Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 112 z 170)

Audioweb.cz » Smetiště » Přehlídka humusu - hegeš z Aukra a podobně

  Stránky: ««« 1 ... 110 111 112 113 114 ... 170 »»»

RSS

Příspěvky [2,221 až 2,240 z 3,396]

Re: Přehlídka humusu - hegeš z Aukra a podobně

Bingo, trefa do černýho.

Re: Přehlídka humusu - hegeš z Aukra a podobně

Aha. No já myslel  že sběrné dvory jsou od toho, aby braly odpad a "ekologicky" jej likvidovali. Ale asi jsme se netrefil. Zřejmě jsou to instituce za účelem trhnout co největší balík lol

Re: Přehlídka humusu - hegeš z Aukra a podobně

Ono podla mna je ekologicke aj to, ked nieco vyhodene (napr. zo zberneho dvora) najde noveho majitela, ktory to bude nadalej pouzivat.

Re: Přehlídka humusu - hegeš z Aukra a podobně

Přesně tak. Ta přehnaná honba za ekologoií a zlodějna skrytá pod ní musí mít také své meze - viz úsporné kompaktní zářivky, soláry atp...

Re: Přehlídka humusu - hegeš z Aukra a podobně

Ale tohle je pravá ekologie, ne ta oficiální doktrína. Četl jsem dávno někde článek který srovnával eko stopu dvou vozů, Hummer H1 a nějaký hybrid. Došli k tomu že ten hybrid se svou "malou" spotřebou je na tom mnohem hůře než hummer který sežere i uvědomělého eko cyklistu když kolem něj projede. To vše jen díky tomu že ty baterie do něj nejsou zrovna eko a pokud se počítá celá karbonová stopa od výrobního pásu až do likvidace vozu tak hummer to vyhrává na celé čáře. Přesné čísla po mě nechtějte, článek už nenajdu.

No a toto se dá promítnout asi do celé ekologie tak jak ji teď známe, jde jen o prachy a nic jiného. Je to celé postavené na hlavu, stačí se podívat jaké tanečky dělá EU a jednotlivé státy aby se oživil prodej vozů které splňují eko limity. Přitom u benzínu je to v podstatě jedno, stačí když má funkční kat. Nafta je na tom hůře, ty nové vstřikování díky kterým je účinější spalování vytváří popílek tak jemný že jej člověk nevykašle, ale ulpí na plicích. A kdo bude dávat nový filtr pevných částic za 20000 když mu tam známý místo něj navaří kus trubky za pár stovek. Přitom víc eko je jednoduchý snadno opravitelný motor na naftu kde se o emise postará močovina. Jenže ten by zase vydržel víc KM než ty dnešní ultra moderní motory, jen by to trochu víc čmoudilo. Beztak to skončí tak že do dvaceti let zakáží auta smrtelníkům úplně protože z výfuku se kouří a lidi bouraj a nechaj si srát na hlavu. Věřím i tomu že budou chodit kontroly kdo čím doma topí. A nebo lidi dostanou rozum a vykopou tu bandu hajzlů co to řídí, ale to je spíš příběh z narnie.

Jupi
Neboj, pánové ve sběrných dvorech se většinou postarají o to aby to našlo nového majitele, když jsem jich pár objel tak si elektro "kumbál" hlídali líp než Američani area 51.

Re: Přehlídka humusu - hegeš z Aukra a podobně

fox: Přesně jak říkáš smile

Jinak ten kdo kupuje do auta stárlajny a podobnej hegeš, tak o tom si myslím svoje, a nejhezčí je když se pak takovej šetřil diví proč to vydrží jen 20tkm smile

jinak další peckózní sestavička do pořádné hustokáry od vence z vesnice:
http://aukro.cz/subwoofer-zesilovac-kap … 45265.html

Re: Přehlídka humusu - hegeš z Aukra a podobně

Za ty prachy.
http://aukro.cz/komplet-hudebni-aparatu … 72393.html

Re: Přehlídka humusu - hegeš z Aukra a podobně

Paull25: Starline není výrobce, ale jen dodavatel, který od renomovaných výrobců odebírá materiál druhý jakosti (kterej neprošel testy) a balí je do svých krabic. Vím, že to je tak minimálně u čepů a ramen (takže výrobce může být klidně Febi, Moog apod.). Mám známého v AutoKelly tak to vím.

