Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Reproduktory » Zetag - high end

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 24]

(upravil Ej Pxy 24. 9. 2007 0:20)

Téma: Zetag - high end

http://www.bsacoustic.sk/index.php?page=6&itm=196
Nepočul som tieto repraky a navyše sa mi nepodarilo najsť stranku vyrobcu (a nejak sa mi nechce veriť udajom na tejto stranke lebo napriklad pri TVM sa vyrazne lišia oproti tomu čo piše vyrobca). Ak mate skusenosti s touto radou reproduktorov PLS podelte sa so mnou. Chcel by som ich použiť do trojpasmovky 0-800Hz a bolo by mi luto keby som ich kupil a zistil že hraju zle.

Pripadne nejaky hlbkotonovy reprak do 1000Sk (min. 70W RMS). Momentalne použivam TVM 6618 a keby bolo niečo čo by bolo lepšie v cene do 1000Sk tak by som použil to.

http://www.monacor.sk/catalogue-product … SubKtg=520
A čo Monacory? napriklad tento....

Re: Zetag - high end

Tak číňani už si vymýšlí i TS parametry...

Re: Zetag - high end

Hi end do 1000sk...

Repraky za tu cenu nebyvaji "sračky", ale nazývat to hájendem...

Re: Zetag - high end

EJ PXY: Ten Monacor je vlastne ARN226 s pridanym magnetem. Sam se muzes kuknout, ze magnet je nejaky maly vuci kosi. Proto do 3-pasma porid neco jine. Kukni na Visaton, tam najdes dobre Bassaky do 1tis Sk. Popripade 8BR40 od Beymy ta je to 3-pasma dobrea za cenu 700,-Kč se ti vleze. A mas TS parametry jiste.

Web

(upravil Ej Pxy 24. 9. 2007 14:02)

Re: Zetag - high end

to nie je 226 s pridanim magnetom je je presne ARN 226/7 http://www.tvm-valmez.cz/index.php?id=8 … amp;catg=1 . Pozeral som tie Visatony ako si poradil. O reprakoch ako je Visaton, SAL alebo Tonsil som nikdy nemal dobru mienku a aj pri tom zostavam. Aby mal reprak na 50Hz len 75dB tak to je už skutočne ubohe (o 10dB menej ako TVM). Nad beymov som uvažoval ale 8" ma len 50W RMS a 10" by som do bedni dal ale ten už stoje 1500Sk.

Re: Zetag - high end

"Membrána je z polypropylénu kombinovaného s meďou."
......
"Materiál membrany Al"

Re: Zetag - high end

Ej Pxy-si delas srandu s tim srovnavanim citlivosti podle dosti odlisnejch mereni... proc jsi nevyuzil ty moznosti vzit neco z partsexpressu? takova RS225 od Daytonu by cokoliv zde navrhovanyho rozsekala... a nestala by moc pres tisicovku... jinak bych si z tech zminenejch vybral Beymu 8BR40. Visatoni W200S by taky nebyla spatna, ale je uz precijen trochu drazsi

(upravil onee 24. 9. 2007 9:39)

Re: Zetag - high end

Noooooo ja som tiež chcel kupovať tieto High-endi ale tu ma z toho chlapci veľmi rýchlo vyliečili.

Teraz som kúpil Seas L18, L12 a 27TBFCG a to je o inom

Tiež ti to isté odporúčam.

Chalanov v BSacoustic-u poznám už nejaký čas ale ani jeden mi nevedel dať naozaj vierohodné parametre. Tvárili sa že nejaké majú ale .....

Web

(upravil Halen 24. 9. 2007 9:56)

Re: Zetag - high end

Jelikoz jsi Ej Pxy priznivcem closed ozvocnic, (u satelitu taky nepouzivam jinou konstrukci, je bezproblemova a dobra) tak ta 6618 IMHO pujde v closed bedne proste nejhloub. Ohledne te citlivosti a jinych  "uletu" (filtry bez fazoveho posunu) bys mel rozsirit zakladni znalosti. Wiki popripade jina dusevni strava je vhodna.

Re: Zetag - high end

Jo poslechni Halena, 6618 v closed bedně jede hezky odspodu.

Web

Re: Zetag - high end

Nepochopil jsem ten blud o 75db... Cahrky mereni v TVM (hrby na 150hz) se ti líbí víc? Jako Pro výběr basu pro pásmo xx-200hz se snad podle cháry řídit ani nedá (i kdyby to všichni měřili stejnou metodou), tam jsou jedinou rozumnou volbou "na dálku" TS parametry, pokud jsou spolehlivé.

Ej Pxy, věř, že TVM basák by při měření stejnou metodou jako ten Visaton měl ekvivalentně míň. Kde tam TVM (s nižší citlivostí jmenovitou) těch tvých 10db bere?

A staveni Visatonu a Tonsilu proti TVM je taky trosku na hlavu uz tim, ze Visaton narozdil od TVM a Tonsilu má i "lepší" řady a to tedy podstatně lepší. TVM a Tonsil jsou prašť jako uhoď, ale Visaton (od řady WxxxS - řada W je úplný low.end) je prostě jinde.

