Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Reproduktory » Problém z ARN 8608

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [11]

Téma: Problém z ARN 8608

Včera ma poprosil o pomoc kamarát s repasáciou bední z ARN 8608. ARN-ká vôbec nie sú poškodené, nedrhnú, guma nie je spuchrelá no napriek tomu majú výrazne zníženú citlivosť.  Používali sa veľmi málo a zo zosilovačom cca 20W na kanál.  Po podrobnejšej prehliadke som dospel k názoru, že výrazne zatuhol strediaci prvok a to spôsobuje zníženú citlivosť repra. Mal niekto s uvedeným repro podobnú skúsenosť ? Môj názor na opravu je výmena membrán na oboch reprách (reprá majú 25 rokov),  do čoho sa kamarátovi moc nechce (cena cca 650 CZK/kus) + doprava do a z Valmezu.  Pomohlo by "rozcvičenie" membrán trebárs signálom 40Hz/3W/24 hodín? Vďaka za rady.

Re: Problém z ARN 8608

Spis bych videl problem jinde, pokud je to tak vyrazne. To by se IMHO projevilo pouze subjektivne mensim objemem nejnizsich basu.

Co ss odpor civky, v norme?

Re: Problém z ARN 8608

Závit nakrátko či spečené vinutí. To drhnout nemusí, hifi basáky mají širokou mezeru jak prase, takže i když lak na drátu trochu opuchne a zpění, nepoznáš to na chodu systému.
Kdo Ti řek, že tenhle reprák s papírovou cívkou nejde poškodit 20W zesilovačem?
Stejnosměrem z MDA2020 zvláště? smile

Web

Re: Problém z ARN 8608

Keď som kupoval 4 kusy ARN6618, jeden vôbec nehral basy. Skúšal som ich len položené na stole, že či sú vporiadku. Tan jeden som nechal na nejakom bassteste hrať na peknú výchylku, asi tak 20 minút. Potom bol vporiadku, šlape dodnes ako sa patrí. Aj zatlačením na membránu bol nejako moc tuhý. Neskúmal som, čo mu presne bolo, ale všetky mali ss odpor rovnaký.

Web

Re: Problém z ARN 8608

Kmitačky by nemali byť zničené offsetom, nakoľko boli napájané z T 814A. Skúsim ešte premerať jednosmerný odpor a uvidím ...

Re: Problém z ARN 8608

Kdysi jsem takhle staré 8608ičky rozhýbával přímo přes trafo. Po pár dnech se to hodně zlepšilo, závěsy změkly, ale zůstal činitel jakosti jako hrom, takže na repasi stejně musely. Ale stálo to cca 470,- Kč/kus. Že by zkvalitnění služeb?

Re: Problém z ARN 8608

Tak co? Pomohlo to trafo?

Re: Problém z ARN 8608

Nie, zatiaľ som na to nemal čas (resp. manželka nemala chuť na predstavenie s 50 hercami)

Re: Problém z ARN 8608

Keď dáš aj desať hercov, to aspoň nebude tak počuť. A výchylka na Xmax. Skús na pár minút, dať späť do bedne a vypočuť, čo to spravilo.

Web

Re: Problém z ARN 8608

Dej pod ně nějaký rámeček, polož je membránou na matraci a zakryj peřinou. Magnet nech koukat, ať se chladí. Takhle jsem do nich pouštěl asi 30W a v ostatních místnostech to nijak nerušilo. 10Hz na Xmax bych jim nedával. Neuchladí to, závěsy budou cvičit 5x méně a budeš mít doma nepříjemný pocit jako zvíře před zemětřesením.

Re: Problém z ARN 8608

Mas ty reproduktory DVA? Nech je v bedne, do obou pust tech 40-50Hz, postav ozvucnice tesne k sobe a u jednoho basaku zmen polaritu privodu !

Příspěvky [11]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Reproduktory » Problém z ARN 8608

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£