Téma: open baffle

Čau máte někdo zkušenosti a tipy s timto typem beden v podobný cenový relaci jako je toto:http://www.visaton.de/de/bauvorschlaege/breitband/noboxbb/index.html

Re: open baffle

Jasně, podívej se na http://www.diyaudio.com/forums/showthre … genumber=1 - tohle já mám doma. Vyjdou na cca 9 tisíc sevším všudy. (tedy bez truhlařské práce;) Moje jsou vyfocené tady http://hantl.info/~spks/my-all-eminence-ob/

Web

Re: open baffle

hakunin, dík a jak to hraje? někde na netu sem viděl že mdefku obkládaj polistyrenem nebo čím.

Tady na tim hornim reproduktoru u magnetu je cosi přidělaného že by vejškáč?
http://www.hawthorneaudio.com/forum/vie … p;start=30

Re: open baffle

Ano, je to koaxiál

(upravil barackuda 22. 10. 2007 19:26)

Re: open baffle

Kozel007:
chystam sa buduci mesiac objednavat Hawthorne audio coaxialy.cena je 150 dolarov za kus + 162 dolarov je postovne.Bohuzial teraz su cisty, ale doplnuju zasoby v polke novembra.vyskac je tlakovy 1", myslim ze Eminence.Urobili aj vyssi model,Sterling s Radian vyskacom a odlievanym kosom 15", taky isty ako Definymax.Cena sa hybe okolo 1200 dolarov za kus.Ja budem objednavat zakladny model a neskor este 4 kusy Augies, co je sub specialne navrhnuty na Open Baffle s Fs 27Hz a 7.5mm vychylkou membrany..cena je taktiez 150 dolarov za kus + doprava.
Zatial slapem na Tesla Aro 689 a 4 kusy Eminence Alpha 15A.na tomto repro je Silver Iris (15" coax) postaveny a navrhnuty.
A zvuk?:
ak raz vypocujes uz sa nevratis k uzavretym ozvucniciam smile
nikdy som nepocul klavir s takou cistotou, a zo Silver Iris to bude este lepsie, lebo teslam rychlo dochadza dych.pri normalnych hlasitostiach je to uzas.

Danny

Re: open baffle

Hraje mi to pěkně:). Můžeš si to přijít poslechnout. Ale mám nahovno místnost - téměř krychle a blbou pozici při poslouchání. Kamarádovi doma hrály o dost lépe.

Web

Re: open baffle

barackoda: jo někde sem tvoje fotky na tim foru zahlíd, pěkné, takže budeš stavět toto s dvěma suba a jednim coaxialem?

http://www.hawthorneaudio.com/photos/di … &pos=3

ke konci listopadu snad uslyšim Visatoni a pak uvidim

hakunin: rádbych, ale sem z vysočiny, takže trochu z ruky

Re: open baffle

Kozel007----->
jasne, nieco take ale W-coax-W konfiguracia.ked bude hotove, dam foto.

Re: open baffle

Ahoj,chci se zeptat i ostatních lidí co stavěli OB myslím že Jarous taky stavěl. Zajimá mě jestli se nějak dá spočítat aspoň přibližně jak bude repro hrát myslím tím spodky. Uvažuju o OB subwooferu. Nechcu mít doma velkou alamaru třeba 300litrů a radši bych strčil 2x15" nebo já nevím možná i 4x15 nebo 4x12 do desky a postavil ji oproti zdi a nebo do rohu. Nevím jestli by to fungovalo nikdy jsem OB neslyšel tak vůbec nevím co od toho mohu čekat. Nechcu aby to hrálo 30hz spíš mi jde o dynamiku zvuku. Mám malé dvoupásma s 6.5" a ač se to zdá nemožné tak opravdu basů mají dostatek a jde mi spíš o podpoření dynamiky těchto 2pásem. Tím myslím frekvence kolem 50-90hz. Aby to prostě bylo víc živější, barevnější. Ale vůbec nevím jestli když koupím třeba 4x12" a dám je do desky jestli to bude hrát atd... Trošku nějaké teorie nějaké vzorce nebo program abych mohl zjistit jestli to hrát bude a jak. Díky za každou zmínku která mi pomůže.