Re: Zetag - high end

Tak tak a Wisatony nejsou drahe Treba W130S by vysel kol 450,- takze jde rict ze W200S by se do 1000,- vesel. Ale jinak mam 8BR40 a dakt 50W uplne staci, jinak nekde pisi ze i 100W snese, takze bych se tak nejak moc nebal. Jinak co se tyce citlivosti, tak podle dat se opravdu neda. to jako ARN 226 jede od 30Hz-3000Hz no 30Hz neda ani kdyby chtel. Ten 8BR to zahraje omnoho lepe. Mel sem oba tak vim o cem mluvim. A mel sem je oba ve stejne ozvucnici a porad je mam. tekze muzu poreferovat klidne. A proto rikam ze ta beyma zahraje nize nez ARN226

Web

(upravil BlackRider 24. 9. 2007 12:43)

Re: Zetag - high end

Ej Pxy, věř, že TVM basák by při měření stejnou metodou jako ten Visaton měl ekvivalentně míň.

Tak to Michale sorry, ale na věř se tu nehraje... Až budeš mít oba basáky změřený ve stejné uzavřené bedně, tak ti to věřit budu, ale jinak ne. Pokud to máš změřený tak beru zpět.

Web

Re: Zetag - high end

kdyz ten Visac loupnes do BR, tak bude mit na 50Hz lepsi citlivost temer urcite...

Re: Zetag - high end

Tak mi to nevěř, nikdo to po tobě nechce.

Z té formulace je snad jasné patrné co jsem tím měl na mysli. Předpokládám, že se to dalo pochopit i z prvního odstavce toho příspěvku. Pokud ne, omlouvám se, budu příště psát tak, aby to pochopil každý.

Peace.

Re: Zetag - high end

Jsou to jen spekulace jak by to mohlo asi (líp) hrát.

Web

(upravil Ej Pxy 24. 9. 2007 15:07)

Re: Zetag - high end

Tebe možno 50W stači ale mne nie, ale to že beyma je lepšia to uznavam a 10" beymu by som tam mohol dať tiež, ale tá mi už nestojí za tu cenu (ale ako som povedal uznavam že je dobra). To že TVM ma hrb na 150Hz ma fakt netrapi lebo moj PA EQ ma akurat 160Hz možnosť nastavovať takže to vykompenzujem. Nakolko tie repraky nie su len na doma ale sem-tam chcem s nimi odohrat nejaku party tak chcem aby mali vyšši vykon a 50W mi nezapada koncepcii lebo PA zosik čo použivam ma 2x160W/4ohms. Momentalna zostava je trojpasmovky ARN 6618 + ARN 116/10 + ARV 104/4 a k tomu paralerne sub osadney zase 6618. Celkova zaťažitelnosť 2x140W/4ohms. Inak merania reprakov vo firmach musia byt normalizovane a su presne predpisi ako sa to ma robit preve pre to aby sa dali porovnavat medzi sebou. A mimochdom ARN6618 tie 40Hz basy da a menej ani nepotrebujem (ARN226 som namal možnost opačiť). Takže kašlem na ten Zetag a ostavam pri overenom TVM.

Ako som par krat povedal nechcem BR a špekulovať či prerobiť ozvučnicu na BR alebo na BP alebo rovno šnek aby to tlačilo o trošku viac sa mi vobec nechce. Mne pri tych vykonoch 2-3dB chybať nebudu.

Re: Zetag - high end

ses koukam docela naivni smile

Re: Zetag - high end

Ej Pxy, jestli sis něco vybral, tak mi to pošli na mail jak je v tom threadu během dnešního odpoledne.

Ale polemizovat s tebou ohledně charek nebudu, nemá to očividně smysl.

Re: Zetag - high end

ja vas tu všetkych nechapem robit subwoofery z reproduktorov znacky TWM ciže arn 226 alebo 6618 a podobnych modelov to je ta najvačšia ubohosť, aku som kedy čítal, take repro do subíkov to je na hanbu, uvedomte si ze to su hlbokotonove repro z velmi slabou citlivosťou a nie subasove, rozdiel medzi hlbkacom a subbasakom je fatalny, aj v konštrukcii repra aj v podani basovej zlozky. TWM ka radu ARN su určene do 2 až 3 pasmovych sustav az na konkret.model arn 312, tam by sa dal použit do subiku, takze az mi niekto napise ze ma doma super sub s repro arn 226, 6618 a podobne, tak je to pre mna ta najlacnejsia katastrofa - moj nazor!!!


a ešte som skoro pozabudol napisat ze včera som si objednal spominane 8" basové zetag high-end reproduktory cize zajtra 24.09. mi dorazia takže o prvych dojmoch napišem včetne o zvuku.

Web

Příspěvky [1 až 20 z 24]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Reproduktory » Zetag - high end

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£