Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


[Zamknuto] (Stránka 12 z 61)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Zesilovač Federmann

  Stránky: ««« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 61 »»»

RSS

Příspěvky [221 až 240 z 1,209]

(upravil Halen 26. 10. 2007 1:32)

Re: Zesilovač Federmann

Vzdycky jsem si rikal, kdyz jsem obcas mel tu sanci slyset nazivo Vrchlabskej dixiland, proc je to z CD, ktery natocili, plossi, chudsi, tupy proti ty zivy produkci. Rikal jsem si blbe natoceny, mam blbej aparat apod, ale asi to bude jinak. Jsou to ty zatraceny vyssi harmonicky. Trosku jsem hledal na netu, nevedel jsem to, trubka konci s harmonickejma nekde u 80Khz, klarinet mozna jeste vejs. Navic maj ty harmonicky docela paru, u nekterych nastroju je 30-40% akusticky energie v oblasti nad 20Khz.

Edit - tedy ne ze bych nevedel, ze harmonicky ovlivnujou barvu zvuku, ale netusil jsem ze muzou jit TAK VYSOKO !!

(upravil Federmann 26. 10. 2007 11:19)

Re: Zesilovač Federmann

siss

to jsou reprobedny, máte tam link stačí na něj kliknout




Halen

"Navic maj ty harmonicky docela paru, u nekterych nastroju je 30-40% akusticky energie v oblasti nad 20Khz."

Děkuji, stáváte se první vlaštovkou na tomto webu, která se obtěžovala mi nenadávat a podívat se i jinam, sand někdo konečně i zde mezi "elitou", ne jenom moji studenti pochopí že 500kHz pro konec a až 250kHz pro korekce není zas taková volovina. yikes a digitální technika je obrovský krok v rozsahu a dynamice zpět (za cenu jiných výhod), který za cca 5-10 let teprve opět dorovná, platí pro zvuk i obraz.

Re: Zesilovač Federmann

Pravda, tím by jste urážel všechny voli. Je to naprostá debilita. Myslím, že tohle vlákno opravdu nemá cenu dál zaplňovat, podstatné bylo řečeno. A jak se říká: chytrému napověž, hloupého kopni....

Re: Zesilovač Federmann

vidim ,ze su to repraky. za tu cenu ... to nebude nic moc

(upravil iMartin 26. 10. 2007 2:12)

Re: Zesilovač Federmann

To už musí bejt vážně prdel.
Panasonic, spotřebka 1. třídy a vy budete věřit jejich kecům že to jde do 50 kHz? http://www.audio-videoshop.cz/hifi-komp … cd067122b0
Nebo dokonce do 200 kHz, když to ještě ke všemu má bejt subwoofer?
Teď už si z nás vážně děláte prdel, nebo vážně nevíte která bije.

Na jednu stranu tedy jdete s dobou, to je pravda, zrovna Panasonic s oblibou vyrábí "kilowattový" audio zařízení se spotřebou ze sítě pod 200 W, ale pokud si myslíte, že jestli Panasonic kdysi v audiu znamenal NĚCO a myslíte, že je to tak i dneska, tak se probuďte, je 21. století a Panasonic je čína jak vyšitá. Znám profesory středních škol, kteří o takových značkách smýšlí pořád stejně, myslí si že Grundig je pořád něco a "ñákej sís nebo fokal co to je, to nemá žádnou tradici".

A ještě něco, máte pravdu že dneska kdejakej Číňan napíše na 5W zařízení 500W, ale pokud vy Číňan nejste, nedělejte to taky. A i kdybyste Číňan byl, tak vás to pořád neomlouvá.

(upravil Federmann 26. 10. 2007 2:14)

Re: Zesilovač Federmann

iMartin
máte tam dostatečný výběr hlavně ve sloupech, nevim nakolik je hodnota pravdivá, ale takto je uvedena a lze projít všechny sestavy a udělat si obraz.

(upravil iMartin 26. 10. 2007 2:24)

Re: Zesilovač Federmann

Viz jak jsem řekl v #236 + edit.
Sony, Panasonic, to pro mě nejsou dobrý reprobedny, a pro 99 % ostatních zde na fóru taky ne. I TVM jsou  lepší než tamty.
Je to prachobyčejná spotřebka pro lidi, co kupujou elektroniku v hypermarketech. Nechcete doufám tvrdit, že ta je kvalitní?
Z těch jejich parametrů nevěřim ani barvě povrchovky. Pokud se máme bavit o reprobednách, tak o nějakých seriózních. Kromě toho bysme se o nich neměli bavit tady, tohle je thread o zesilovači.

