Téma: Piska mi z reproduktorov

Zdravicko, mam problem a to ze mi piskaju reproduktory. Piska to vzdy aj pri stiahnutom zvuku aj pokial neni napojene nic (rozumej vo vstupe do zosiku) Nie je to velmi hlasne ale pocutelne a po chvili z toho boli hlava. Zosilovac je 2x15w a mam v nom 2 repra a 1 subwoofer. Druha vec je ze pokial sa dotknem potenciometra tak sa ku piskaniu prida aj brum. Co s tym? Skusal som prepojit potenciometer na chladic ale nic. Vie mi niekto poradit?

(upravil microlan 14. 9. 2013 6:57)

Re: Piska mi z reproduktorov

Aha, to je to, co ti nekdo sbastlil? Tak to zřejmě kmitá. asi jsi se svěřil nějakému "odborníkovi". Tak to reklamuj u výrobce

// má tam Bouchertuv článek?

Re: Piska mi z reproduktorov

Jen doplnění: Reproduktory jsou samozřejmě OK, do kategorie reproduktory bych to nedával.

(upravil sagitarius 15. 9. 2013 18:17)

Re: Piska mi z reproduktorov

Jak si tak pamatuju, ta ses pokoušel na stereo zapojit pasivní sub bez aktivný veksle a dalšího konce. Kdo ví, co jsi tam udělal za pochybnej bastl. Zapoj to nejdřív standardním způsobem, jako normální stereo, pak se bude řešit další postup. Taky máš asi dost pochybně udělaný zemnění. Prostě těch problémů tam bude asi povícero. Ono to na zesilovač chce taky nějaký znalosti. Jak jsi zapojil ten tandemovej potenciometr, u kterýho jsi ani nevěděl, jak zapojit těch 6 vývodů? Dej sem schema, jak to máš všechno zbastlený.

Web

Re: Piska mi z reproduktorov

Nakoniec mi to chlapec ktory robil poslal schemu takze ten potenciometer je zapojeny dobre. Momentalne uz nie som doma a najskor cely zosik otvorim az po Novom roku. Je ale mozne ze som nieco napojil zle aj ja, som uplny laik to nepopieram.