Re: Přehlídka humusu - hegeš z Aukra a podobně

little: jo to jsem poplet no, ale ani tomu bych nevěřil, mám tam taky právě jednoho kamaráda
, ale to je jedno smile já bych odtam nedal do auta ani autozapalovač smile než takový sračky tak radši vrakáč a nebo našetřit a origo díly který většinou mají smysl,..

jinak doufám, že ta hudební aparatura je taková sranda jako ten inzerát s oktávkou, fordem protože by mě toho člověka bylo fakt líto big_smile

Re: Přehlídka humusu - hegeš z Aukra a podobně

Febi nevyrábí nic. Jen balí do krabiček a často katastrofální šmejdy. Veřejným tajemstvím je, že jejich čepařina nevydrží ani 3 měsíce...začnou se rozpadat manžety. Relativně slušný maj hydroložiska pro uložení motoru (dodavatel zřejmě Boge nebo LMI), rozvodový řetězy (dodavatel IWIS) a tlumiče ("dcerský" Bilstein). Zbytku věcí je lepší se od Febi vyhnout. Další baliči jsou obvykle i Moog a Ruville. Skutečný výrobci jsou obvykle INA, Lemfoerder, TRW, BOGE, IWIS, Delphi...a taky hromada divočiny v Čajně.
Když se jedná o autodíly, tak vždy všem říkám, že buď koupit to nejlevnější (Delphi, SRL, Master Sport atd.), nebo jít do skutečný kvality - SWAG, Lemfoerder, INA, IWIS, ATE,...
Ty věci mezi tím často nemají žádný smysl, protože se obvykle jedná o krabičkáře, kde je to jen sazka-sportka, co člověk vlastně vylosuje. Stalo se mi, že sada předních ramen pro passat/audi od Ruville přišla kvalitní a vydržela 3 roky...a taky se stalo, že už od pohledu to byl šmejd (pravděpodobně jiný dodavatel pro Ruville) a sada nevydržela ani 5 měs.

Re: Přehlídka humusu - hegeš z Aukra a podobně

To je typické pro dnešní zvrácenou dobu. Argumentace některých - no jo, koupil sis starline nebo podobnou značku, to je lacinej šmejd! Nebo : Co by jsi chtěl za ty peníze ? Měl sis koupit raději Valeo jen o pár stovek dražší !

Nevím kdy přesně se to prodejcům podařilo nás takhle zmanipulovat, ale spousta lidí to dnes bere jako běžné, koupil jsem si levnej produkt, tak se prostě smířím s tím, že holt nefunguje úplně na 100% nebo prostě nevydrží úplně nejdýl fungovat - co už.

Ale copak my snad nemáme jako zákazníci nárok na kvalitní zboží? Ať už je cena za produkt jakákoliv, měla by platit snad zákonem stanovená záruka, a minimálně po dobu té záruky by produkt měl splňovat svou funkci, pro kterou byl vyroben !!

To ani nemluvím o tom, že v dnešní době internetu je zcela běžné, že vám prodají produkt, který funguje jen částečně a pak vás nutí si stahovat nové firmvéry , softvéry a aktualizace, které to mají vyřešit.

Re: Přehlídka humusu - hegeš z Aukra a podobně

DJ_Rix: a to ještě možná smile, je to jen o zisku, ví že když se to pojebe tak si prostě příjdeš koupit nový == 2x zisk a čím dřív tím líp. Na takový spotřební věci jako jsou ložiska čepy a podobmé věci se asi moc záruka vztahovat nebude, to vidím v práci kde máme různé rotační nástroje k leštění (BTW drahé jako ho*ado) a v záručním listu je přímo napsáno že se záruka nevztahuje na ložiska a části jež se opotřebovávají.

