Téma: VIDEOTON dc 2580

Zdravím. Mám doma Videoton DC 2580. Bohužel je na nich potřeba vyměnit gumové membrány a nemůžu je nikde sehnat. Prosím nevíte kde je pořídit? nějaký kontakt nebo stránku? Budu rád za každou radu. Díky smile

Re: VIDEOTON dc 2580

Nevím jestli ses vyjádřil správně, neměly to být "závěsy"? Já jsem je u basáků z této reprosoustavy měnil vloni. Dají se objednat buď na Aukru-s tímto dodavatelem mám dobrou zkušenost, anebo je možná koupě přímo v polských prodejnách "Nowy elektronik". Nejbližší je téměř přímo u hranice v Polském Těšíně.  Mají svůj sortiment na internetu.
Pokud tam máš rozpadlé závěsy i u středů, tak je to horší, jelikož takový rozměr závěsů jsem neobjevil.

(upravil Fizzy 12. 3. 2013 12:30)

Re: VIDEOTON dc 2580

Jo omlouvám se, myslel jsem závěsy. Poslal bys mi prosím kontakt na to Aukro? A jak ti po výměně hrály? Ty závěsy se musí hodně přesně nalepit a vycentrovat. Šlo to pěkně? Mám jen steřelé závěsy po obvodu. Myslím tohle :

http://www.reproobchod.cz/horni-zavesy-membrany-a929

Re: VIDEOTON dc 2580

Na tom odkazu je dost malý sortiment. Na Aukru si je vydražíš v sekci "Reprosoustavy a reproduktory". Ten prodejce tam  má vždy u každého druhu výkres s mírami. Třeba konkrétně pro ten 25cm basák tam jsou dva různě velké kousky, takže si to důkladně proměř. Já si už nepamatuji, který z nich jsem kupoval. Měl jsem je po vydražení vždy do třetího dne doma včetně nějakého lepidla. Nevím co to má za lepidlo, ale připomínalo mi to Hekules.
Na výměně bylo nejhorší očistit zbytky původního závěsu z membrány. Lepení sice není moc příjemná práce, ale dá se to zvládnout. Návod se dá na netu najít.
Ještě upozornění-musíš vybírat pěnové typy, ne gumové.

Re: VIDEOTON dc 2580

Děkuju, už jsem našel na netu celkem solidní firmu. Mám ještě jeden dotaz, sorry su nováček big_smile ty závěsy se měří vnitřní a vnější průměr?

Re: VIDEOTON dc 2580

Dobrý už to vím, nenapadl mě internet big_smile

Re: VIDEOTON dc 2580

Fizzy: Ahoj. Prosím tě a co jsi našel za firmu? Já tu mám taky dva Videotony v hezkém stavu, ovšem jen ty PU závěsy jsou klasicky na sračku. Přemýšlel jsem to opravit. Hoď když tak nějaký odkaz prosím smile

(upravil Fizzy 14. 3. 2013 6:59)

Re: VIDEOTON dc 2580

Zdravím. Dělá to jedna firma ve Valmezu, posílám odkaz. Napsal jsem jim, ale zatím neodepsali. Potom Vám pošlu ještě jednu firmu. Mám i kontakt na chlapka, co to pry opravuje. Je ale až z Prahy a chtěl za to 600. Já to dám raději do nějaké firmy, přece jenom je to riziko posílat repra poštou a buh vi, jestli bych je dostal zpět smile

http://hudebniforum.cz/aparatury-f64/ro … 21158.html

Re: VIDEOTON dc 2580

Fizzy : Díky moc. Už se i někdo nabídl sám, že by to opravil. Když tak pak doporučím. Pošty bych se nebál, když se to pečlivě zabalí. Už jsem poslal dost věcí a zatím v pohodě smile

Re: VIDEOTON dc 2580

Svého času jsem lidem do Videotoňáckých beden místo origo basáků s rozpadlými pěnovými závěsy (ten blbec co to vymyslel a aplikoval do beden by měl viset) úspěšně dával český ARN-ka řady 66xx. Zvuk velmi dobrý a výdrž po výměně obou kusů v páru více jak 50 let určitě smile). Jakékoliv amatérské zásahy (a lze sem počítat i řadu českých motačů a spol) nejsou ideální. Nikdo to neudělá tak přesně jako automat s přípravky ve výrobní fabrice a deklasují se parametry repra. Po takovém zásahu to vypadá jako origo repro, ale zvuk je od originálu jiný. Většinou klesne citlivost. A když se takto "opraví" jeden reproduktor z páru, tak je to slyšet.

Re: VIDEOTON dc 2580

Ty  20 cm basáky TVM se dají lehce zabudovat do typu DC 2080, ale v modelu DC 2580, kde je basák 25 cm, by to bylo problematické. Když jsem uvažoval nad jeho náhradou, tak jsem našel nějaké takové 25 cm typy cenově přístupné v Hadexu (mám to tam nejblíže), ale nevím jakou mají kvalitu. Nakonec jsem se ale ještě před jejich koupí pokusil o renovaci stávajících repro, takže jsem zakoupil nové závěsy a zkusil repro opravit. Kupodivu i když jsem to dělal poprvé, tak se to povedlo a basáky fungují opět dobře. Nevím sice jakou mají prodávané závěsy životnost (navíc když jsou ještě z Polska), ale snad to nějakou dobu přežije.

Re: VIDEOTON dc 2580

pre Fizzy a pre Slovákov: horné závesy 25 cm môžeš kúpiť na www.dtelektronik.sk , cena v Bratislave bola za 2 ks asi 5 €. Návod ako na to je niekde na internete. V CZ to bolo na www.reproobchod.cz , je možné použiť aj náhradné reproduktory SBX2530/BK. Rozdiel je v štyroch dierach ale idú namontovať do ozvučnice, tieto nemajú tie "uši", koše sú kruhové. Na Slovensku ich možno objednať na www.somogyi.sk. možno aj dtelektronik, ale to neviem. Pôvod by mal byť z Maďarska ale na krabiciac je Made in China. Asi v číne pre Maďarov. Existujú aj iné od SAL, ale bez  gumových závesov. Nech sa ti to podarí.