Téma: Leach amp na nižším napětí

Ahoj, chtěl bych vás poprosit o radu. Chystám se na stavbu zesilovače Leach (schéma např. zde http://aldax.cz/product/leachar.pdf) Koncové trandy budou toschiba (2SA1943/2SC5200). Jde o to že to budu napájet napětím cca +-40 Vdc. Co vše je potřeba změnit? Po pročtení spousty vláken na různých fórech jsem dospěl k tomu že bych měl změnit napětí zenerek na např. 28-30V (ze 40v) a následně přepočítat odpory R15 a R16. Vyšlo mi tedy změnit tyto odpory z 12kOhm  na cca 9,2kOhm. Co dalšího je potřeba změnit? V článku z odkazu výše je psáno o přepočítání odporů R13 a R14 ale nevím jestli to podle toho můžu počítat (nezdá se mi to). Je potřeba upravit i nadproudovou ochranu pro trandy toschiba? Prosím o shovívavost, jsem strojař a díky tomuto fóru jsem se rozhodl zkusit zase něco jiného. Toto bude můj první audio-projekt. Přesvědčovat mě abych postavil něco jiného už nemá cenu, jelikož mám už většinu věcí po kupě smile Díky za případné rady.

Re: Leach amp na nižším napětí

Mrkni sem

http://users.ece.gatech.edu/mleach/lowtim/

Web

Re: Leach amp na nižším napětí

Tak chlapi nikdo nic? Nikdo jste to na nižší napětí nestavěl nebo jste to nechali tak jak to je? (což si myslím není dobře..). Jak moc bude vadit když se bude lišit příčný proud zenerkama? Prosím poraďte, díky Radek F.

Re: Leach amp na nižším napětí

Tak  ty R13, R14 prostě urpav tak, aby tam tek stejnej proud i při nižším napájecím napětí né?
Kdosi tu kdysi upozorňoval na chybný návrh proudových ochran VASu, tak rovnou by stálo za to si to přepočítat a aspoň zkontrolovat. Mám na mysli Q8, Q9.

Re: Leach amp na nižším napětí

Leach bych s Toshibami nestavěl ani pro nižší napětí a když už, tak nejméně tři páry. Ony totiž ty Toshiby nejsou tak robustní a odolné, jak si leckdo myslí.

Web