Re: DPA 280

Diky vsem za pripominky, pokus o ochrany bude, zatim se resi signalove cesty.
Termalni mustky? To myslis ty pseudotrojuhelniky?

(upravil zuki 4. 1. 2010 23:59)

Re: DPA 280

Nevím jaký se plánuje můstek (pokud B1 je můstek), ale už KBL06 (6A) má 1,3mm vývody, tzn. min. 1,5mm vrtání a na desce jsou dle mě pro něj malé plošky a vrtání. Pokud dobře vidím, tak značka zešikmení na můstku ( ta linka kolmá na obrys) je IMHO u + a né u - vývodu ( pak to někdo tak osadí  a...). 

Od té doby co jsem viděl v měřící EMC komoře co udělá s rušením jen neblokovaný můstek (úroveň nad normou..., tak dávám k němu jen dva kondy 47N-100NF (stačí to). U usměrnění jen jednoho AC napětí dávám první kond - nejdůležitější mezi oba AC, ten druhý ( přínos už jen cca -6dB) z jeho libovolného konce na zem. V tomto případě bych dal dva (nejspíš foliové kondy na patřičné napětí) vždy jedním koncem na AC a společným koncem na GND (zem).

Je možné z důvodu větší odolnosti na napěťové špičky v síti dát  ještě jeden "šedivý či žlutý apod. certifikovaný" min. 100nF 275VAC mezi AC. Běžně se zařízení testuje impulzem 1,5kV na primáru, lze si přestavit co se přes převod trafa a i přes kapacitní vazbu PRIM/SEC objeví na sec. Méně jakostní kondíky za můstkem taky něco pustí dál. A i za ty "dobré" se taky něco dostane...
--------------------------

OK, kondíky na obr. níže  jsou správně.

Re: DPA 280

Diky, konkretni mustek vybrany neni (ano, B1 je mustek) Je tam prvni trochu vetsi ktery byl v eagli knihovne. Predpokladam, ze se stejne finalni navrh upravi podle soucastek.

http://s4.postimg.cc/r982ic62h/4278_mustek.jpg

Pochopil jsem to spravne?

Re: DPA 280

Thermals - termální můstky v Polygonu - odlehčení Pad z důvodu odvodu tepla při pájení

Web

Re: DPA 280

Joo, jasne, uz mi to doslo 8-)