Re: SPV100P + subsenior rada

Jasně, to je logický, ale tahle vodivá nebyla, aspoň když jsem to dělal. Měřil jsem jí ve vrstvě samostatně i následně po montáži odpor Lka proti všem vývodům všech tranzistorů a nikde jsem nenaměřil NIC. Jestli to ale Madeindoma měřil na začátku a dobrý a po nějaký době se odpor snížil natolik, že mu to odpařilo cesty (to se mi stejně nějak nezdá), tak je to potenciální průser. No nic, za dvě hodiny budu mít jasno.

Re: SPV100P + subsenior rada

No odpařila se jen jedna, ale prenamentně odcházela jedna pojistka. Nezapomeň že ohmmetr měři taky při malém napětí. Průrazné nebo při čemž už něco vodí může být vyšší nebo blízké napájecímu. Já být tebou tak to předělám, mohl by ses taky jednou divit až připojíš kabel se signálem a ono ti to odpálí zdroj signálu. Zkus změřit GND proti kastli. Nemělo by být nic a pokud tak max 2V které se ihned vybijou. Já měl třeba GND proti kastli 40V smile Radši to předělej a ušetříš si v budoucnu potencilální problémy. Já použil myslím pastu Artic Cooling MX2 a to v popisu mají že je nevodivá big_smile. Ta silikonová pasta stojí stejně, ale je jí mnohonásobně víc smile

Re: SPV100P + subsenior rada

Myslím že jsem kdesi viděl nějaký test, kde se ta pasta začala prorážet až asi při 50V, proto mu to možná na SPS50 funguje dodnes bez problémů. Ale i tak bych to předělal.

Re: SPV100P + subsenior rada

Tak kluci, máte pravdu. Mezi profilem a tranzistorama je momentálně 7-12K. Takže není co řešit. Kurva píča blesk... To se mi zase jednou něco povedlo.

Re: SPV100P + subsenior rada

Hele hlavně že se nic nepodělalo.