Re: Fisher CA520

No, kromě idiotského nicku i idiotsky měříš klidový proud. Klidový proud koncového stupně se má měřit na emitorových odporech koncových tranzistorů.
Tady je vidět Tvoje nezkušenost, takže do toho opravdu radši moc nerejpej, jinak tu budeš za měsíc zase zasírat fórum dotazy typu "co s tím, když..."

Web

Re: Fisher CA520

Nech toho nebo jeden odpor vypájí a strčí místo něj ampérmetr lol

Re: Fisher CA520

Ještě mu to raď, hňupe! smile Zpřesním to: klidový proud se měří jako úbytek napětí na kterémkoliv emitorovém odporu, měřit se má s vynulovaným ofsetem a připojenou zátěží.

Web

Re: Fisher CA520

Dobre berem spat, a ako by ste pochopili navod na ozivenie v tomto clanku : http://www.svetelektro.com/clanky/konco … 0w-81.html .

Zato ze to neviem, elektrom sa nezaoberam mam to len ako hobby, nemusim byt hned idiot. sad

Ako si uz pisal, zos sa mi za koncove trandy moze nepekne odvdacit, ako by si to teda ty vyriesil ??
Zase ten subsonik sa mi nezda nieco extra komplikovane..... ale bude zrejme pred zosom.

Re: Fisher CA520

Za idiota Tě nemáme. Ale sám píšeš, že to máš jako hobby. A teď se hodláš pustit do dost netriviálního zákroku. Pravděpodobně nemáš osciloskop atd. abys zkontroloval, cos vlastně napáchal a nakolik je to přínosný smile

Tušíš třeba, jakým způsobem a kam propojíš zem toho subsoniku?

Kmitající koncový stupeň Ti může zničit výškáče dřív, než si všimneš, že něco není v pořádku (vlastní 10 let stará zkušenost).

A hlavně, proč tam ten subsonik chceš dávat? Jakej problém má vyřešit?

Web

Re: Fisher CA520

No ma tam byt preto aby som moje repro neznicil pri nizkych kmitoctoch (<40hz) pretoze su to BR bedne a pri 20-30Hz to ma prilis velku vychylku pri malom vykone.... to je asi dovod preco ten subsonik. Tie bedne som ladil s tym ze tam ten subsonik bude. (Este su len v stadiu simulacie a ladenia zatial su closed ale aj tak pri vacsom budeni maju dostatocne velku vychylku- sposobene zrejme malym DF zosilovaca preto som sa na zaciatku na to pital, a to je aj dovod preco chcem spravit BR bednu)

No viem ako by som to zapojil: Napajanie na klasicky sym. zdroj, zem medzi zosom a subsonikom by bola spojena signalovym kablom. Tak isto medzi zdrojom signalu a subsonikom, ak by bol v zose tak by bola zem spojena aj so zdrojom.

(upravil opamp 4. 12. 2007 22:48)

Re: Fisher CA520

... a pokud to dobře čtu, už by byla smyčka na světě smile

Hele, ty reproně lítaj proto, že to je shitózní zesilovač. Tomu subsonikem nepomůžeš.

Zejména bassreflexový bedny potřebujou k tomu, aby něco zahrály, pořádnej zesilovač (a ten subsonic bych kacířsky na doma nepovažoval za nezbytnej). Spíš zkus zauvažovat o vykuchání konců a vsazení něčeho ve stylu SPS50/SPV100/Symasymu/nevímčeho funkčního ještě.

Web

Re: Fisher CA520

Nuz rozhodol som sa nechat to tak (aj bedne nechat closed, aj som zabudol skoro na to ze BR bedna a male DF nejde omnoho viac dokopy ako closed), pretoze ked som to pocuval som si uvedomil ze chcem od bedni to co nedokazu.... tym padom som to naladil tak aby bolo vsetko v rovnovahe (najme eq na zose) a teraz to ide aj celkom hlasno pri rovnakej vychylke a hra to viac menej tak isto, do buducna nizke tony doladit lepsim subom ako mam teraz, asi tolko k tomu.

Do buducnosti som rozmyslal nad symasymom(vyzera celkom nie moc zlozito a vraj ma celkom slusny zvuk) ale budem musiet zohnat aj nieco viacej ako multimeter ako v poslednej dobe zistujem.

opamp ak by si mal cas vysvetlil by si mi preco by tam vznikla zemniaca slucka ??

Re: Fisher CA520

A co si místo toho postavit Aldax?

Re: Fisher CA520

Aj to je moznost-- ono v buducnosti budem rozmylat na zosmi typu ako je symasym leach alebo aldax , to sa rozhodnem podla toho kolko bude love (aj ked bastle typu symasym ci leacha by som musel dat niekomu skontrolovat o pustaju na vystup).

Re: Fisher CA520

opamp zrejme myslel slučku zdroj - zosilňovač - sig. kábel - subsonic - zdroj a zas dookola smile

Juro, ak by si chcel skúsiť ako by ti to hralo na Aldaxovi, či by sa ti to oplatilo vzhľadom na financie a pod. môhol by som niekedy zobrať ku tebe ten môj koniec 2xSPV100P + 2x220W trafo a rozhodol by si sa wink ale myslím že akonáhle by si ho počul, už by si mi ho nechcel vrátiť lol

(upravil Ju_xXx_ko 8. 12. 2007 16:16)

Re: Fisher CA520

Boris, nemusim ani skusat viem ze by sa mi to oplatilo pri pocitani 2x SPV100 a pre nich zdroj(z aldaxu) by ma vyslo cca 5oooSK co je celkom dobra cena na to co to je. Este mat tak predzosik so vsetkym co k tomu patri, chladice a skrinku a uz idem sporit smile .