Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 2)

Audioweb.cz » Nezařaditelné » Pomoc s notebookem Bios

  Stránky: ««« 1 2

RSS

Příspěvky [21 až 34 z 34]

Re: Pomoc s notebookem Bios

mike: pripoja si to na mikrokontroler, stiahnu data, zistia verziu. neoklames ich smile ... s tou zarukou mas pravdu
najdolezitejsie co som chcel:
mirulu: nezabudni, ze este musis flashnut bios znovu smile))) vela stastia big_smile

Re: Pomoc s notebookem Bios

Nic nemusim flashnout. Kdyz mi vymeni desku tak pocitam s tim, ze dostanu funkční notebook. Řikali, že to bude trvat tak 3 týdny. že se mi ozvou s konečnou cenou, jestli budu souhlasit nebo ne. když ne, tak mi to daj zpět a zaplatim jen tak 1000,- za námahu. když jo, tak zaplatim tu cenu co mě řeknou.

Jak řikám, zapírat prostě nemohu, když jsem si od jejich servisáka zažádal o novej bios s tim, že si ho flashnu, mi ho poslal mailem a já flashnul, kdybych začal zapírat, tak mi to k ničemu neni, když to ten servisák prostě ví.

Jak je to teda s tou deskou? když mi vymění desku, budu mít na ní 2 roky záruku nebo půl roku záruku po opravě?

Web

Re: Pomoc s notebookem Bios

na dosku 2 roky, na zvyšok to čo predtým

Web

(upravil Mike 23. 10. 2007 11:32)

Re: Pomoc s notebookem Bios

siss: Poklud nebudou mit podezdreni, tak proc by to delali. Dale pokud maji moznost stahnou data, tak maji moznost tam i ty data znovu nahrat a zakaznikovi to nauctovat...

mirulu... tak a ted myslim zes udelal tu nejvetsi chybu. Bo kdyz ti servisak poslal BIOS ana tvuj notebook, tebe se to jakoby tvarilo ze vporadku flashlo, tak ma servisak pruser, bo ten muze za to ze ti poslal asi nejaky jiny, spatny ci tak nejak. Ono standartne je to tak ze pokud mas spravny BIOS, pokud dodrzis postup, tak 99% se nemuze nic stat. ja mam s flashovani 100% uspesnost, kdysi i Firmware tel Sony J7, tak asi 25PC nemluve o tom, ze nektere i 5x, dale vsechny CD, DVD romky. Takze prez 100ks mam na svedomi a nikdy zaden problem. Tos ale nerek ze ti servisak ten Bios poslal. bych si to s nim sel vyridit, co mi to poslal za srot, ze ses drzel navodu a tak to dopadlo, a resil bych to s nim v klidu.

Web

Re: Pomoc s notebookem Bios

Kdo dnes nekrade a nesvindluje, okrada jen sebe. Napísal Mike, a to je veru pravda... Nikdy som nič také neurobil, ale keby mi išlo o šesť litrov, moc by som neváhal. Ale teraz je to ajtak OT.

Web

(upravil mirulu 23. 10. 2007 15:50)

Re: Pomoc s notebookem Bios

2 Mike ... On mi ho jenom poslal ne? Ale záleží pouze na mě, jestli si ho tam dám nebo ne. To už je můj problém když to nevyjde.

Nebo mi poslal schválně špatnej s tim, že čeká až to tam donesu rosekaný a on bude mít prašulky. Každopádně teď už je to jedno, za blbost se platí a já za ní patřičně budu muset zaplatit. Jenom jestli mi místo 6000,- neřekne 10000,- nebo tak nějak, to bych si to fakt rozmyslel

Web

(upravil Mike 23. 10. 2007 16:55)

Re: Pomoc s notebookem Bios

mirulu: No schvalne taky asi ne, ale to vi jen on. Ja jen rikam ze pokud je BIOS urcen pro dany model, a flashnuti se provede standartne podle navodu, pripadne zkusenosti, tak napise na konci "complette, pres any key to restart" nebo neco podobne a PC, Notebook a jine veci by mely normalne najet. To ze se to nepovedlo muze byt zapricineno
-Spatna verze BIOSu
-spatne nahrane na mediu (disketa s chybama, CDROM poskrabane) cist to precte ale spatne
-chybne zadani parametru (zdrojovy program, ale to by nepovolilo flash)
- pokles napeti v siti kdy vypadne napajeni uplne.

