Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Nezařaditelné » Problém s ground loop

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [11]

Téma: Problém s ground loop

Zdravim,
mam dost velky problem s ground loops(zemne slucky). Mam 2 studiove monitory krk 5g3 a zvukovku focusrite scarlett 2i2, kable mam balanced. Vzdy ked pustim pc, tak raproduktori zacnu vydavat divne zvuky, niesu hlasne ale je ich pocut. Ked pohnem mysou, alebo nejako zatazim pc, zvuky su hlasnejsie. Ked zvukovku zapojim do netebooku, take ziadny problem nemam, takzie nemam peroblem ked zapojim sluchadla do integrovanej zvukovky. Tento problem zacal, ked som v pc poslal na opravu a vymenili mi graficku kartu. Skusal som ju vytiahnut a pc som nechal bezat na integrovanej gpu, ale zvuky neprestali. Skusil som uz vsetko co som mohol, ale nic nepomoholo. 

Vopred dakujem za vsetky odpovede.

Re: Problém s ground loop

NTB je v pohodě protože neni galvanicky spojenej se zemí v zásuvce .  Nouzově by se to dalo vyřešit tak že v zásuvce kde sou zapojený monitory odpojíš zemnicí kolík . Pak by byl se zemí spojenej jen PC a mělo by to dát pokoj . Ale to je už prasárna co si řiká o průser . Normálně se to nechá vyřešit DI Boxem . Třeba timhle http://www.thomann.de/cz/art_dti.htm .

Web

Re: Problém s ground loop

Budem ho musiet kupit, dufam ze to prestane, ale zaujimalo by ma, preco to zacalo az po vymene gpu, pred tym to islo uplne bez problemov.

(upravil Sendy 29. 12. 2014 17:53)

Re: Problém s ground loop

První věc, co bys měl udělat - PC vypnout, rozebrat a pořádně zkontrolovat a dotáhnout všechny šroubové spoje motherboardu a zdroje ke skříni. Stejný problém byl 2x s kolegovým PC, první poprvé po instalaci dalších pamětí - vada prakticky zmizela po přepojení napájecích káblů k HDD a přemístěním kabeláže od zdroje, podruhé to bylo taky po instalaci grafiky - ten osel, co to dělal, měl vytažený celý MB a když ho vracel zpátky, upevnil ho jen na 3 šrouby z asi 7.

Další věc, pokud už je to přímo v signálu, je to problém interních zemí a DI box to moc nevyřeší. Když připojíš jenom jeden monitor, dělá to menší problémy než oba ? Můžeš zkusit omezit vyrovnávací proudy smyček tak, že u té symetriky přerušíš u zdroje signálu v káblu spoj mezi stíněním a pinem 1 a vložíš tam odpor cca 47R.

BTW, ten ART není žádná sláva  http://www.prodance.cz/files/dl/1/1964/art_dti.pdf .

Web

Re: Problém s ground loop

Pc som rozobral, vsaetko dotiahol a nic sa nezmenilo. A tiez sa nic nezmeni ked odpojim jeden reprak.

Re: Problém s ground loop

tohle nebude zemní smyčka. prostě ti rušení z PC proniká do zvukovky. může to být buď rušení z napájení, nebo vzduchem od grafiky. čehož je těké se zbavít.
pokud je to od zdroje, tak jedině pořídit nový a modlit se že to s ním dělat nebude. Pokud je to od grafiky, tak třeba by pomohlo na zvukovku udělat nějaký EMI štít.

Re: Problém s ground loop

Zdroj je evga supernova g2 850, ma asi 3 mesiace, grafikou to nie je, vytiahol som ju a slo to na intogrovanej a zvuk tam bol stale. Zvuk pokracuje aj po vypnuti pc a prestane az ked uplne vypnem zdroj alebo vytiahnem usb kabel zo zvukovky.

Re: Problém s ground loop

Když na ten audio výstup zvukovky připojíš něco, co je bezpečně "odzemněné" - třeba nějaký klasický HiFi zesák s dvojpramennou šňůrou, je to smetí v tom signálu, nebo ne ? Pokud to tam je pořád, tak je to problém uvnitř PC, viz (6).

Web

Re: Problém s ground loop

Vystipy na zvukovke su trs a uz nemam nic take co by som tam mohol pripojit. Jedien chces skusit pripojit klasicke repraky genius na integrovanu zvukovku v kompe, ale to chviluk potrva, lebo ihc nemam doma, ale ked som pripojil na integrovanu zvukovku sluchadla, zvuk bol uplne cisty.

Re: Problém s ground loop

Ta Scarlett má přece výstup na sluchátka ne . Tak na ten výstup připoj nějakej zesík a bude to hrát taky . Podle mě pak zvuk bude bez brumů . Já mam Scarlett 2i4 a měl sem s tim pobobnej problem jako ty . Na zesíku mam přepínač lift ground co odpojuje ochrannej kolík . Když je v poloze Lift tak je zvuk uplně čistej . Tak si myslim že když mezi ty monitory a zvukovku vrazíš DI Box tak bude po problemu .

Web

Re: Problém s ground loop

Ne, wessmer, info o integrované zvukovce jsou k ničemu, zkus výstup té zvukovky, kterou řešíš. Genius, pokud dvoupramennou šňůru, by mohl na to otestování stačit. Jde o otestování, jestli problém je uvnitř PC, nebo vzniká GND smyčkou mezi monitory a PC.

Ten test s vloženým odporem do GND propoje v sym. káblu (4) jsi vyzkoušel ??

Jaksi nemá smysl ti cokoliv radit, když nevyzkoušíš základní věci.

Web

Příspěvky [11]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Nezařaditelné » Problém s ground loop

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£