Re: Přehlídka humusu - hegeš z Aukra a podobně

Na čepy, silentbloky atd. se vztahuje úplně normální záruka jako na všechno ostatní.  Pokud není čep poškozen třeba násilně roztrženou manžetou, nebo nebo vjetím do otevřenýho kanálu s následným fatálním vymlácením čepu, tak obvykle s reklamací není problém.
Na druhou stranu, když vidím po letošní zimě třeba stav silnic u nás na Slovensku, je fakt velmi obtížné dát nějakou záruku na podvozkový díl. Pravdou je, že díl, který v Německu nebo Nizozemsku vydrží 100 000km, u nás vydrží tak 35 000km.
Rix má pravdu tom, že se výrobcům povedlo nás zmanipulovat. Na tátovým C250Turbodiesel se při pomalý jízdě začaly před rokem ozývat divný pazvuky, jako kdyby se odporoučel dvouhmoťák. Nebyl to dvouhmoťák, byl to vytečený silentblok-hydroblok uložení motoru. Ulakomil jsem se na polskou značku SRL (za 21€/ks, no nekup to, že...). Vyměnilo se, pazvuky přestaly, ale celý auto se třáslo jako 50-ti letý zetor. Hydroblok totiž nebyl hydroblok, ale jen obyčejný kus tvrdý pryže bez hydraulický náplně...takže motor neležel na "poduškách", ale byl tvrdě uložen na kastli. Moh jsem to jít reklamovat, před nima to rozříznout a ukázat jim, že se o žádný hydroložisko nejedná, jak mají v popisu, lžou zákazníkovi a ten výrobek je nepoužitelný. Já je však vlastní blbostí v návalu zlosti rovnou hodil do popelnice a koupil Lemfoerder za 80€/ks. Rozdíl je takový, že uvnitř starýho "céčka" človcěk neví, že vůbec nějaký motor má. Takže tolik na margo "koupil jsem si levnej produkt, tak se prostě smířím s tím, že holt nefunguje úplně na 100% nebo prostě nevydrží úplně nejdýl fungovat".

Re: Přehlídka humusu - hegeš z Aukra a podobně

DJ_Rix: Máš nárok na kvalitu, ale i ta kvalita má nějakou cenou mez za kterou jde vyrobit. Nikdo tě nenutí kupovat za levno šmejd. A že to lidi kupují? To je dané jenom a pouze jejich mentalitou. A je jedno, jestli je to elektronika, náhradní díly na auta nebo jídlo... Nikdo ti neříká, že si máš koupit 1kg "másla" za 22,- (viz ta sračka z Tesca 1kg, 20% rostlinného tuku, zbytek voda) a ne kvalitní máslo za 30,- 250g. Ale ono to máslo nejde vyrobit za menší prachy. Stejně je to s díly na auto. Nikdo tě nenutí kupovat STARLINE a jiné šmejdy. Však si kup ten kvalitnější, ale musíš si to zaplatit, protože výroba kvalitních dílů něco stojí.

Navíc zákonná záruka platí i například u těch čepů řízení. Ale jsou výrobky u kterých je reklamace takřka nemožná. Kdo prodejci a výrobci zarůčí, že jsi někde nevymel díru a čep nezničil užíváním?

Re: Přehlídka humusu - hegeš z Aukra a podobně

babakus: Nikdo nerika, ze kvalitnejsi zbozi nema byt kvalitnejsi. Rix rika, ze i to nejlevnejsi by melo alespon plnit svou zakladni funkci, coz casto neni pravda. Aneb kdyz koupim 'seci stroj', ocekavam, ze alespon jednou prumerne zaseje a to bez nutnych oprav ode mne hned na zacatku, coz opet dnes zdaleka neni pravda. Vzdycky se da rict nekupuj to, nebo prestehuj se, nebo najdi si jinou praci. Takova rada je ale dost casto napycu zcela uprimne, zivot tak 'jednoduchy' neni ac je mi jasne, ze Ty to tak urcite nevidis jak Te znam wink

PS: Takze budeme predpokladat ze si vsechny zavady zakaznik udela na takovem druhu zbozi sam a na nejake vymeny se mu vysereme, jak se to deje, ano? Nesnazim se jit do extremu, jen poukazuju, jaka je ma osobni zkusenost.

