Téma: literatura k vyhybkam

Ahojte, neviete mi niekto prosim Vas poradit nejaku dobru literaturu tykajucu sa vyhybiek---pokial moznosti ale nejaku aktualnu -aspon z toho tisic-rocia smile -mam totiz problem nieco najst co je aspon okolo roku 2000 a viac --vsetko co mam je z rokov 80-90 co je v podstate starsie ako ja smile- a podla mojho nazoru uz riadne neaktualne. Diky

Re: literatura k vyhybkam

Podle meho nazoru se to ted dela stejne jako c devadesatych letech.

Sykora ti nestaci?

Re: literatura k vyhybkam

Tady není nic, co by zastaralo... i dneska se cívky a kondenzátory chovají stejně jako před pětadvaceti lety. Ohmův zákon nikdo nenovelizoval a reproduktory jsou konstrukčně taky stále to samé, takže směle vycházej z té literatury osmdesátých let. Jediné, co tu dneska máme navíc je všeobecně dostupný software pro měření a simulaci, ten je ale stejně k ničemu, když člověk nerozumí té elektrice.

Re: literatura k vyhybkam

Mam taky dojem ze pred 10 lety nebyl bran v potaz Baffle-step, pripadne ani predozadni pozice reproduktoru a vliv na zvuk.

Web

Re: literatura k vyhybkam

no Sykora to ma velmi dobre spracovane. Mne ale dost vadi ked citam v nejakej lit. ako mam napr. od Citrad Smetana kde sa hovori este o gramofonovych a magnetonovych paskach -a kedze ja mam z toho vytvorit 40 stranovu pracu ktoru mam aj obhajit tak si myslim ze za tych 20 rokov sda predsa len muselo aj v oblasti vyhybiek dost pohnut --- ci predsa nie ??

Re: literatura k vyhybkam

V oblasti výhybek se pohnuly leda tak signálové procesory. Pasivní výhybka je pořád ten samej obvod, jako před padesáti lety. U aktivních výhybek máme možná tak lepší operáky, ale teorie operačních sítí bude v téhle oblasti už taky hodně dlouho stabilní záležitost. Jestli tě zajímá poslední vývoj v oboru, musíš se ptát odborníků a ne bastlířů. Co takhle na slovanetu napsat přímo Sýkorovi?

Re: literatura k vyhybkam

Ale bacha hoši, nějakej Federmann chystá revoluci! Už popřel Ohmův zákon, vzorce pro výpočet decibelů, mechanismus sekundárního průrazu a vliv rychlosti přeběhu. Podle ověřených zpráv nyní pracuje na důkazu, že Země je rovná deska a střed světa je v Rožnově pod Radhoštěm. Až tohle zveřejní, chystá se konečně vysvětlit cívkám, odporům, kondenzátorům a reprákům, jak mají správně fungovat.

Web

Re: literatura k vyhybkam

uvozoval som uz aj o moznosti ze napisem nejakemu odbornikovi -napr. Sykorovi, no uvidim , ale kazdopadne diky za rady smile

(upravil Bubacek077 5. 11. 2007 0:08)

Re: literatura k vyhybkam

Stačí Sýkora, nebo L. Svoboda - M. Štefan (měl jsem dojem, že jejich knížku "Reproduktory a reprosoustavy" celou okopíroval a maličko pozměnil Kamil Toman a prodává jí za těžký prachy v Dexonu - schválně jsem si jí objednal, abych je mohl porovnat a je to pravda!! akorát jsou ořezaný pasáže o reproduktorech a reproboxech Tesla, což je kolikrát škoda, dá se tam toho spousta najít)

Re: literatura k vyhybkam

Pokud tomu rozumis, zaplnis tim 40 stran bez problemu. dve tretiny budou treba vyprdky z LSPCadu. Uz o tom se da psat samostatna semestralka.