Re: Box pro mix. pult

Divnypocit - s firmou na al panely z Tvého odkazu 18 máš osobní zkušenost?

I dnes má smysl dělat svůj "mixpult". Vůbec nemusí vypadat jak jsou všichni zvyklí. Naopak do něj lze implementovat  smile  zajímavé destičky co život přinesl. Od kytarových po elektronkové kompresory atp atd......

Můj mixpultík jsem řešil jako ocelový panel do kterého jsem navrtával otvory. A do nich destičky ,nebo i drátové konstrukce pevně našrouboval. Panel lze vložit do ocelové , dřevěné nebo jakékoli krabice.
Doporučuji vybírat ty nejkvalitnější mechanické elektrosoučástky.
A co ocel? Myslím , že je stále velmi vhodná. Plast nic neodstíní a praská.

Web

Re: Box pro mix. pult

Jistě, typický kecy zase tady. Nikdo neumí udělat mixpult, nikdo netuší jak to funguje. 
Jeden kus plechu si nech dělat na lisech, zaplať za to 20 litrů. A nebo Quickpanel, tam (pokud to vůbec umí udělat) za to necháš tak tři papíry. Proč by se někdo vůbec vzít kus plechu na vodní paprsek...
..ale mě je to jasný, je to moc levný, je na to firma skoro v každý horní dolní, tak by to nebylo dostatečně nóbl na hifistu. Běžte s tímhle,
pánové, do pr...e.

Ano elipso, přesně o tom mluvím.  Bohužel pro místní je vhodný pouze centimetr silný eloxovaný panel z QP.sk.

Re: Box pro mix. pult

Výrobce plastových krabiček na míru. To je zajímavé. Může to být i velice levné. Navíc s jednoduchým programem, který ovládne téměř každý a máte čas v klidu navrhovat doma. Je tu tedy dostupný výrobce?
Hazys , no mimo téma jsem byl spíš já i ty.
Na levném mixu značky B jsem si kdysi počítal počet konektorů a potenciometrů a když jsem se díval po nejlevnějších dostupných na trhu , tak jsem byl již nad cenou mixu! A to je to mix v plechu a ty konektory a poty možná i lepší než ty na trhu.
No nevím, vypiplávat si doma něco vyjímečného a pak s tím do plastu?
Možná tam patří nějaké blikátko nebo něco jednoduchého, levného. Ale mixpult?

Web

Re: Box pro mix. pult

Ja by som to riešil CNC frézou, je to také najčistejšie riešenie. Tak ako to robí quickpanel. Sice to bude o dosť drahšie než voda a asi aj než laser ale výsledok bude najlepší. Vodný lúč a aj laserový bude mať mierne ostrapkaný rez. Nájsť ochotnú firmu ktorá otvory vyrazí je uplne najväčší problém. Tiež otvory umiestnené uplne tesne môžu byť problém.
Mám s tým skúsenosť. Vyberal som si medzi všetkými uvedenými spôsobmi...

Re: Box pro mix. pult

K teme výroba plastovej krabičky na zakazku. Vyrobiť formu pre vylisovanie plastovej krabičky stojí pánové tak do pol milona  aby ste boli v obraze. A to je len forma o max velkosti A4.

Re: Box pro mix. pult

elipsa nemam ale je to asi nejjednodusi cesta, pokud nevis kam zajit, jake podklady pro to vyrobit atd... jinak o QP je tady nekde tema kde jsou reference.

Hazys a prosimte kde to maj tak levny, dej mi prosim odkaz ci kontakt? kdyz jsem se ptal na rezani vodou tak ano rezani/min stoji par kacek ale nastaveni SW + manipulace... a jsme na cene QP.

Re: Box pro mix. pult

Zatím jsem to viděl jen v médiích. Taková menší krabice a podle programu vám vymodeluje z dodaného plastu  jakékoli tvary.  Má to být i levné, materiá i cena-výdrž té "věci".  Určitě to už u nás někdo komerčně provozuje. Myslím ,že i s výdělkem za práci bude krabka za velmi rozunnou cenu?
CNC, vodní paprsek i klasičtější metody jsou super. Kovy a dřevo taky. A plasty lze vyrábět velmi rozličné. I biologicky rozložitelné, či spalitelné bez jedovatých splodin.

Web

Re: Box pro mix. pult

Věci, kde většinu ceny stojí mechanika, bych nedělal, ale koupil hotový.