Re: Zesilovač Federmann

jamo za 10 000 - lepena folia ako povrchovka big_smile - tradicia? hahaah

vy ste asi neboli na hi-end vystave. ani jeden panasonic, nic. ten by tam neuspel ani keby mal bedne za 150 000 s parametrami 5Hz - 1MHz ... big_smile a subwoofer od 1Hz - 500 000Hz big_smile
ja sa na tom musim smiat, vy tomu vazne verite?

imartin: asi ano.

Re: Zesilovač Federmann

Ten subwoofer, co má rozsah do 200kHz je fakt dělo. Nepotřebuju k tomu tedy nic dalšího a z jedné bedny slyším celý fr. rozsah. Pěkné.
Mimochodem, nebylo někde u začátku vlákna něco o tom, že váš zesilovač, pane F.,  se rozkmitá už při nějakých 30kHz? Mám takový dojem že něco takového tam bylo, nechce se mi to hledat. Pak mi to už ale nedává smysl.

Re: Zesilovač Federmann

Pán Federman, aby sme sa vrátili k téme. Vaše odkazy na kmitočtový rozsah LP  sú pekné ( a dávno známe), ale zrejme ste si nikdy nepozrel ako sú (úroveň v spektre) zastúpené v reálnych nahrákach. Bohužiaľ, s Vaším koncom budú krásne maskované produktami jeho vysokého skreslenia  a intermodulácií signálov v akustickom pásme, ten koniec produkuje taký "závoj" spektrálnych čiar. Koniec bez kľudového prúdy a emitorové odpory 10R premostené diódami, bipolárny dif. vstup s krátkou lineárnou oblasťou (bez degenerácie) a iné skvosty sa o to postarajú. Skúste použiť na meranie skreslenia aj niečo iné ako "komparačnú" metódu, ste expert (aj)  na PC, zvukovku určite máte, RMAA je voľne dostupný.
A  že aj normálne výškové reproduktory to prenesú je síce pekné, ale videl ste niekedy merania takýchto reproduktorov napr. do 100Khz? Aká je pokles  prenosovej charakteristiky na 100kHz oproti napr. 10kHz ?-20 alebo -50dB?. Bez tohto údaja aj ten Váš odkaz na subbas s rozsahom do200kHz je pravda.

Re: Zesilovač Federmann

Nechci tu byt, uz budu jenom cist nebo korigovat.

Zakoncim to tim, ze bych si nekdy rad zkusil Vas 500w zesilovac i se zdrojem vasi koncepce misto sve SDP600 ve svem subwooferu. Zajiste je to aplikace vhodna (zesilovac je univerzalni a nikde jsem nenasel nic o nevhodnosti buzeni SW soustav). Nebo jak byste resil pohon tohoto subwooferu vy? Zda se, ze jsem mohl usetrit velke penize...

http://audioweb.cz/vase-michal6.htm

Porad ovsem nejak nevim, odkud si ten zesilovac bere energii na kratkodobe spicky, zvlast, kdyz subwooferove signaly na vyssich hlasitostech jsou v podstate pouze spicky. Trafo na to dimenzovane neni a jeste je jistene. Kratkodobe tedy pretezujeme pojistku, cely zdroj... Nebo se spolehame pouze na filtracni kondenzatory?

No to je jedno, preji hezky den a mnoho uspechu v dalsi praci, spoustu hudnych a ucenlivych studentu.

Re: Zesilovač Federmann

Ale no tak, každý šumítka k PC, včetně těch za tři stovky údajně chodí od 20Hz do 20kHz... a znamená to snad něco? Mám vám všem odborníkům snad připomínat, že bez udání šířky tolerančního pásma je to bezobsažný údaj? Všude kolem sebe vidíme samé "technické údaje" získané buď měřením za "vhodných" a veřejně neznámých podmínek, případně dle míry drzosti kompletně vylhané. Všude se spoléhá na to, že přes 95% kupujících vůbec nemá ponětí, co ty čísla znamenají a maximálně tak rozlišují, že víc = lepší. Trh je boj a pokud je na něm někdo, kdo si beztrestně "vhodnou metodikou" vylepší parametry, musí tak potom činit všichni, pokud se nechtějí znevýhodňovat. Proto tolik zdůrazňuji svůj skepticismus, pokud jde o propagační materiály. Ono sice v zákoně je cosi o klamavé reklamě, ale krása technických parametrů je právě v tom, že vhodnou metodikou se dá dojít téměř k libovolným výsledkům a stále nejde o vyložený podvod. No a nemusím připomínat, že dovozce a prodejce to stejně nemusí zajímat, ti pouze přepíší to co jim udal výrobce a jsou za vodou. Krásných příkladů je ve světě elektroniky plno : LCD panely bývaly pomalé a lidé se naučili porovnávat rychlosti odezvy... a výsledek? Výrobci místo měření černá-bílá začali měřit tmavě šedá-světle šedá aby měli do propagace lepší čísla. Dalo by se pokračovat, ale myslím, že je jasné, co jsem chtěl říct.

