Re: Beyma 6B30P-Fakt je to tak zlý?

nepřehnal, viz co psal basstl plus patřičné vlákno, co všechno dluží.

Re: Beyma 6B30P-Fakt je to tak zlý?

Kdybych věděl,jaké peklo se rozpoutá kvůli mému vláknu...že sem se na to nevysral...

Re: Beyma 6B30P-Fakt je to tak zlý?

Anti: bylo by škoda, aby se nepsaly naprosto nezávadné technické dotazy. Pak by zde zůstaly jen prázdné řeči, dojmologie a hádky.

Myslím, že nejlepší bude, když napíšeš co jsi zjistil o reprákách Beyma 6B30P. Mě by to docela zajímalo. Ostatní bych nebral na vědomí a nenechal se tím otrávit.

Web

Re: Beyma 6B30P-Fakt je to tak zlý?

No do...
Ako...chlapi...chcel som začať nový thread. Tak, ako sa vraciam k audiu (ako ku značne lacnejšiemu hobby oproti tomu minulému), postupne si refresh-ujem znalosti. Začal som so zdrojom zvuku - gramcom...a teraz som chcel po hrabaní sa v starých zásobách začať s threadom o reprákoch, ale keď vidím ako sa dokážete hrýzť a tipujem že pre 99% z diskutujúcich by bol aj hocktorý SEAS alebo Peerless totálny šmejd a vedeli by ste za podobné prachy zohnať lepší (nehľadiac na to, že na 100% viete za koľko ho získal dotyčný) reprák, asi sa na diskusiu vykašlem a repro si urobím pekne po svojom. TS parametre sú na nete hádam od všetkého čo sa vyrába, simulačných softov plné riť a meranie bez bezdozvukovej miestnosti mi príde mierne povedané ako hovadina. To si radšej doladím výhybky tak, ako som to robil pred 15 rokmi - od ucha priamo tam, kde budem hudbu počúvať.

Re: Beyma 6B30P-Fakt je to tak zlý?

Ty "hádky" tu ale nevznikly kvůli repráku, ale sinclérovi.
Ví o návrhu beden velký prd a přitom uráží lidi, co něco umí.
Založ si na to téma nový vlákno, nebo najdi podobný.
Je tu dost lidí ochotných poradit.
Na seriózní návrh je potřeba měření a komoru k tomu nepotřebuješ.
Ty to v ní budeš poslouchat?

(upravil zuki 15. 11. 2013 9:05)

Re: Beyma 6B30P-Fakt je to tak zlý?

RasťoSK:
Docela si to trefil. Slušnost a tolerance k jinému názoru tu často dost chybí...  Ale občas někdo poradí. Specielně s měřením - měří se tak, že měříš přímou vlnu a (časově=nastavením okna) skončíš pokud možno ještě před prvním odrazem. Takže nepotřebuješ bezdozvukovou místnost. smile A zjistíš (a výhybkou i dost ovlivníš) i prostorové vyzařování, nikoli jen "zvuk v ose". Mě s měřením s HolmImpulsem pomohli ti slušnější...

Nejprve odměříš v ozvučnici samotné repráky (z několika úhlů), pak daty nakrmíš soft na výhybky a případně dle sluchu doladíš své preference smile

--- Než jsem dopsal Basstl mě předběhl smile

Re: Beyma 6B30P-Fakt je to tak zlý?

Nějaké to jak na měření je tady:
https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=16860
ovšem u výhybek ještě nejsem jsem skoro před nimi.

(upravil parkus 15. 11. 2013 17:08)

Re: Beyma 6B30P-Fakt je to tak zlý?

zuki řekl:
Nejprve odměříš v ozvučnici samotné repráky (z několika úhlů), pak daty nakrmíš soft na výhybky a případně dle sluchu doladíš své preference smile
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Přeloženo: Změř. simuluj, laboruj, přepočítávej............A když se ti to nebude líbit, tak to prostě udělej podle ucha. big_smile

(upravil check 15. 11. 2013 19:06)

Re: Beyma 6B30P-Fakt je to tak zlý?

Ale po měření to sluchem nastavuješ v rámci cca 1dB a nebo třeba testuješ stejné osové charky, ale různé výhybky nebo různé výkonové charky.

Pouze podle ucha, učebnicového vzorečku nebo s univerzální výhybkou je chyba 10dB běžná.

Web

(upravil sinclair 17. 11. 2013 7:08)

Re: Beyma 6B30P-Fakt je to tak zlý?

Jo, chlapi, přepísk jsem to, byl jsem strašně nasranej, půlhodinu předtím mi pod rukama odešel dost drahej zesilovač, do kterýho tu skoro nic nejde v originálu sehnat a tak se stalo, co se stalo. Speciálně Basstlovi se moc omlouvám, adminovi i ostatním taky. Holt cholerik, no...ještě jednou sorry.

Nic to ovšem nemění na situaci, že po nějakých třiceti letech stavby nejrůznějších beden opravdu dokážu dotáhnout výhybku v třípásmu na uši a jsou z toho
až na výjimky povedené bedny. Kdybych je poslouchal sám, byly by Vaše posměšky ohledně měření oprávněné - poslouchalo je a dodnes poslouchá spousta lidí, vesměs lidi z muzikantské branže, upravoval jsem snad jen dva páry na konkrétní umístění v místnosti a jeden pár musel za docela pěkné peníze pryč - někde prostě nevelí fyzikální zákony a pravidla, ale manželka, prostor a to je pak těžký. Osové charky se mi dařily a daří s tolerancí nejvýš 3dB, což je při naprosto minimalistickém měřicím parku myslím slušný výsledek. Sami to znáte, je spousta limitů, ať už finančních, velikostních, z hlediska umístění i vlastností poslechového prostoru. Ne každý má chuť, možnosti a manželku takové, které mu dovolí si z obýváku udělat ideální poslechovou místnost - většinou je to právě přesně naopak.
Vám se opravdu nikdy nikomu nestalo, že jste odladili bedny, jak nejlíp umíte, šly perfektně a ony potom po instalaci na vyhrazené místo prostě nehrály?
Nedá mi to, ale holt musím souhlasit s RasťomSK...

Jinak Zorgu a další, co mě nemůžou ani cejtit - komu co dlužím a hlavně PROČ /pokud to nejste zrovna Vy/, tak je Vám do toho vážně prd a teď to nemyslím nějak arogantně a namyšleně. Prostě se Tě to Zorgu netýká. Nevíte kluci vůbec nic o tom proč to tak je, co mi je a o co tu vlastně běží. Tak Vás prosím, alespoň v tomto směru zanechte různých rýpanců a útoků, je to zbytečný a ničemu a mně to už tím tuplem nepomůže.
Chtěl bych třeba vidět kohokoli z Vás, kdo se aspoň trochu zabývá servisem přístrojů, /které Vám v žádné RTSce nevezmou/, jak radostně by se mu chtělo do Pioneera A407, přinesen rozebrán na jednotlivé desky v papírové krabici. Vzal jsem to a dám to do kupy.
Ano, je to moje blbost, že se snažím nikoho neodmítnout a pomoct, když aspoň vidím náznaky toho, že by to šlo a že by s tím šlo dělat i něco víc, než je standard, tedy pouze opravit ty nejhrubší věci, na ostatní se vysrat a poslat zpět. To já ale neumím a takhle ledabyle pracovat mě nikdo neučil, mě to učili jinak.
Sorry, zatáh jsem sem něco, co sem asi moc nepatří, moderátoři to po zralé úvaze jistě smažou.

Web