Téma: Jak převést flac

Zdravím, zkoušel jsem několik programů, ale buď nejdou nainstalovat nebo nefungují.Nejsem žádný odborník, proto bych uvítal něco jednoduchého a funkčního.Dík

(upravil Benazi 24. 2. 2013 16:50)

Re: Jak převést flac

http://s11.postimg.cc/91kbxnaof/flac.jpg

Re: Jak převést flac

https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=16865

(upravil Michelin1 24. 2. 2013 17:22)

Re: Jak převést flac

No asi jsem blbý, ale nic ztoho nefunguje.Možná něco převede, ale nerozdělí soubor na jednotlivé skladby, takže je vše nanic.Format factory ukazuje chybu a xrecode ll nefunguje na rozdělení

Re: Jak převést flac

Nenapsal jsi jestli chceš převést z nebo do flacu.
Zkus foobar2000, ten umí převést cokoli co přehraje na spoustu formátů
http://s18.postimg.cc/d4x8afb39/V_st_i_ek.jpg

Re: Jak převést flac

Pro převádění FLAC->mp3 ve Foobaru je ještě třeba enkodér LAME, defaultně to samo nepřevádí, kdyby to bylo třeba smile

hue hue hue

Web

Re: Jak převést flac

Potřebuju jen rozdělit flac na jednotlivé slkadby, což se mi ještě nepodařilo.Xrecodell mi načte hafo dalšího, co nepotřebuju a musím vše odznačkovat.Rozdělit se mi nějakou náhodou podařila jedna kapela jinak to načítá, jak jsem psal.

Re: Jak převést flac

Pokud máš soubor flac v celku a k tomu cue, mělo by to fungovat vždycky... není spíš chyba v tom cue, např. špatný název flac souboru? A pokud máš foobar2000, v něm ani nic rozdělovat nemusíš, stačí v něm otevřít cue a on si to přelouská.

hue hue hue

Web

Re: Jak převést flac

Stáhl jsem tři kapely, cue tam je, ale nefunguje na rozdělení skladeb.

Re: Jak převést flac

Teď jsem zkoušel Burrrn a skladby to rozdělí, ovšem do programu na vypálení do jde zas jen vcelku.

Re: Jak převést flac

V případě že chceš z flac-u, který je v jednom souboru, za pomoci CUE sheetu oddělit jednotlivé skladby - tak to chápu. Toto je  poměrně jednoduše proveditelné. Já to provádím takto : Medival Cue Spliter dokáže (v případě že je CUE soubor v pořádku) rozdělit soubor na jednotlivé skladby které i pojmenuje (vše se dá podrobně nastavit). V případě, že chceš dál vypreparované soubory vypálit jako klasické CD (do CD přehrávače) tak kterýmkoliv z programů, které byli zde zmíněny, převeď soubory flac do klasického wav souboru. Tento nebo spíše tyto můžeš bez problémů vypálit na CD. Bohužel pořadí skladeb a mezery mezi skladbami musíš často zadat ručně. Problém je u skladeb které přechází z jedné do druhé bez přestávky ( z tohoto pohledu je například The wall od Pink Floyd lahůdkou). Málokdy je bez úpravy použitelný CUE soubor který je k souboru ve flac-u. V případě že chceš vypreparované flac soubory jen rozdělit, tak je už dál nepřeváděj a ulož je ve stavu v jakém jsou. Samozřejmě v případě že flac pálíš na CD, tak je vypaluj jako soubory a ne jako hudbu. V případě že Ti píšu něco co už dávno víš, promiň, chci jen poradit ne machrovat.

Re: Jak převést flac

Když mám 1 soubor v formátu .flac a k němu .cue otevřu .cue soubor ve Foobaru a ten mi automaticky rozdělí flacový soubor na jednotlivé stopy. Ty pak dám přes Foobar konvertovat do flacu a tím získám jednotlivé stopy, které lze pak vypálit či uložit na disk. Vše pouze za použití Fb a pluginů do tohoto programu. wink

Web

(upravil Michelin1 26. 2. 2013 17:29)

Re: Jak převést flac

V tom bude asi zakopaný pes, že ty soubory mě nejdou převést do podoby, abych je mohl vypálit.Jak už jsem psal Burrn mě to na skladby rozdělí, ale to je vše nedostanu to v té rozdělené podobě(na skladby) do vypalovacího programu.I když se to snažím převést do WAvu, tak mám pořád jediný soubour.Jediný program, který mi to vypálí je CDBurner a to zas 1soubor.Tak opravdu nevím, co s tím.Foobar jsem našel jen jako přehrávač nic jiného.Žádný convertor.Když tam chci otevřít soubor, napíše mi, že nelze otevřít pro přehrávání, tak jak umí všechno????

(upravil Hippo007 26. 2. 2013 18:16)

Re: Jak převést flac

Ty nevypaluješ v Burrrn?
Já hodím do Burrrn soubor cue a dám vypálit CD a skladby jsou vypáleny samostatně.

Foobar ... klikni pravou myší na soubor a uvidíš volbu convert. Dá se stáhnout komponenta pro vypalování z foobaru.

EDIT: doplněn odkaz na sw Burrrn

Re: Jak převést flac

Burrrn tedy neznám, ale to že máš jeden soubor nevadí. Jak píše Hippo007 - pokud ti to soft vypalí tak, že jsou na cd jednotlivé skladby tak pak nemáš co řešit...
Já nedávno řešil podobný problém a navíc jsem neměl cue. Vyřešil to Nero.  Před  vypálením jsem soubor v Neru jednoduchém editoru naindexoval a použil funkci rozdělit na skladby.

Re: Jak převést flac

Burrrn jsem zkoušel, skladby jsou rozdělené a pojmenované, ale program nevypaluje.

Re: Jak převést flac

Program Burrrn má už v názvu slovo "vypálit". Je určen k vypalování audio CD. Spolu s programem se nainstaluje do jeho programového adresáře soubor cdrdao.exe, který zaobstará vypálení dat na CD. Jestli ti to nefunguje, máš chybu v PC nebo se ta chyba pohybuje okolo PC.

(upravil Michelin1 26. 2. 2013 18:43)

Re: Jak převést flac

A proč mi funguje třeba CDburner?Nero8 a Ashampoo, které jsem používal ape nevypálí ani po konverzi.Je možné, že ho nemám dobře nainstaovaný, protože v seznamu programů není, zkusím ho ještě odinstalovat a znovu nainstalovat.Pokud bude chyba někde v PC stejně na to nedojdu, zas tak tomu nehovím jsem pouhý uživatel.

(upravil Hippo007 26. 2. 2013 18:45)

Re: Jak převést flac

Nemám při sobě křišťálovou kouli. Nevím, jak máš Burrrn nastaven ... jestli nevládneš angličtinou, přepni si jazyk na Slovenštinu (Settings - Language - Slovak).

EDIT: máš dostatek místa na disku pro konverzi?
V seznamu nainstalovaných programů ho taky nemám.

(upravil Michelin1 26. 2. 2013 19:04)

Re: Jak převést flac

Jo, bohužel Burrrn s emi zasekne na show details a dál už nejde nainstalovat, proto mi asi nefunguje.Na disku mám volných skoro 50%