(upravil Federmann 26. 10. 2007 9:45)

Re: Zesilovač Federmann

Jenom doplním, není tak důležité zda 70kHz, 150kHz či aktivní „200kHz“, je zřejmé že toto pásmo nad 20kHz nelze zanedbat a pokud tam některé nástroje mají až 40% své energie #231 yikes tak to přestává byt pouhý Fdermannův výmysl.


Pamětníci si jistě vzpomenou na stařičké gramorádia, hudební skříně a pod.  výroby Tesla, ať se jí smějí jak chtějí, tyto rovněž chodily daleko za 20kHz, a již slyším „smích hahaha!!!“, ten kdo se nesměje tak ví, že elektronkový zesilovač za tím transformátorem těch 20kHz sice neměl, proto tam byly tři či čtyři reproduktory různé velikosti pro střední a nižší pásmo, ale jako kapacita k primárnímu vinutí transformátoru se používaly takové tři či čtyři čtverečky schované za nějakou tou mřížkou, kde byly napjaty dvě kovové fólie, tedy kondenzátor řádově v pF, yikes ale to byly právě ty výškové reproduktory!

Re: Zesilovač Federmann

Ne, to nemá cenu.

Web

Re: Zesilovač Federmann

opamp napsal:

Ne, to nemá cenu.

ale má

"Popis: Devítiobvodový (VKV OIRT), osmiobvodový (KV, SV, DV) superhet s tlačítkovým přepínáním rozsahů, šířky pásma a gramoreprodukce, plynulou regulací výšek a basů, elektronickým indikátorem vyladění, natáčecí feritovou anténou a dvojčinným výkonovým zesilovačem o výkonu 6W. 4 reproduktory, jeden kruhový, průměr 270 mm, 2 oválné 200x150 mm, jeden elektrostatický výškový."
yikes

http://www.oldradio.cz/ts4325.htm

nechtějte aby pokračoval...

(upravil opamp 26. 10. 2007 9:53)

Re: Zesilovač Federmann

Ale ne, ty repráky znám, donedávna jsem je měl doma. cenu nemá další diskuse s Vámi.

Kdybyste radši ukázal nějaké oscilogramy toho vašeho zázraku.

Web

Re: Zesilovač Federmann

Opamp - O tom presne mluvim. Odbocky, osli mustky, OT...

O zesilovaci pro svuj sub a jeho zdroji jsem se mnoho nedovedel, ale o rozahu prenosek, kapacitnich menicich ve starsich TESLA radiich a rozsahu beden panasonic se tu mele furt dokola. Jako u piva.

"A to ja mam znameho, a ten lyzuje na fjordech..."

(upravil opamp 26. 10. 2007 10:03)

Re: Zesilovač Federmann

Michale, pokud to nebude ostatním vadit, prosím vymaž nebo přesuň do jiného threadu vše, co přímo nesouvisí se zesilovači Federmann.
Zde bych se moc rád věnoval jenom jim.

Prosím ing. Federmanna o zveřejnění oscilogramů.

Web

(upravil Federmann 26. 10. 2007 10:21)

Re: Zesilovač Federmann

Michale rozhodně to nebyla odbočka, jenom jste jaksi nechtěli pochopit, že ne všichni poslouchají CD, někteří mají i vinylky a zesilovač je i pro živou reprodukci #231 , kdybych tam ten filtr na nátlak tohoto fóra, jen připustil yikes, popřel bych jedenu ze základních myšlenek a vlastností mého zapojení „vytvořit takovou šířku pásma aby neomezovala žádné hudební nástroje a věrnost jejich reprodukce“ yikes a je mi zcela jedno kdo to tam provozovat bude a kdo k jakému účelu to použije, od toho je to univerzální zapojení.

Je mi jen líto, že jsem musel tak dlouho všem dokládat, že jsou jak zdroje takového signálu, přenosky, tak jejich akustické měniče, reproduktory.

Myslím si, že je čas přehodnotit postoj přinejmenším ke znalostem mých studentů, zda je učím historii pravdivě či zkresleně, tato oblast se bere spíše okrajově a je škoda že slaboproud letos končí a zůstávají jenom počítače a grafika.

Pánové, přeji pěkný den a děkuji, že se většina z vás udržela v mezích slušnosti i při takto vypjaté diskuzi.

Re: Zesilovač Federmann

Pane F., pokud se dovoláváte těch elektrostatů, uveďte někde jejich změřenou charakteristiku.  Nepamatuji, jestli byly v nějakých rádiích, 2 typy Tesla znám z televizorů. Abyste se náhodou neblamoval...

Web

Příspěvky [221 až 240 z 1,209]

  Stránky: ««« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 61 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Zesilovač Federmann

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£