Téma: Stavba satelitů

Zdravím vás, před časem jsem v rámci maturitní práce částečně navrhl a postavil zesilovač (v AB třídě 2x 1000W  do 2Ohm - ale s rezervou pojede jen do cca 2,6Ohm - 3x 8Ohm paralelně na kanál ) zesilovač zde podrobně popisovat nemusím. Zesilovač funguje nad očekávání, ale nemám k němu odpovídající reprobedny. Před časem jsem na burze koupil 4 kusy 15" reproduktorů pocházejících z beden samson RS215 HD (každý má 250W 8Ohm. Vím že to není žádná kvalita, ale není to taky žádná tragédie). Bohužel jsem nepočítal s tím že k takhle celkem známým reprobednám nebude katalogový list od reproduktorů. Proto se zde na vás obracím z žádostí o radu, jakou ozvučnici mám pro ně vyrobit. Přeci jenom zde máte větší zkušenosti než já. Má představa je, že když už budu něco stavět tak ať je to kvalitní, ale ne přehnané - je to přece jen PA systém do začátku. Pak bych ještě potřeboval poradit s výběrem tweeterů. Nejlepší by pro mne byla nějaká kvalitní ověřená konstrukce, ve které bych pak mohl bezproblému časem vyměnit ty Samsony za něco kvaliního - pokud s tím budu mít úspěch big_smile . Aparaturu hodlám využívat jako venkovní, na ozvučení menších akcí (dětských dnů, nějaké akce s hasičema prostě kdo si řekne ). Díky moc za každý návrh, kromě toho abych ty repra zahodil big_smile .

(upravil tubamusic 10. 7. 2014 0:06)

Re: Stavba satelitů

http://www.prodance.cz/files/dl/1/197/EM215.pdf
http://www.prodance.cz/files/dl/1/198/EM215_vyhybka.pdf
Takhle mechanicky postav bednu. Driver a zvukovod použij ten jako je doporučený. Proveď měření repro v ozvučnici, podle naměřených dat navrhni výhybku, při čemž se odpíchneš od výhybky zde uvedené.
Záhy přijdeš na to, že repro ze Samson jsou k ničemu, ty vyhodíš a stejně zakoupíš repro přesně podle návodu..

Web

Re: Stavba satelitů

Jo jo díky, přesně nad něčím takovým jsem přemýšlel, dokonce jsem měl v plánu tweetery kupovat z prodance (občas s tama něco beru). Konstrukce je to jednoduchá to mi dělá radost, jen jsem si myslel, že když už budu kupovat tak drahé desky, tak i za cenu složitější konstrukce (všechny truhlářské nástroje mám k dispozici ) jsem chtěl poskládat něco s větší citlivostí, sice 100dB je hodně dobrých ale ještě 1 - 2 dB + by určitě neuškodily. Bedny mají sloužit jako horny (subbasy budu shánět později, až budu vědět že to má pro mě budoucnost) Samozřejmě ty Samsony ve stejném období vyměním za originální, ale zatím k tomu nemám důvod, mám to jen pro zábavu. Teď jsem si to ještě tak zhruba přepočítával a na cenu té stavebnice se nemám šanci dostat, pokud to budu kupovat jednotlivě. Má cenu se do něčeho takového pouštět ? Nebo se mám pokusit o to aby mi tu stavebnici prodali bez basových reproduktorů, a ty bych případně zakoupil později ? To už by se mi vypalatilo. Jen jak se na to dívám mám strach z toho jak mají tu překližku nařezanou, já jsem tam chtěl dělat navíc zářezy (jak třeba na palubkách ), aby aby byly spoje dokonale těsné, ale to už je jen detail.