V) relé so spínacím napätím 5V nepoznám, len signálové, ktoré sa na toto nehodí (spínané napätie cca 125V)
(ale ja toho nepoznám ešte veľa:) )

prihováram sa na natiahnutie napájania zo zdroja, ale v tomto prípade 12V vetvu na 12 relé, vhodné na spínanie sieťového napätia

Web

(upravil raspi 12. 11. 2007 21:36)

Re: USB výstup v PC

Relé s 5V cívkou mají ve schracku. Je to TR424005 2x8A/250V AC.

Zrovna koukám do jejich aktuálního katalogu na netu a je tam nejmenší na 6V DC. Každopádně to na 5V DC doma mám. To na 6 V by snad šlo také použít, funguje od 4,2 V.

Připojovat to do zdroje na 12V se mi moc nechce. Je to PC v práci, které není moje. Takhle jenom zasunu konektor. Zesilovače bych měl zapojeny pro normální provoz.

Re: USB výstup v PC

Odmeraj koľko to relátko spapá a keď ho budeš pripájať, daj antiparalelne diódu. Nikdy nevieš, čo môžeš v PC zopnutím cievky spôsobiť.

Web

Re: USB výstup v PC

S diodou už počítám. Odpoledne sem hodím návrh DPS. Ale nevím, zda mám tím relátkem spínat jenom fázi nebo i nulák. Relé má dva kontakty.

Re: USB výstup v PC

Nevěděl by někdo, jak koncipovat vypínání spotřebičů ještě před vypnutím počítače? Samozřejmě nějaká automatika, napojená na něco v pc. Obcházet pokaždé zesilovače je nepříjemné a když nejdřív vypnu pc tak to slušně práskne.

Web

Re: USB výstup v PC

Kolik tech zesilovacu mas? smile Tohle pohodlne resi optika

Re: USB výstup v PC

No já mám v plánu dva zesilovače (2x50 a 2x100) a k tomu ekvalizér a akt. vyhybka.

Re: USB výstup v PC

Checku a co třeba PC nevypínat softwarově ale tlačítkem na které by byl připojený paralelně monostabil s výstupem na ovládání zesíku?