Téma: RCF bassbin

Chtěl bych se zeptat jestli mi někdo doporučí osazení  ozvučnic rcf 18 bassbin reprem nemám s tím zkušenosti tak bych si rád nechal poradit měli by to být hlubokotonove repra. díkec za rady

Re: RCF bassbin

Asi vím co myslíš za konstrukci, ale radši pošli obrázek.

Re: RCF bassbin

http://hornplans.free.fr/rcf_bin.html

(upravil KarelXth 11. 7. 2014 23:19)

Re: RCF bassbin

Tak je to to, co jsem myslel. Pokud je zesilovač řekněme do 800W/8Ohm, tak asi B&C 18PZB100, nebo RCF L18S801, v nouzi nebo na ještě slabší zesilovač B&C 18PS76. Pokud umí zesilovač kolem nebo nad 1000W/8Ohm, tak RCF LF18X400, N401, G400, G401. Pokud se trochu rozepíšeš o počtu kusů, zesilovačích, vrškách, rozpočtu a zamýšleném použití, dá se přemýšlet líp.

edit: Koukal jsem, že jsi psal tentýž dotaz i na prodance, takže když si tam dáš vyhledat "MT18", dozvíš se čím se tyhle konstrukce osazujou. Není to totéž co MT18SUB, ale doporučený osazení pro jedno v podstatě sedí i pro druhý.

Re: RCF bassbin

No abych řekl pravdu tak teprv koumu výkresy a pak se dám do výroby ozvučnic ale ve výkresech chybějí úhle takže to je troch zádrhel a nikde jsem jiný nenašel. Vyrábět bych chtěl 4 ks  zesilovač budu teprv kupovat rád si nechám něco doporučit . vršky se budou dostavovat časem zatím  mám 4ks kompaktních beden. rozpočet není dán ale radši dotoho dám víc peněz  at to ale stojí zato:-) použití na elektronickou hudbu tekno, HC, tribe, frenchcore.... takže by to mělo sloužit na rychty

Re: RCF bassbin

No jde o to co pro tebe znamená víc:-). Vzhledem k tomu, v jakých podmínkách musí občas tyhle "terénní" soundsystémy hrát (mizerný elektrocentrály, přívody klidně 100m apod.), volil bych ty citlivější modely reproduktorů. Zesilovač bych viděl třeba QSC RMX4050HD, nebo 5050, dají se sehnat bazarový do 20.000,-. Někdo možná doporučí další zesilovače od jiných firem. V případě, že by byla reálná šance časem dokoupit druhý stejný zesilovač, nebo třeba rovnou koupit QSC PL380 a podobné stroje, pak bych bral rovnou výkonnější modely reproduktorů, tzn. LF18X400, LF18X401 apod. Bez dalších informací se víc nedá poradit, zvlášť když zbytek aparátu vlastně neexistuje:-).