Re: HQ-testovacie nahrávky

Honzo, ty si opravdu myslíš, že obraz CD není obrazem CD? Jestli tomu občas ujede nějaká 0 nebo 1 při ripování je zcela to samé jako při čtení z CD playeru při poslechu. Nebo o čem se tady vlastně bavíme?

Re: HQ-testovacie nahrávky

a) k tématu Google Play jsem založil nové vlákno: https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?p … 35#p284735 . Tady to sice začalo, ale věcně nepatří.

b) Antonio - Honza63. Mám dojem, že každý mluvíte o něčem jiném.  Honza o kompresi MP3 a Antonio o datovém obrazu CD.

Web

Re: HQ-testovacie nahrávky

Mne po nainstalování DR metru překvapuje, jaký rozdíl je i na jednom CD. Blackrider tady někde postnul MOGWAI - koupil jsem a DR je tam  7,8, 5!!! a 10.

Web

(upravil Honza63 13. 11. 2013 11:07)

Re: HQ-testovacie nahrávky

Tondo, odpověděl SvoP. Já reaguji na Tvůj příspěvek 152:  "To, co nacházíš na netu, ale je zpravidla ripovaný CD, ta samá informace jen v mp3". CD po převodu do MP3 není obrazem CD, ale jeho kompresí. Nebavím se o kopii CD. A v této diskusi si dovolím dále nepokračovat.

Re: HQ-testovacie nahrávky

Samozřejmě souhlas, komprese je jasná, bavil jsem se o prezenci loudness.

Re: HQ-testovacie nahrávky

rotr: vždy to predsa závisí od skladby, nie vždy je na nejakú tú dynamiku priestor

Re: HQ-testovacie nahrávky

Co tohle? Vyhnal jsem to na max, s tím mě pak napadla jedna věc, kterou spousta lidí nebere určitě v potaz a to je ztlumení výstupu zvukovky z defaultní nuly, pokud vstup zesilovače zkresluje. Pokud tohle není ošetřené, může se hodnotit muzika těsně u nuly hůře, přitom je to problém vysoké úrovně na vstupu.

Re: HQ-testovacie nahrávky

Co to je za blbost? Mám permanentně výstup zvukovky ztlumený na doví kolik dB v mínusu,  a obávám se, že na moje hodnocení to nemá pražádnej vliv.
Nebo jsem tě nepochopil?

Re: HQ-testovacie nahrávky

Je to individuální podle hardwaru. Proč to máš teda ztlumené jestli se můžu zeptat?

Re: HQ-testovacie nahrávky

Jestli to chceš vědět naprosto přesně: Na zesilovači mám vyjebaný poťák hlasitosti -  dolní polovina nechodí spolehlivě, a tak to musím mít značně "vyšroubované" a tlumit v PC. Nehledě na to, že sem línej se natahovat metr a půl za knoflíkem na zesáku, když můžu hlasitost pohodlně ovládat z PC smile
//a pokud je potřeba dělat HQ kravál, tak se to na kompu dá na 0dB, a přihulí ještě na zesilovači.

Re: HQ-testovacie nahrávky

Tak to se dá pochopit.
Tady ukázka mého případu - procentuálně je to pro ucho OK sice i na nule, ale jak je vidět, pro vstup už víc než třeba. Mívám -12dB.
Mimochodem úžasná tvorba gifů: http://gifmaker.me/

http://s7.postimg.cc/bqdwc0tgb/output_4g0_Jk5.gif

Re: HQ-testovacie nahrávky

Tady to nějak usnulo smile

Možná se to přímo netýká tématu, ale stáhnul jsem si znovu komplet Underworldy. Vše je ve Flacu, ovšem pouze první dvě alba mají příponu APE. Netuším co to je za formát, ale Foobar to nepřehraje. Z mých programů pouze KMPlayer. Není na to nějaká vychytávka, aby to Foobar taky nějak zvládnul?

Re: HQ-testovacie nahrávky

APE ti foobar přehraje.

(upravil Thomas 27. 11. 2013 1:34)

Re: HQ-testovacie nahrávky

paf: Díky moc! Já bych to sám asi nenašel. Tedy wiki ano, ale kde to stáhnout asi ne. Škoda že to nemůžu najít a stáhnout  ve FLACU, ale třeba časem smile


EDIT: Aha tak prdlajs. Vy mě to strkáte pod nos a na těch stránkách je komponentů jak nasráno, ale mě to jen nedošlo smile Hnedle ukládám, třeba se to šikne.

Děkuju.

Re: HQ-testovacie nahrávky

Thomas napsal:

Škoda že to nemůžu najít a stáhnout  ve FLACU, ale třeba časem smile

Tak si stáhni xrecode, převeď do flacu a ape zahoď.

Re: HQ-testovacie nahrávky

antonio:
Aha. Tak to je asi taky možnost, to mě nenapadlo. Dobře stáhnu a snad se s tím nějak poperu. Umí to i z MP3 a z FLACU udělat klasické CD do přehrávače? Jedné paní se snažím něco vypálit a pořád je to špatný formát, který nepřehraje.

Re: HQ-testovacie nahrávky

Xrecode toho umí mnoho, nedávno jsem dělal hromadný úklid a z toho množství bezztrátových formátů nezbylo nic, v podstatě mám jen mp3 a flac. Líbil se mi třeba formát WavPack, umí ještě menší soubory než flac a nezatěžuje hardware.

Pokud chceš CD, tak předěláš do wavu (někdy to udělá samotný vypalovací program) a pálíš jako hudební CD.

(upravil Thomas 29. 11. 2013 17:34)

Re: HQ-testovacie nahrávky

Do wavu tedy. Proč tam rovnou pro nás blbce nenapíšou CD? Bylo by to snazší. Vypalovací programy jsem zkoušel dva, ale ani v jednom to prostě nešlo. Furt jí to ani nenačte. No vyzkoušíme a uvidíme. Třeba byste věděli ještě o jiné alternativě.
Díky za radu.

Jinak super! Z APE už mám FLAC, tak pohoda. Funguje to rychle, jednoduše, intuitivně. Přesně dle mého gusta smile


Jo a začal jsem pracovat na tom formátu do WAV. Když jsem to pak šoupnul do Foobaru, tak jako codek se mi zobrazuje PCM. To je v pořádku?

Re: HQ-testovacie nahrávky

... (čtu jen poslední dva příspěvky vlákna, takže jen expresní upozornění, a sám budu rád, bude-li nadbytečné) wav a hudební track vypálené na CD nejsou totéž.
Track může být vypálen z wavů, vaw vytvořen z tracku. Obecně ale CD s wavy není hudebním CD v klasickém slova smyslu (t.j. s tracky).

Re: HQ-testovacie nahrávky

No tak teď už teda fakt nevim big_smile