(upravil DJ_Rix 9. 3. 2013 13:02)

Re: Přehlídka humusu - hegeš z Aukra a podobně

babakus: To je právě ono, jak píše nademnou Petr. Očekávám, že produkt bude splňovat svou základní funkci, na kteru byl navržen, aneb, že když koupím například stěrače Starline, budou stírat a ne že mi akorát rozšudlají vodu po skle a vidím ještě hůř - tady přece neplatí to: nikdo tě nenutí ten lacinej šunt kupovat.

Takový produkt prostě nemá ani existovat a pokud je problém vyrobit to v požadované kvalitě za nízkou cenu, pak ať ten produkt neexistuje vůbec! Ano, kontroly něco stojí, sám dělám v průmyslu a vím moc dobře jak to je, ale pokud to řeším, dám cenu, zákazníkovi se řekne: Tento produkt jsem schopen vyrobit v takovéto kvalitě za takovéto peníze, dáš to ? A když řekne ne, tak mu řeknu OK, na úkor kvality, jsem schopen jít s cenou na takovou, jsi ochoten akceptovat dodávky s takovou kvalitou ?
Takže ve výsledku jsou to jenom a jenom zákazníci, kteří si určují, co sami koupí a zaplatí - nelze ale jít pod jistou mez, tj. aby produkt za nižší cenu přestal plnit svou primární funkci, nebo měl abnormálně nízkou životnost.

Ad záruky: To by vydalo na samotné vlákno, ale rád bych viděl kdo z vás třeba v tom slavném Kelly někdy zkusil reklamovat třeba přední ložisko na Oktávku, že vydrželo jen 30t km a dostal nové. big_smile

Re: Přehlídka humusu - hegeš z Aukra a podobně

Kluci, nestojím proti vašemu názoru, to fakt ne... Jenom říkám, že za celý tento problém může jenom mentalita kupujících. Myslíte, že by výrobci chrlili takovou spoustu šmejdů, pokud by to nikdo nekupoval? Lidi ale chtějí kupovat ten nejlevnější šmejd. A většina lidí si ani bohužel nenechá poradit a stejně si to koupí.

The_P: "Vzdycky se da rict nekupuj to, nebo prestehuj se, nebo najdi si jinou praci. Takova rada je ale dost casto napycu zcela uprimne, zivot tak 'jednoduchy' neni ac je mi jasne, ze Ty to tak urcite nevidis jak Te znam wink"

Na něco mám sice až moc radikální názor, ale ne úplně na všechno wink Souhlasím s tím, že ty největší šmejdy by skutečně ani neměly být k dostání. Jenže jak to chcete kontrolovat? A to 100% spolehlivě? To prostě nejde.

Ad reklamace: bohužel v dnešní době peklo a málokdo na to má žaludek. Já můžu děkovat své povaze, že jsem si zatím všechny oprávněné reklamace vydupal, i když to stálo nemalé úsilí. Tohle 90% lidí vůbec nepodstoupí a radši sklopí uši a koupí si nový výrobek.

