Takže sem k tomu cosi nastudoval:
Pokud je anodová ztráta do 40-45W, tak flašky po zahoření necestují a jsou stabilní. Nicméně Pzwak už tenhle zesík má postaveny a mě to teprve čeká a dle jeho zkušeností prvních pár hodin ty flašky jsou úplně mimo datasheet a taky je velký rozptyl v parametrech. Já jsem se dočetl od nějakého švéda který na těchto flaškách v Push-Pullu dělá OTL-ko 25W/8 Ohm (možná by stálo se tomu OTLku věnovat ), že je zahořuje takto:
a,1-2 Hodiny pouze žhaveni
b, potom 2 h v klidovém proudu cca tech 200 mA/200V nebo mírně vyšší
c, Vždy dodržet pravidlo 30 sekund žhavit a následně poté zapínat anodové napětí.
Pokud se použije autobias problém s cestováním flašky není žáden, Ovšem pokud se použije Fix bias tak někteří autoři uvádějí že ta flaška cestuje a to hodně. A tak já jsem se rozhodnul použít fixní bias a ten nějak šikovně stabilizovat - nějaké možnosti jsme s Péťou probrali a teď to musíme vyzkoušet. Já jen musím počkat až trochu "došetřím" na 4 kusance flašek a potom se na to vrhnu i prakticky.
Prozatím jsem navrhnul pracovní bod pro trafo Indel a napájecí napětí 160V
Klidový proud 200mA a předpětí -53V
EDIT: výměna obrázku , našel jsem vhodnější datasheet kde to bylo lépe patrne - těch 200V si myslím, že bylo moc
No jako budič potřebuje ta flaška celkem slušný ale neviděl bych v tom žáden zásadní problém pokud se bude provozovat v A1. I A2 by asi bylo taky řešitelné (jen ten budič musí být ještě lepší).
M.
EDIT2: Jestli dobře počítam tak rozkmit je asi 215 Vpk-pk tedy asi 76 V Rms což při trafu 1130 Ohm dává asi 5W výkonu - teda žádná sláva to není.
Takže anodová ztráta je nekde kolem 30W a tak bych se cestování flašky moc nebál ...
EDIT: Tady je myslím to téma kde jsem četl o tom OTL-ku
http://www.diyaudio.com/forums/tubes-va … -bias.html