Rád bych toto vlákno oživil trochu obecnější diskuzí, jaké má HC43 výhody a nevýhody oproti jiným HiFi gramcům.
Objektivně vnímám jako nevýhodu docela hlučná ložiska, která přenášejí třecí hluk do signálu, a ramínko, které je docela blbě vytvarované, takže je třeba dát si pozor na dobré usazení hlavičky, trochu ji vyosit aby odpovídala šabloně a dobře dotáhnout. Pak mi ještě k některým předzesíkům úplně nesedělo vnitřní propojení zemí, ale potom, co jsem si přenosku předrátoval na dva vzájemně galvanicky oddělené symetrické signály + GND šáska jako pátý vodič, je vše naprosto ok.
Navíc jsem viděl v nové produkci v cenové hladině do 20k tolik braků, že mi HC43 i tak přijde jako skvělá vyšší střední. Přes to ale na Teslu obecně (a především na toto konkrétní šasí) HiFi nadšenci docela dost plivou, tak by mě zajímalo proč 
Respektive: Pokud v tomto šasí správně osadím nějakou rozumnou MM hlavičku, řekněme okolo 5k, nastavím předepsaný přítlak, řekněme do 1,8g, antiscate nenastavím podle rysky pro Tesla headshell, ale reálně na rovné testovací desce, přensoku vydrátuju tak, že nic nebrumí, a poslouchám převážně rockovou hudbu a na takových hlasitostech, že se slyšitelně neprojeví hluk ložisek - má vůbec HC43 nějaké nevýhody oproti starým Pioneerům, aktuální high-end produkci, a podobně? A především asi nejdůležitější otázka - může mít i tak oproti lepším gamcům negativní vliv na opotřebení desek?
Já osobně si myslím, že je hate na Teslu něco jako hon na čarodějnice a že až na ten hluk od ložisek by gramofon za 100k nepřinesl reálnou přidanou hodnotu. Už jen z principu toho, jaký je například na normálním raménku vždy ze své podstaty průběh zkreslení (pokud neuvažujeme tangenciál). Můj názor je ale spíše teoreticky fyzikální, než že bych měl naposlouchaný nespočet gramců, a proto bych uvítal další názory. Subjektivně jsem totiž se zvukem spokojený, ale mám už asi 100 desek, některé z nich i relativně investičních, a nerad bych je zprasil...