(upravil The_P 9. 3. 2013 14:09)

Re: Přehlídka humusu - hegeš z Aukra a podobně

babakus: Jasne, rozhodne nechci aby vznikl novy urad ktery by tohle mel kontrolovat, boze chran! Na druhou stranu kdyby o to nemel 'lid' zajem jak rikas, tak se to skutecne ani neprodava, ale u nas je co se temer cehokoliv tyce velka apatie, lidem je to jednoduse jedno a kupujou to. Kdyz je o to zajem, tak se to prodava, o tom je to cele a s temi reklamacemi je to stejne. Nejak mi prijde ze to 'drzet hubu a krok' nejen neprestalo platit, ale zaziva veliky comeback. V posledni dobe mi prijde, ze jak ve velkych obchodech s jidlem, zelezarstvim, tak v GME uz uplne vymizelo i to 'drazsi' zbozi abych si mohl pripadne i to lepsi vybrat. A i tech specializovanych nejak ubyva, trebas u nas velke zelezarstvi V.J Rousek ted tak zjednodusilo sortiment, ze jsem namisto nakupu fosny/kulatiny/sroubku/vrtaku/spreje a rezaciho platku odesel s prazdnou. Udelali obrat a uz nemaj nic z toho, co to sakra? hmm Duvod je podle mne nasnade - lidi proste nekupovali.

PS: Jak muze takovahle pozitivni zpetna vazba skoncit?

(upravil madeindoma 9. 3. 2013 18:34)

Re: Přehlídka humusu - hegeš z Aukra a podobně

Vše je umocněno ziskem, řadoví obchodníci by třeba i chtěli mít větší sortiment kvalitnější, ale nevyplatí se jim to pro těch pár z nás co nekupujou ty voležené šuny a odpad. Dobrým pocitem si břicho nenaplníš.

ad. Kelly a spol. problém je v tom že normální řadovej člověk nepozná jak kvalitní ten díl je, on vidí obchod s autodíly které nutně potřebuje. Kór když jsou i ty šunty olepený nálepkami jako super, giga, mega, turbo a celé je to v pěkné krabičce + to vypadá kvalitně, jenže to je jenom design že jo, a prodejce (výrobce) spolehají na to, že si většina lidí nevidí dál než na špičku svého nosu.

Jojo někdy je mi z té závislosti společnosti na penězích zle, mamon je tu s náma už hodně dlouho a ještě dýl bude a dokud hýbe světem žádná moc sqělá budoucnost ná nečeká.

Re: Přehlídka humusu - hegeš z Aukra a podobně

Rixi, k 2,244:
"To je typické pro dnešní zvrácenou dobu. Argumentace některých - no jo, koupil sis starline nebo podobnou značku, to je lacinej šmejd! Nebo : Co by jsi chtěl za ty peníze ? Měl sis koupit raději Valeo jen o pár stovek dražší !"


Pověz mi o důvodu proč kupovat sr*čku o které vím že je sr*čka? Nebavme se teď o tom, co by mělo nebo co by bylo dobrý a jaký by měly bejt atesty.
Pokud vím, že se tam dejme tomu balí díly který nejsou v toleranci a stojí za prd, tak to NEBUDU kupovat. To je jednoduchá úvaha!
Nevidím důvod koupit sr*čku která nebude pasovat nebo vydrží ani ne půlku toho co normální díl! Proč bych to dělal když to vím? Abych pak mohl nadávat sám sobě utratit ještě víc za 2 výměny místo jedné a doničil tím i zbytek auta? Když vím že to tak je ?

Připomíná mě to "Vencu" kterej jde koupit buřty v akci kilo za 35 kaček protože "mámo to je jedno že v tom jsou namletý kosti, mouka a nemá to nic společnýho s masem" a přece "nebudu těm šmejdům dávat 120 kč za kilo no to nejsem blbej" (Ceny, jména, druh zboží vše je smyšlené, nemá to jakoukoliv podobnost/spojitost s žádnou existující osobou) ježiš vždyť je to příklad dejme tomu tranzistorů  z gesu, MJ15003 za 35 kč a za 125 kč smile

Příspěvky [2,221 až 2,240 z 3,396]

  Stránky: ««« 1 ... 110 111 112 113 114 ... 170 »»»

Audioweb.cz » Smetiště » Přehlídka humusu - hegeš z Aukra a podobně

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£