(upravil RElectronic 19. 8. 2014 12:33)

Téma: Box pro mix. pult

Ahoj,

dá se v dnešní době nechat vytisknout plastová krabička (case) pro mix pult na zakázku? Chci si postavit mix. pult sám abych se nějak zabavil a potřebuji vyrobit plastovou krabičku do které to přišroubuji. Můžete kdyžtak doporučit nějakou firmu ?

Re: Box pro mix. pult

Lepší výsledek bude z plechu, vypáleného např na laseru, či vykrájeného vodným lúčom. A nejspíš to bude i podstatně levnější. Do požadovaného tvaru ti to pak ohne už kdejaká dílna.

Re: Box pro mix. pult

No to zní dobře tak děkuji za rady smile .

Re: Box pro mix. pult

Na CNC gravirke v pohode z otvormi a popisom riešim takéto veci bežne. Najlepším materialom je obojstranný plošák povrchovo upravený nástrekom.

Re: Box pro mix. pult

A nějakou firmu ? která to pošle na dobírku ?

Re: Box pro mix. pult

V prvom rade si ujasni ako metodou to chceš dať vyrobiť. Na vodný lúč a laser možeš zabudnúť. Najčastejším sposob je výsek na výsekovom stroji. Treba Ti spraviť podklady vyexportovať ich v DXF formate a sadnúť si s technológom k výkresom a prediskutovať každý detail radius, otvor, linky. Technológ Ti povie ake su možnosti pri výrobe a čo je v ich silách.Ten musí potom vyrobiť sekací plán a plán pre ohraňovák. Takisto musíš ratať pri ohyboch na ohraňováku s úbytkom materialu a ten musíš zahrnúť do výkresov.
Posledné šasi s kopou výsekov ohybov a dier ma vyšlo na osem prechádzok za technológom milion telefonátov a prototip vyšiel na take peniaze že Ťa tá chuť prejde nechať si to vyrobit. Pamataj každé seknutie stroja a každý ohyb sa započítava do vyslednej ceny.
A čo sa týka firiem ktoré Ti to vyrobia tak tých bude asi málo lebo je to pre na absolútne nezaujímavá vec robiť jeden alebo len pár kusov.
Vo svojom okolí najdeš na nete isto dake firmy čo sa venujú vysekávaniu a ohýbaniu plechu. Prajem veľa zdaru.

Re: Box pro mix. pult

djsteve napsal:

Na vodný lúč a laser možeš zabudnúť.

No to bych si rád poslechnul proč.

Re: Box pro mix. pult

Nechcelo sa mi rozpisovať to a už vobec nie s Tebou ale pre všeobecnosť uvediem len v skratke.
Pri obrabaní laserom vychadza cena rezu vyššia ako pri obrabaní výsekom. Je to sposobené hlavne vyškou prvotnej investicie do samotneho zariadenia a zadruhé na prevadzku je potrebne použiť velké množstvo drahých plynov ktore sa premietajú do ceny.
Rezanie laserom ma aj svoje nevýhody. Je to hlavne nie moc pekný vzhlad samotného rezu a tvorba otepu na rubovej strane. 
Za dalšie je to zmena štruktúry materialu okolo miesta rezu tepelným šokom" sčernalý okraj". S tým može suvisieť aj krutenie materialu pri malej hrubke a tesných vzdialenostiach. "trebars take jemne vetracie mriežky". Zo zmenou štruktúri  súvisí aj fakt že pri zlom naslednom povrchovom opracovaní farbou začínajú tieto miesta korodovať ako prvé.
Dá sa toho rozpísať mnoho ale treba si sadnúť s človekom čo s týmito strojmi robí a on vám povie prečo nie vždy laser.
Ja za najväčšiu nevýhodu považujem nemožnost vyrobit pretlačky pre budúci závit. Ďalej rozne šasi spevnujúce perforácie a montažne domčeky. Takisto velkou výhodou vyseku je že sa može zvolit rubová a lícna strana a tým sa dosiahne velmi pekného vzhladu.
O vodnom lúči nech sa rozpíše niekto kto s tým má večšie skúsenosti.

Re: Box pro mix. pult

djsteve napsal:

Na CNC gravirke v pohode z otvormi a popisom riešim takéto veci bežne. Najlepším materialom je obojstranný plošák povrchovo upravený nástrekom.

A jak se to ohýbá ?

Re: Box pro mix. pult

Bolo to myslené oko top dekel ten býva večšinou rovný len s otvormi a popisom. Vanička čiže spodok samozrejme z plechu.

Re: Box pro mix. pult

Ok děkuji za rady ještě se nějak rozhodnu mohl bych totiž udělat jenom krabici bez ohybů na kterou bych si nechal udělat jen horní panel.

Re: Box pro mix. pult

djsteve: A vodný lúč proč ne? Ale klidně se běž urazit, mě je to fuk.
Uveď nám pro jistotu ještě ty ceny, zřejmě tomu rozumíš. Třeba ceny za přípravu ohraňovacího a vysekávacího lisu, pro výrobu přinejlepším třech kusů.