Re: Box pro mix. pult

Elipsa ty asi myslíš 3D tiskárnu.
Dneska je nejběžnější že se používá plastová struna, kterou tisková hlava taví a po kapičkách tiskne ve vrstvách výrobek. Bude to pěkný, ale jak to bude s tuhostí a pevností výsledný krabice nevím.

Dj steve: forma do běžnýho průmyslovýho lisovací stoje stojí taky do půlmilionu. Ovšem EUR. A přestože jí vyrábělo CNC obvykle bývá potřeba ji několikrát doladit když má dodržovat tolerance. Ono se všechno pěkně teoreticky spočítá včetně dilatací při chladnutí, ale místní firma na lékařskou techniku pak všechno konroluje pod mikroskopem. Takže pěkně laserem navařit nebo přigravírovat chyby.

Plechy z výsekovýho stroje nemám rád. Do firmy nám panely stříhají na TRUmaticku, případně když není čas řežou totéž na TRUlaseru.
Asi nejlépe je to poznat na 1,5mm tlustém panelu řídícího PLC, velikosti cca A4 - v horní polovině jedna velká obdélníková díra a ve spodní polovině asi tak 40 děr průměru 8-32mm a kolem poloviny z nich tak 50 děr průměru 2,5mm.
Od prostřihovacího lisu jsou vnější hrany hrozně otřepený - on totiž dlouhý střih dělá pomocí několika krátkých, cca 30mm dlouhých a tam kde první skončil a druhý začíná vznikne ostrý poškození. Takže je pak nutný ty kraje přejet flexou a začistit. Tím že nastříhá hodně malých děr poblíž sebe ten plech trochu prohne. Je to nějaká desetinka, možná ani ne, ale když je víc plechů položených na sobě je to vidět.
Když totéž vyřeže laser jsou dlouhé hrany krásně čisté, že je stačí začistit V odjehlovačem. Dobře seřízený paprsek udělá asi takový otřep jako strojní nůžky. Výsledný panel je bez jakýchkoliv deformací pěkně rovný. Jediná navýhoda jsou lehce jakoby zakalené okraje děr do kterých se následně řežou závity.

Nevím jak kde, ale u mýho dvorního dodavatele výpalků z laseru veškerý ohyby a nárůsty materiálu počítá už prostředí. Takže když mi vyráběl U profil z 8mm tvrdokovu, velikosti 100*700mm ohnutém na ohraňovacím lisu sekl se podle laserového měřáku o 0,02mm. Cenu ti ale neřeknu, já platím jen velkoobchodní cenu materiálu, protože obvykle potřebuji jednoduché věci.

Re: Box pro mix. pult

Jasné sú formy niekolko dielne a výdu riadny peniaz. Ja som bol u nás vo firme esox www.esox.sk a chcel som si dať urobiť formu na vlastné hmatníky. Dvojdielna forma  jednoduchá naraz asi dvadsaťpať hmatníkov vo forme. Cena 380 000Sk pred osmimi rokmi. Tak ma trochu známy povodil po firme a ukázal mi aj zložité formi za nikolko milionov.
Čo sa výseku týka ked som si daval robiť šasi tiež pri prvom kuse som mal ostre otrepi ako sekal nastroj. stačilo aby technológ nenechal isť nastroj od okraja po okraj seku nechal tam nejaké percentá a výsek bol pekný rovný ako z nožnice. Pri takýchto "krasotinkách "sa vždy necháva sekať len jeden plech pretože viac plechov na sebe robí to o čom píšeš.
Pri tenkých plechoch je barbarstvo nenechať na závit spraviť pretlačok ale len dieru. Po dvoch odkrúteniach šrób sa strhne závit.

Re: Box pro mix. pult

http://www.plehaso.cz/cz/

Re: Box pro mix. pult

Ono se nechá sekat i víc plechů najednou? Já myslel že vždy berou jen jeden plech.
Samozřejmě bude dost záležet i na tom co technolog umí a jaké mají koupené raznice.
Bohužel náš dodavatel neumí dělat prolisy na závity, ale podle norem je to v pořádku. Síla plechu musí být alespoň 50% průměru závitu, což 1,5mm plech u M3 splňuje. Používáme to tam kde se nepředpokládá demontáž. První utažení je bez problému, jednu a někdy i druhou výměnu to vydrží a když ne tak se musí dát zezadu matička (fuj). Tam kde se čeká občasná výměna lisujeme nýtovací matice.