Téma: Fidelizer

Zdravím Vás,použíte někdo tuhle utilitku? Na computeraudiophile.com jsem se dočetl,že to výrazně mění přehrávaný zvuk z pc na systémech Windows a to hlavně v detailech v samotných nahrávkách.

Re: Fidelizer

no pokud to nějak výrazně mění přehrávaný zvuk, tak o fidelity nemůže být řeč smile ... nicméně tuším že to bude prostě nějaký šílený upsampler a hotovo, pak to už ruší nějaké věci v systému a to se mi zdá naprosto zbytečné.

takže oproti normálnímu windows mixéru to bude asi pokrok, ale asi podobný jako s přechodem na asio a podobně. A upsampling nemusí sedět každému. Je otázkou, jestli člověku bude sedět víc tohle nebo třeba upsampling který má v DAC.

Re: Fidelizer

No co jsem tak zběžně koukal mělo by to spíš optimalizovat celý systém k tomu, aby byla maximální pozornost věnována přehrávanému audiu, a to nebylo ničím rušeno. Nemělo by jít o DSP.

viz.: http://www.windowsxlive.net/fidelizer/

Re: Fidelizer

fungovat by to mohlo, ale porad tam bude latence klidne o vic jak jeden rad vyssi, nez u linuxu

Re: Fidelizer

Tak nevím zda to zlepšuje zvuk, ale můžu mít teď nastavenou latenci ASIO 2ms místo 7ms a neslyším ani sebemenší prskance. Zaškrtl jsem první tři volby.

(upravil Dohnalik 27. 8. 2013 16:06)

Re: Fidelizer

Latence je u přehrávání hudby fuk. Já osobně ani nepoznám rozdíl mezi ASIO, Pulse bez resamplu + ALSA a čistě ALSA, takže mě to moc netrhá. Ale je pravda, že DirectSound nestojí za moc.

Re: Fidelizer

Federmalizer:)

Re: Fidelizer

Sice budu za vola, ale budiž. Čím nižší latence tím lépe to hraje, byť rozdíl není nijak extrémně výrazný. Ale takto to funguje pouze s cMP², ve foobar a jiných přehrávačích je to beze změn.

PS: ta nízká latence je moc fajn pro midi klávesy.

Re: Fidelizer

Neviem aky to ma vyznam, ak je zvukovka shit, ale nazov fidelizer vo mne evokuje nieco na sposob Fidela Castra.

Re: Fidelizer

Já zastávám stanovisko, že např. v připadě USB transportu pokud je ten transport navržen dobře tak nějaká trošku větší latence není vůbec problém. USB totiž už z principu má rychlost +/- 10%. Takže je nutností asynchronní mód a ten případné výchylky srovná.
Celý ten zázrak ve mě pouze vzbuzuje představu žáby na prameni která pouze uzurpuje systémové prostředky a místo toho, aby to nechala být tak dělá víc škody než užitku.

Web

Re: Fidelizer

Lukáš33: vyfouknul jsi mi to z klávesnice ty holomku. smile

Fox_25: co ti to provedli, bastardi! smile

Re: Fidelizer

Při reprodukci hudebního záznamu opravdu mrtě záleží na latenci... Naprosto vůbec a delší buffer = lepší, jelikož tak snadno nedojde k podtečení. Zkracování bufferu vede akorát k vyšším systémovým nárokům.

Latenci si hoňte, až budete potřebovat realtime-processing zvuku, třeba ty midi klávesy.

Re: Fidelizer

Pánové já budu příště raději držet hubu a šoupat nohama, racionálním pohledem stejně mé příspěvky nemají velkou váhu a scifi literatura patří jinam.