Re: Box pro mix. pult

Vodný lúč preto nie prečo aj laser. Ked som zadával výrobu šasi chcel som ho mať profi práve kvôli spevnujucim prelisom a pretlačkom na závit. Takisto sa dajú realizovat dištančné stlpky prelisovaním plechu a takisto mi výsekový stroj spravil nožičky " výstupky v podobe ušiek" prlisované skoro o pol centimetra čím sa odstranila procedúra na ohraňováku. A prave pre takéto fintičky je výsek najlepšie a najlacnejšie riešenie. Tiež som chcel sprvoti lasér no bol som s toho vyliečený a možnosti sekacieho stroja ma rýchlo  presvedčili.   Laser a vodné obrabanie neposkytujú také možnosti.
cena je tvorená tromi alebo styrmi položkami.
1. Výroba podkladov na  sekanie ohranenie
2. Samotný proces sekanie ohranenie
3. Cena materialu
4. Cena výroby nástroja ak sa jedna o špecialitu. "trebars lišta s atypickým  rádiusom pre ohraňovák"

a to všetko treba rozratať na počty kusov vyrobených v jednej serii.

Presné ceny sa dozvieš po oslovení konkretnej firmy ak sa vobec budú chciet do toho pustrit. Ako som už spomínal pre firmy ktoré majú takto nakladné stroje je takato zakázka len obyčajná strata času. Pokial vám nieje technológ v takejto firme rodina alebo dobrý kamarát smile)) s ktorým možete o vyskytnutých problemoch pri výrobe pokecať večer pri pive.
S pozdravom DJSteve

Re: Box pro mix. pult

Všecko je nahovno, jen tvůj ohraňovací lis je nejlepší.  Umíš dát tu cenu za kus nebo ne?  Já se neptal na postup výroby, zadavatele (RElectronic, v tomto případě) zajímá CENA, ne jak to budou dělat. A říkám, že minimálně řežba vodou je levná, dostupná a otřepy dělá minimální až nulové.

Re: Box pro mix. pult

Tebe sa mixujú dva stroje do jedného. Ved ty nevieš čo je ohraňovák a čo vysekový stroj tak čo Ti budem vykladať.

(upravil Hazys 20. 8. 2014 22:56)

Re: Box pro mix. pult

Jistě, co bys taky vykládal, když houby víš. Dočkáme se ceny za přípravu ohraňováku a vysekávacího lisu? Nedočkáme, protože ani nemáš představu a vedeš jen chytrý řeči.  Ty tvý lisy se používají na velkosériovou výrobu. A řežba vodním paprskem nebo laserem je naopak velice vhodná pro kusovou výrobu, protože se akorát naleje jinej Gkód a udělá ti to kdejaká firma v horní dolní.


Byl bych rád, aby tohle bylo pro RElectronica přínosem, a zrovna třeba Fe plech řezaný vodou (lze i hliník, plast, dřevo) je velmi vhodný. Jak jsem řekl, je to levné, dělá se to i v kusovce, firem na to je spousta všude. Výhodou je, že se mnohdy dá přinést vlastní materiál a dodat připravené výkresy DXF nebo DWG. Celé se to pak v místní firmě dá zvládnout pod tisícovku, podle složitosti.
Vodní paprsek otřepy nedělá žádné, jen pro informaci.

Re: Box pro mix. pult

Si si konečne preštudoval google? gratulujem chytráku.

Re: Box pro mix. pult

a co si navrhnout a nechat vyrobit horni panel tady http://www.quickpanel.sk/cs/gallery-sample-front-panels a nasroubovat to na nejakou kovovou krabici ?

Re: Box pro mix. pult

Presne takto som to myslel už v prispevku 4. Akurát mne sa osvedčil material ceprextit. Lahko sa obrába a pri jednostrannel variante sa dá zospodu velmi efektne podsvietiť.

Re: Box pro mix. pult

Výrobou mixáku se sice zabavíš, ale výsledek nebude asi nikdy moc vypadat profesionálně. Otázka co je taky mixák. Nějaký míchadlo s pěti potenciometrama do dvou výstupů plus panoramy a pár ledek nebo monstrum s moduly a mnoha sběrnicemi a efekty. Jak moc to má být odolné při transportu a používání. Mechanické práce na tom bude moc. Ani ten laser není úplně levný, když se nasčítá x otvorů a potom povrchovka a potisk...
Když to vyhoví půdorysně, tak by snad šlo použít bednu od stolního dvd nebo satelitu nebo switche atd., mechanicky obvykle vyhovující a tuhé, akorát vyřešit nepotřebný čelní (boční) panel.
Výseky a prolisy jsou pro kusovou výrobu totálně fantazie.
Kdysi jsem dělal malý pultík asi A4 formát jako sestavu tří panelů, dno a nosný panel tahových poťáků Al plech, horní panel frézovaný z plexi a zespodu stříknutý, všechno na distančních sloupcích a okolo rámeček polepený koženkou. Práce moc a výsledek průměrný.