Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Reprosoustavy » Reprosoustava [HELPme]

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [16]

Téma: Reprosoustava [HELPme]

Zdravím.
Chcel by som vám povedať že si som si vedomí že si nekupujem kvalitné repráky tak ma hned nezhatujte ;D
Chcem si kupit tuto reprosustavu: http://www.electronic-star.sk/Ozvucovac … _i9255.htm
A k tomu neviem aký subwoofer mam vybrat (aby to hralo predsa otrochu lepšie)
Mohli by ste mi na tej stranke nejaký najsť?
Lebo ja neviem kolko watt mam vybrat k tym reprakom a neviem ktory bude snymi dobre hrat.
Tento sa mi celkom pozdáva, ale neviem: http://www.electronic-star.sk/Malone-PW … _i5171.htm

A ešte by som sa chcel spytat čo si musim dokupit k tomu subwooferu aby som to mohol prepojit s tymi reprákmi. Ďakujem smile

Re: Reprosoustava [HELPme]

Pokud se tedy oprostím od toho, že to je opravdu ten největší křáp co jde koupit, tak bych se vykašlal na subwoofer a koupil bych rovnou větší satelity dejmetomu s 12". Ušetří ti to starosti s dalším zesilovačem a crossoverem. Kloudně a příliš dlouho to nebude hrát tak ani tak, ale aspoň těch "vyhozených" peněz nebude tolik a jako party sound to do určité míry snad postačí.

Re: Reprosoustava [HELPme]

Mackie  TH12-A

Re: Reprosoustava [HELPme]

No tak Ďakujem.
Ale mohli by ste mi poslat odkaz na ten subwoofer z tej stranky ? Ktory sa najviac hodí k tým reprákom? Lebo oto mi to išlo. Nie o rady ze su to na.... repraky a pod.
Každý nemá tisicky € na kvalitné repraky a myslim si ze tieto postacia na moju chatu.
Tak prosimta priamy link na subwoofer ktory je na tej stranke. Ďakujem

(upravil ondra.klofat 11. 12. 2014 17:52)

Re: Reprosoustava [HELPme]

tím pádem... jakýkoliv aktivní subwoofer, nebo jakýkoliv pasivní subwoofer + zesilovač + crossover. Takže aktivní sub vyjde levněji... tudíž např: http://www.electronic-star.sk/Ibiza-Sub … W_i245.htm  nebo menší 12" http://www.electronic-star.sk/Aktivny-s … 62247.htm. Ani jedna varianta nebude hrát líp, než větší satelity bez subwooferu a ani jedna varianta nebude levnější než větší satelity bez subwooferu. Z vlastní zkušenosti.... mám (resp. měl jsem) aktivní subwoofer odsud (IBIZA CLUB 15) a v základu to bylo absolutně nepoužitelné... v současnosti z něj zbyla použitelná jen ozvučnice (ta je ještě jakž takž solidně udělaná)... ale zesilovač odešel asi po 30h hraní.... reproduktor jsem po prvním zkušebním odpoledni měnil hned (mizerná citlivost, mizerný rozsah směrem dolů,....). BTW: pokud se jedná "pouze" o použití na chatu, tak je subwoofer o to zbytečnější... bude pouze protivně hučet a časem sám zjistíš, že na takovéhle malé eventy je mnohem přijemnější hrát bez. Když dejmetomu 12" satelitům vespodu trošku pomůžeš ekvalizérem tak to při takovémhle použití v pohodě zvládnou a výsledek bude lepší!

Re: Reprosoustava [HELPme]

Ďakujem ti velmi moc za pomoc smile
Ešte posledna vec ktoru chcem: Mohol by si mi prosimta poslat tie lacnejsie a "lepsie" satelity? Ktore si hovoril ze sa mi oplatia viac ako tie repro a ten subwoofer dokopy. Ďakujem smile

Re: Reprosoustava [HELPme]

Už zase 3 prdele odkazů na šmejd - stár kšeft ?  sad

Nestačilo to jednou ?

https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=20074

Web

Re: Reprosoustava [HELPme]

Radčšej si mohol povedat nieco užitočnejsie smile

Re: Reprosoustava [HELPme]

Měl jsem namysli např. tohle http://www.rhsound.sk/sk/hc-12p_aktivne … d.435.htm, ale teď koukám, že zrovna nejsou dostupné... musel by ses zeptat, jestli to budoucna ještě budou. Ty RH-Sound plasťáky asi budou taky lepší než cokoliv typu Malone,Ibiza atd. ikdyž to pořád není dospělé PAčko. Prostě mrknout po nějakých 12" aktivech mi příde jako rozumnější volba. Nebo případně zkusit něco bazarového...

