Re: HQ-testovacie nahrávky

Tady se nikdo nehádá. Je to společenská výměna názorů vyjádřených textem v elektronickém prostředí. To se od klasické diskuze (chceš-li hádky) dost liší.
big_smile

Web

Re: HQ-testovacie nahrávky

Thomas: nejsem u pc, někde je tam ale quick setup a dá se zvolit asi ze 7 možnosti zobrazení, mj. Třeba plocha s ekvalizerem....,.., zkoušejí pravé tlačítko myši, zobrazí se ti spousta možností

Web

Re: HQ-testovacie nahrávky

Jasně, u toho se nedají trhat občanky big_smile

JJ. Díky. Budu to zkoušet smile

Re: HQ-testovacie nahrávky

BTW To není ekvalizér.

Web

Re: HQ-testovacie nahrávky

BR: on na to přijde, až opravdový eq najde:-)

Web

(upravil Thomas 10. 11. 2013 23:17)

Re: HQ-testovacie nahrávky

Blacku: Díky za radu!  Slovíčkaření mi ale moc nepomůže smile

Jestli myslíte tohle, tak o tom vím. To je ekvalizér že?
http://s24.postimg.cc/nfxs1y129/image.jpg
To druhé nevím jak se jmenuje big_smile

Re: HQ-testovacie nahrávky

Je to druh spektrální analýzy. Ve foo se to jmenuje Spectrum.

Web

Re: HQ-testovacie nahrávky

Zdejší diskuse mě inspirovala k hledání zdroje hudby zaznamenané ve vyšší kvalitě než YouTube. Tak jsem zkusil Google Play, které má do 15.11. promo akci. Je to nejlepší, co jsem zatím na internetu našel, kvalita znatelně lepší než YT, tok 320 kbps. Má to tolik funkcí, že je to až nepřehledné. Ale po pár hodinách už poslouchám svou oblíbenou hudbu, kterou to samo nabízí na základě dřívějšího hledání v Google nebo poslechu YT. Naučil jsem se zakoupit a následně stáhnout do mp3/ 320 kbps vybranou skladbu.

Ceny jsou opravdu nízké, například skladbu od Joe Satrianiho - S.M.F , která se měl líbi (viz příspěvek  https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?p … 40#p284040 )lze zakoupit za za 10,- Kč.  Zatím jsem koupil jen jednu skladbu, počkám jestli náhodou ČSAS nebude ke každému nákupu přirážet nějaké poplatky a když, tak jaké. Používáte Google Play také někdo další a jaké máte zkušenosti?

Web

Re: HQ-testovacie nahrávky

to vše je nouzovka,do dílnya tak.sháněj aspon cd.

Re: HQ-testovacie nahrávky

CD jsem sháněl v období 1989 až 2002. Když jsem nakoupil cca  400 CD, začalo to být nepraktické. Kolik CD mám teď ani nevím,  ale tempo nákupů jsem snížil. Na většině je jen pár věcí, které se mě líbí a CD končí v krabici.

Pak jsem hudbu graboval do PC a vybíral skladby, které se mě líbily. Když počet nahraných skladeb dosáhl několika tisíc, zase to začalo být nepraktické. Nyní většinou točím dokola pár adresářů s vybranými skladbami a to je někdy otravné.

Google Play se mě zatím velmi líbí a vyhovuje mým potřebám - hudba k počítači. Ale to je už mimo téma této diskuse, spíš na nové vlákno. A pokud objevím CD, které se dá poslouchat celé, tak to si samozřejmě kupuji a dávám do nového fochu, abych ho někde nezahrabal.

Web

(upravil Benazi 12. 11. 2013 14:16)

Re: HQ-testovacie nahrávky

možná jsem se špatně vyjádřil,myslel jsem cd jako
http://s11.postimg.cc/w78iv1lsf/Sn_mek_288.jpghttp://s23.postimg.cc/510x0oyyf/Kopie_2_Sn_mek_232.jpg

(originál zdroj) a od toho se odvíjí určitá kvalita nahrávky, ne zdroj  jako mp3 atd  takových hoven mám na hardisku asi 3 tera. k pc.

Re: HQ-testovacie nahrávky

Benazi: To, co nacházíš na netu, ale je zpravidla ripovaný CD, ta samá informace jen v mp3.

Re: HQ-testovacie nahrávky

však píši, jedině origo cd jak píši výše, fyzicky zakoupeno,

Re: HQ-testovacie nahrávky

No a já odepsal ve smyslu že je to přesně to samé, co je na netu, jen je to uložené na stříbrném kotoučku.

Re: HQ-testovacie nahrávky

Jen ne pm3.

(upravil Honza63 12. 11. 2013 19:26)

Re: HQ-testovacie nahrávky

Myslím, že Antonio zapomíná na kompresi dat v MP3. Takže Cd a MP3 pořízené ze stejného CD nejsou ani zdaleka stejné. To chce některý bezeztrátový převod do digitálu, např. FLAC nebo VAW. Ale i já docela rád poslouchám MP3 pokud je větší datový tok a nemám jinou volbu. Mám na mysli technickou kvalitu (tedy zvuk) nikoliv vlastní hudbu.

Re: HQ-testovacie nahrávky

Když je možnost origo cd,nevidím důvod to převádět,já jedu na stolním aparátu, tak proč  převádět ?Jo počítač tak to je jiné, při práci nemusíš  pořád odbíhat tak samo že z  hardisku to jo.

Re: HQ-testovacie nahrávky

Samozřejmě že to není stejné, tady jde o to, že mít CD fyzicky není nijak spásné, informace na něm jsou zpravidla ty samé jaké si najdu na netu. V postu Benaziho mě to přišlo jako by samotné CD mělo být loudness problémů zbavené.

Re: HQ-testovacie nahrávky

Já pár "nej" CD také poslouchám z CD na přehrávači, ale běžný poslech jde přes PC. A tady se mě Play jeví jako lepší alternativa než přehrávání starých ripů.

Píšu to ale hlavně proto, že promo akce Google končí už 15.11. Pak snad budou ten měsíc na zkoušku nabízet taky, ale předplatné bude o trochu dražší.  Přesné podmínky jsem už zapomněl. Dealerem Google nejsem, to všechny mohu ujistit. Dnešní zkušenosti jsou ještě lepší než včerejší.

Sem to píšu jen proto, že diskuse zde mě nakopla k akci a zkušební provoz jsem si objednal.  Rozhodně toho nelituji.

Web

Re: HQ-testovacie nahrávky

Tak ještě jednou pro Tondu: informace na netu a na CD nejsou stejné a je zbytečné vést debatu tímto směrem. Net je především MP3 a to není zvukově v pořádku, jsou vyjímečné nahrávky nekomprimované, ale to je mimo tuto diskusi. A myslím si, že je skoro škoda utrácet čas zdůvodňováním nezdůvodnitelného. CD je vždycky lepší než jeho převod kamkoliv. Vždycky.