Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Koutek pro začátečníky » ozvučení bytu

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [5]

Téma: ozvučení bytu

Ahoj, chci ozvučit svůj byt, zatím jsem ve fázi instalace podlahy a chci vést káble k reprákům pod podlahou, prosím tedy o nějakou konzulataci ohledně rozmístění repráků a případnou kabeláži. Místnosti jsou propojeny, částečně odděleny pouze komínem.

https://i.postimg.cc/bdxYWRNS/2192006.jpg

(upravil Lojzek 2. 11. 2014 19:02)

Re: ozvučení bytu

Záleží jaké máš nároky a kolik do toho chceš hodit.
Pokud chceš v kuchyni stereo, repro č.6 bych dal na druhou stranu komínu vedle repro č.7. Nad kuch. linkou je to nesmysl.
Další repra bych nechal tak s tím, že přední repra by byly rovnoběžné a sorroundy by hrály jakoby do uší. Tudíž dát jedno repro na komín a druhé na pravou stěnu ( když posluchač sedí na gauči.)

Re: ozvučení bytu

Hmm, děkuji za odpověd, stereo v kuchyni je fak na nic, bude stačil jenom jedno, více méně je to pouze na poslouchání rádia při práci. Má finanční představa je tak 40 - 50 i s metrovou televizí. Jaký mám pořídit kábl, na fóru jsem se dočet o průměru 2,5mm. Je lepší dva stíněné káble, nebo jednu dvoulinku, jaké zakončení do zdi?

Re: ozvučení bytu

Nebudes mat v kuchyni nahodou SDK strop? Ak ano, daj tam stropne repraky. Usetris si starosti s rozmietnenim (nic nebude zavadzat). Predpokladam, ze pôjdes s nejakeho 2-zonoveho AVR?

Desktop: EVE Audio SC203+ sub EVE TS107, Asus Xonar. HT: ELAC AM180, Pioneer VSX-924-K

Re: ozvučení bytu

Ne ne ne, žádný sádrokarton si do baráku nedám, strop je normálně panel a točená omítka. Jinak asi půjdu do dvou zóny AVR, hledám spíše spolehlivou mašinu, než nějakou novinku, kterou ani nevyužiji.

Příspěvky [5]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Koutek pro začátečníky » ozvučení bytu

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£