Re: Reprosoustava [HELPme]

A čo hovoris na toto? http://www.electronic-star.sk/Set-repro … ontent_tab
Su to 12" satelity. Mam si teda kupit toto bez subwooferu? Bude to stacit aspon na tie party? 25 ludi cca (chaty)  Ďakujem smile

Re: Reprosoustava [HELPme]

jak jsem řikal... nejlevnější do čeho bych já osobně byl ochoten investovat, jsou ty RH-sound. Tohle bude prostě šmejd. Všechny ty USBčka a kartové sloty logicky musí při přijatelné ceně ubírat kvalitu tam kde je to důležité, navíc je to jen další element který se může porouchat a pravděpodobě i porouchá. 800W a rozsah od 30Hz... asi také ne big_smile big_smile a už to o tom vypovídá... jakmile k tomu uvádí takovéhle parametry, pryč od toho. Na party pro 25 lidí je dost nepřesné... mají se u toho ti lidi být schopni normálně bavit? pak asi není nutné koukat po něčem jako PAčko. Pokud to má být vyloženě jakoby diskotéka na chatě... pak by to asi smysl mělo, ale vyhnul bych se značkám typu jako jsou ty tebou uváděné.

Re: Reprosoustava [HELPme]

Ďakujem ti moc smile
Takže to ma byť chata>25ludi>tancovanie>alkohol>makak(ked nevies tak nič podstatne ;D) Aby som ti to upresnil.
Ludia tam nebudu potrebovat nejaku extra mega kvalitu ale zase aby tam boli trocha bass a aby to trocha hralo.
Riskem to, kupim to, a ked to bude na... tak sa aspon ponaučím. smile Ďakujem

Re: Reprosoustava [HELPme]

Lidi jsou prostě nepoučitelní. Napíšu ti tady, jak to bude probíhat:
Ožerete se, vyhulíte volume nadoraz, začne to zkreslovat, což jako ožralí vůbec nezaregistrujete, po pár minutách to přestane hrát definitivně.
To co sis vybral je prostě ve všech směrech ojebanej šmejd. Proboha, vždyť to všechno je téměř za cenu jednoho jedinýho kvalitního PA repráku. Jak myslíš, že takový ceny výrobce docílil? Prostě tak, že v tom je všechno špatně. A jestli si myslíš, že to má udávanej výkon 1000W, tak na to taky zapomeň. Vsadím vlastní dlouhá leta budovanou špatnou pověst na to, že to víc jak 40W nemá.

Web

Re: Reprosoustava [HELPme]

smutný je, že na to, aby tohle a tomu podobné přestalo fungovat, to ani není potřeba vyloženě trápit big_smile těch věcí je tam špatně tolik,... setkal jsem se s kobercovkama od omnitronicu co se při druhém použití na podobné home-diskotéce začaly rozpadat a pokupě to držel jen koberec big_smile zesilovač podobný třídy s údajným nějakym tim tisícem W údajně RMS a uvnitř zdroj s trafem takovym že skoro nabíječka k telefonu má větší big_smile ... jak řikáš lidi jsou nepoučitelní. Ale k tomu si každý musí dojít asi sám... taky jsem pár blbin dřív pořídil, ikdyž teda až takhle nízko jsem nebyl big_smile

(upravil stiglitz 13. 12. 2014 0:23)

Re: Reprosoustava [HELPme]

sagitarius - teď jsem si vzpoměl na jednu věc. Chtěl jsem to už sem někam napsat, ale teď to udělám, je vhodná chvíle, jelikož jsou naťuknuty ty chlastačky.
Vzal jsem kdysi na oslavu svých a kámošových narozenin zesilovač, dvd, který bral mp3, a svoje ARS9207, v tu dobu s vyměněnými titanovými vrchlíky v kalotách a zrepasovanými výhybkami, místnost byla poloprázdná, debata nerozvinutá a fantasticky to hrálo. Vůbec jsem nepoznával ty bedny.
Pak začali chodit lidi, místnost se plnila, debata nabývala na intenzitě, pak se začalo i tančit a to už nebylo z muziky slyšet nic konkrétního, byť šlo volume doprava - ano, zkreslení snad -, a zkoušel jsem kuličkou z hajzlpapíru provizorně vytvořit uzavřenku, ucpat nevelký brx. Hrál jsem si s korekcemi, ale nebylo to úplně ono, no nakonec to šlo. Ale jinak, zahuhláno, přebasováno.
Nepřipisoval bych to všechno tomu, že středobas se dostával do limitace, zkreslení. To bylo hlavně tím, že se plnou místností patrně změnila akustika, a hlavně tím hospodským hukotem.
Pak to někteří balili, auta to rozvážela, a když nás tam zůstalo pár, zase to bylo parádní. Vliv místnosti, a lidí...

(upravil Niko09185 15. 12. 2014 19:47)

Re: Reprosoustava [HELPme]

Rozhodol som sa pre tento: http://www.thomann.de/cz/ev_zlx_12p.htm
Ďakujem za to ze ste ma odhovorili od tých "šmejdov" smile
Tento mi poradil jeden dobrý chalan a hadam bude dobrý aj ten repro smile

Příspěvky [16]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Reprosoustava [HELPme]

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£