Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Reproduktory » Výkon 50w?

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [5]

Téma: Výkon 50w?

Omlouvám se, že opět otravuji.


Nedávno mi tu doporučili zesilovač uni50 a mám doma repro dixon. Bojím se, že je výkon blbě napsaný zezadu, proto se chci ujistit, aby mi neshořeli (všude na internetu je jiný výkon zesilovače, který dodávali a bojim se, aby nebyl i u beden). Tady je foto repro ZDE a tady obchod s repro ZDE . Je tam :

-max výkon 200w - nevím co to znamená
- RMS výkon 50W - taky nevim co je to
- a pak nějaký výkon 13 w to nevim jestli patří k repro a nebo jestli to bude k zesilovači

V Připadě, že by se výkon zesilovače zvednul a repro by to nemohlo vydržet, zachrání to tohle? Ochrana repro

Děkuji za každou radu, nerad bych přišel o repro či něco jiného

Re: Výkon 50w?

- vymyslene číslo
- plusmínus reálny príkon
- ku karaoke zosilňovaču
- ochrana neochráni repro pred preťažením - poškodením, obvykle sa jedná o opozdečné pripojenie repro aby to v nich neluplo a ochranu pri poškodení zosilňovača. Tento konkrétny typ nepoznam.
Schéma toho zosilňovača Uni50 vizerá OK, ta stánka je dosť dôverihodná čiže mal by fungovať.

Re: Výkon 50w?

Max výkon je krákodobé přetížení jež můžeš udělat ale reprák bude hrát už hrozně a asi mu tím i uškodíš je to v drtivé většině případů bezvýznamná hodnota jelikož žádný člověk co má trochu v hlavě nebude hulit jakýkoliv repro na krev, znám pár lidí co tavili svoje bedny co to šlo, zvuk byl už úplně děsnej a jim to bylo fuk hlavně že to na basech pořádné bouchá a vůbec jim nevadilo že už to s basama nemělo nic společnýho, 50W RMS to můžeš hulit neomezeně dlouho. 13W je k zesilovači.

Re: Výkon 50w?

Tak děkuji a doufám, že se nic nestane.

Re: Výkon 50w?

Zvuk nemusí byť príšerný, nemusí to byť vôbec poznať, hlavne vtedy ked sa bude jednať o kvalitnejšie reproduktory. Proste prekračovanie maximalnej výchylky počuť je ale tepelnú kompresiu alebo neskôr takú výkonovú stratu že zhorí cievka určite počuť nebudeš. K prekračovaniu maximalnej výchylky môže dojsť už pri malo výkone ked v nahrávke budú kmitočty pod naladením bassreflexu s vysokou úrovnou. Ked som raz dávnou počúval "bass testy" na ARN165 tak som ho tiež zničil ale hralo stále dobre...

Příspěvky [5]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Reproduktory » Výkon 50w?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£