Re: Odpojení prasárny

Tak já nejsem zrovna drobeček, ale nemůžu jim jít na pozemek, a vypnout to.
Takže se nedá nic?
No, a je po klidu.

Re: Odpojení prasárny

Rostlinam a zejmena zelenine hluk prospiva, ponevac vyzenes krtky a hryzce.
V rytmu tuc, tuc, muze zase kolonie zahradkaru rychleji a efektivneji kopat, okopavat a take pochodovat.
..
Je to zle, pokud si nejde sjednat nejakou domluvu. Mel sem to takto v podstate velmi davno v kolonii zahradek, jako problem, ktery sem vyresil mym odchodem.

Problem byl v tom, ze z chatek se staly skoro domy a lety vily, ktere byly bez stavebniho povoleni dodatecne kolaudovany. Nektere a nektere ne.
Problem byl take v tom, ze vlastnici zahradek v prumyslove zone, nemeli problem, kdyz kolem chodili vlaky nakladni v pristavu a kontejnerovem prekladisti se prekladali kontejnery. Proste kolorit. Kdesi mezi tim zahradky.
Problem nastal po kolaudacich a i pseudokolaudacich staveb a ruznem "obstrukcnim prekategorizovanim" v kolonii, kdy lidem, co tam zacali trvale bydlet, zacal vadit hluk, ktery produkovaly kolem provozy.
A zacali tlacit na hlukove normy, delali petice a vsemoznymi zpusoby obstrukci, sprijemnovali zivot podnikum kolem.
(ne)Skoncilo to odpojenim privodu NN, ktery byl v arealu zavodu a odpojenim vody.
Lide si zvykli, vodu si privedli od jinud, trafo si zaplatili a nechali pripojit jinou trasou.
Zdali doslo ke zmene uzemniho planu a prekategorizovani pozemku netusim.
Vznikla tak klasicka pololegalni delnicka (moderni) kolonie, ktera obsahuje domy z popisnymi cisly, ale i bez, ruzne propojene zahradni domecky, kontejnery a jina reseni, kde se ne uplne legalne bydli.

Dnes me trosku zacinaji srat maringotaci, kteri si po ruznu odstavuji sve mobilheimy na cizich pozemcich, serou do krovi, nebo vylevaji chem. zachod kdesi nahodne, ale maji pocit "svobodneho bydleni"  nezavisly na energiich, vodu si vozi v IBC kontejnerech pomoci SUV, nebo pickupy, huci jim pres weekend elektrocentraly, aby mohly vyprat a vadi jim treba kdyz kosite na svem pozemku kosou, ponevac zvuk kosy, evokuje preriznute krtecky a jinou haved. (os. zkusenost) a take natazene anteny kolem boudy, maji pocit ohrozeni vysokofrekvencnim zarenim (os. zkusenost)