Re: open baffle

Napiš rovnou Jaroušovi na mejla.

Re: open baffle

Dobře dík, snad nebudu moc otravovat big_smile

Re: open baffle

Nevim, jak často sem leze, mejl bude jistější smile

Re: open baffle

Jo už jsem mu napsal smile Jsem zvědav jestli je má myšlenka reálná.

Re: open baffle

Nevim, jestli se tomu dá říkat sub, dvě patnáctky ale bohatě stačej cool

Re: open baffle

Já radši jednu dvacítku a brunetu než dvě patnáctky big_smile Ale jinak sub asi né, vymyslím pro to nějaký lepší pracovní název big_smile

Re: open baffle

Do rohu ne, od zdi tak metr a kolem žádnej nábytek to maj baby rády smile Máš mejl.

(upravil Starter 21. 8. 2008 11:51)

Re: open baffle

Jarousi prosímtě ještě mě napadá. Vyplatí se stavět tuhle "basovou jednotku" s levnýma 15"  ?
např.
BETA-15 8/ohm
http://www.ac-akustika.cz/shop/item/rep … -8-ohm.htm
SP-382C
http://www.monacor.cz/catalogue-product … SubKtg=315
Případně nějakou Dexoní 15"-18"
http://eshop.dexon.cz/popisy/k64.jpg

Vím že tyhle repráky nejsou nic extra, a asi použitelná bude ta eminence. Ale stejně to budu honit jen pár vaty už jen proto že 2 reproduktory budou mít slušnou citlivost. Navíc to budu honit max 100watovým zesíkem.  Ono pokud to nebude hrát tak není problém ty reproduktory kdykoliv vrátit zpět. Napiš mi prosím ještě tvůj názor na tuto věc. Jestli se dá experimentovat s levným reproduktorem a hrát to bude a nebo to nemá cenu a radši šetřit na pořádné měniče. Vím že kdybych vzal jakýkoliv pár z těch co jsem postoval a dal je do bedny -+ 200-300 litrů tak mi to na doma urve hlavu a budu spokojený když to seknu někde na 80-90hz. Nechcu do toho valit kilovaty a nevím jestli zbytečně nebudu kupovat drahé reproduktory když by mohli posloužit třeba i tyto.

Re: open baffle

Sice nebudu dělat OB ale tak trochu něco podobnýho (exot). Já osobně půjdu levnou cestou.

(upravil Starter 21. 8. 2008 12:04)

Re: open baffle

Já si právě myslím že pokud nechci po tom reproduktoru zázraky jen aby doplnil spodek kolem 50-90hz a nebudu to toho jebat kilovaty tak by i levná cesta mohla fungovat. Ono mi nejde o to aby to bylo co nejlevnější ale nevím jestli třeba pro mě reproduktor za 3500kč/ks nebude zbytečný. Myslím tím že nepotřebuju mít úplně zvuk jak z koncertní síně. nějaká 8" guma mě neuspokojí. A zas nechcu mít doma 200litrové bedny (vypadá to šoklivě) S místem není problém. Mohu mít třeba jednu celou holoustěnu a desku širokou třeba 2 metry vysokou 2 metry. To je celkem jedno smile Navíc laminovanou desku pár šroubků nějakou tu desku a příčky na podstavec koupím za pár šupů. Kdybych chtěl subík tak už jen dřevo na 200litrovou bednu bude stát pěknej majlant. (pokud budu chtít stavět aspoň z 25mm dřevotřísky) A i tak bude problém tu bednu umravnit aby nebučela nehučela.

Re: open baffle

Já to spíš beru z pohledu: kvalitativně neodpovídající tzv. řetězec = není nutný utrácet za superšpičkový bedny.