Dalsi veci me nenapadaji. Takze pokud si dal dobre vypalene CD do mechaniky spustil exec a zadal program (*.bin, *.dat nebo jak to tam maji) a zaclo ti to ukazovat ze probiha Flashovani, a po dojeti ti to napsalo ze komplet a hotovo ze restart, tak to vidim na chybu verze, timpadem za to ty nemuzes..

Web

(upravil Halen 23. 10. 2007 17:03)

Re: Pomoc s notebookem Bios

Zkus ten bios resetnout switchem a vyndej z desky baterku .... Aspon na hodinku. Nikdy jsm rozdelanej notebook nemel, ale cernou obrazovku na stolnim PC i po uspesnym flashi casto.

Re: Pomoc s notebookem Bios

2 Mike, me to ale bohuzel napsalo uspesnou hlasku updatnuti, a zadost o restart, to jsem udelal a konec.
2 Halen, Na tom notebooku jsem nenasel baterku ani switch, nevim jestli to je stejny jak na normalnim kompu.

Web

Re: Pomoc s notebookem Bios

Baterka je vnútri, ale k nej sa dostaneš len po rozobratí. Takže vlastne nič..

Web

Re: Pomoc s notebookem Bios

Baterka smaze nastaveni biosu, nikoli samotny program, ale jestli je program spatne nahran, baterka nezmuze nic. To se pouziva pokud vse jede a nekdo nastavi vetsi FSB, pripade takt, nebo jine veci. Pak se to vrati do puvodniho stavu.

Web

Re: Pomoc s notebookem Bios

"Čuráci zmrdaný zechcaný pojebaný" mad
Včera mi volali z Umaxu, že mam notebook opravenej. 3 měsíce byl u nich v opravě. Při letmém shlédnutí v servisu bylo vše v pořádku. Po důkladné prohlídce doma jsem zjistil, že procesor nepracuje na maximální frekvenci při plném výkonu (místo 2GHz bylo 1,5GHz). I když procesor byl ten původní. Zjistil jsem že nejede na 15x133MHz ale 15x100MHz. Co mě to dali za šrot desku? To neni všechno. Dokurvili mi grafiku Geforce go 6600. Při bootování notebooku jsou na displeji jakési proužky, které občas problikávají, prostě voser. Ve windowsu je vše bez proužků, s tím, že nejdou nainstalovat ovladače, po instalaci se objeví proužky různých barviček a systém zamrzne.

Zmrdi zmrdi zmrdi. To jim hodim na hlavu, chápu, že na blbej flash biosu se záruka nevztahuje, ale na grafiku jo, tak jim to hajzlům hodim znova na hlavu. A aby toho měli dost, udělám dvojí reklamaci. Reklamaci provedené opravy a reklamaci grafické karty. Záruku mam snad ještě měsíc

Jenom mi vrtá hlavou ... sloupli mi tu samolepku, co berou jako pečeť a bez ní padá záruka, tak mi záruku asi taky nemusí uznat co? sad ... To si na ně vyšlápnu.

Web

Re: Pomoc s notebookem Bios

záruku musia uznať, je to ich chyba tá pečať, a po druhé, záruka sa predlžuje o dobu pobytu v záručnom servise

Web

Re: Pomoc s notebookem Bios

Holt kvalitka od UMAXu.
Inak ak to bola zaruka, tak aspon na Slovensku do 30 dni musia vybavit, inak bez debaty musia vratit bubaky.

Příspěvky [21 až 34 z 34]

  Stránky: ««« 1 2

Audioweb.cz » Nezařaditelné » Pomoc s notebookem Bios

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£