Téma: Eagle Grid

Ako prenadstavim Grid v Eagli na default hodnotu - 1mm? Aby som nemusel stale do okola prenadstavovat hodnotu z "inch" do mm.

Za odpoved dakujem.

(upravil Jan16 19. 1. 2013 23:37)

Re: Eagle Grid

VIEW > GRID (to přece víš)
Netuším, o  co se pokoušíš, ale skoro veškeré běžné součástky jsou v rozměrech zlomků palců, takže pracuj s mřížkou 0,05" (případně jejími násobky 0,025; 0,0125). Mřížka v mm se používá tak při kreslení půdorysů některých součástek. Proto mi není jasné, na co to potřebuješ v milimetrech?!
//Momentálně nenapadá kde to nastavit. Výchozí hodnota 0,05" je naprosto vyhovující a v pořádku

(upravil Qwer 20. 1. 2013 15:21)

Re: Eagle Grid

Ja mam na mysli nadstavit vychodziu hodnotu z default 0,1" na 1mm, tak aby ked vytvorim new schematic/board mi automaticky hodi Grid/size na 1mm a nie 0,1" ako je default.

// Uz to mam...

Jan16 napsal:
na co to potřebuješ v milimetrech?!

// Je mi lepsia praca v mm (predstavivost, prehladnost). A povedzme ze si idem spravit kniznicu s xx typmi suciastiek> "http://www.tme.eu/sk/Document/e842514c0 … d3/ruc.pdf" mierky su udavane v mm, takze prepinat Grid size pri Package a Symbol xx razi ma nebavi. Pri tych DIL suciastok mas pravdu, tam sa da spravit vynimka.

(upravil Jan16 20. 1. 2013 3:29)

Re: Eagle Grid

Necituj předchozí příspěvek, místní to nemají rádi.

Stále čekám na odpověď, na co krutí vocas potřebuješ grid 1mm. Žádné běžné součástky v tomhle rozměrovém systému nejsou dělané, a vytváření desek je akorát pak výraznou komplikací!
Ale třeba na to přijdeš sám, až ti nepudou naroutovat nohy ani k DIL integráči...

Re: Eagle Grid

Ahojte, zoznamujem sa s eagle a hneď na začiatku mám problém s diodovým mostíkom, v štandardných knižniciach som ho nenašiel, čo ma dosť zarazilo. Hľadal som na nete, našiel knižnicu pre mostík KBPC, ale tá nefunguje. Aké knižnice používate/odporúčate?

(upravil right13 18. 5. 2013 14:10)

Re: Eagle Grid

stihni si knižnice od PaJa na paja trb unas, su dosť prepracovane a najdeš tma všetko potrebne,použivam iba tie, špecialitky si kreslim sam

ak neovladaš eagle, odporucam zacat radsej KiCadom, nietkorych veciach je o dost lepsi a je to free

Web

Re: Eagle Grid

Proboha které knižnice PaJa? Nenávidím!  Všecko co tam má PaJa v eaglu je, pokud to neumíš najít, tak je to pak těžké.
Mostíky tam jsou. Jak ty kulaté ampérové, tak třeba ty placky co jsou v PC zdrojích (KBU406 a spol..). Hledat pánové, hledat.

Re: Eagle Grid

tak neviem, asi máš iné nároky, ale PAJA knižnice sú perfektné, veľké pady, rozmerovo zodpovedajú, nájdeš v nich všetko bežne používané... Originál knižnice RCL v eagli treba veľa upravovať, majú nepoužitelné pady lebo sú strašne maličké. Aké používaš ty?

Web

Re: Eagle Grid

Originál knižnice rozměry taky odpvídají a pady jsou dostatečně velké pro prokovené vícevrstvé spoje. Pokud chceš pady větší, je otázka pár minut upravit příslušná pouzdra či knihovny, umíme-li v eaglu navíc používat skripty a DRC.,
Jinak co používám já: Originální knihovny eagle, většinou mírně upravené co do velikostí padů, jelikož dělám převážně jednovrstvé desky a pájím to doma. Ale i originální pady nejsou problém pájet doma. Když mě rupne v kouli, že udělám nějakou dvouvrstvou doma, tak používám miniaturizace až až, viz třeba tohle. Ty "prokovy" jsou tuším průměr 0,056. A pak mám nějaké svoje knihovny (postupně dotvářím), ve kterých jsou nastrkané pohromadě všechny často/běžně používané THT věci. Ale narozdíl od PaJíka to mám udělaný s hlavou a patou, a né že dám do knihovny 300x tentýž odpor a pokaždý předvyplním jinou hodnotu. To ať se na mě PaJa nezlobí, ale to je na pár facek.

Re: Eagle Grid

Ďakujem. Vyskúšam možno aj KiCad, keďže idem asi s kanónom na vrabce, pretože potrebujem navrhnúť iba dosku zdroja pre zosilňovač s pár súčiastkami. Schému som nakreslil zatiaľ s diódami a teraz sa hrám s doskou. Pozrel som si videá od Jeremy Blum, ktoré mi veľmi pomohly, tak snáď z toho nakoniec niečo bude.

Asi som drevený, ale tie mostíky tam nájsť neviem.

(upravil Jan16 18. 5. 2013 16:14)

Re: Eagle Grid

V knihovně rectifier jich je málo nebo co?

Re: Eagle Grid

Dik, som drevo so slabou anglinčtinou.

(upravil right13 18. 5. 2013 16:49)

Re: Eagle Grid

jan 16, ja mam starsie kniznice, kde to takto nie je, su tam odpory 5-7,5-10-12,7mm 0805-1206 , 2 5 10 a 20W,takisto kondiky, proste rozdelene do rozmerov ktore sa bezne vyskytuju a to staci,ale tak kazdy pouziva co sa mu paci, ja pouzivam iba tie pajove, co nemam si dokreslim alebo stiahnem nakreslene. Aj tak by som postupne chcel prejst na Altium

KiCad je vyborny, su k tomu dva videjka na youtube ktore ta prevedu vsetkymi funkciami a ihned pochopis cele  ovladanie, je velmi pohodlne a umoznuje funkcie ako profi softy orcad alebo altium, dobre sa s nim pracuje

nieco som pisal aj sem http://svetelektro.com/Forum/kicad-t29454.html

Web

(upravil Jan16 18. 5. 2013 16:58)

Re: Eagle Grid

marcin: Bez angličtiny dneska si v elektronice ani pořádně neprdneš. Doba holt postoupila... Ale tak nastudovat nějaké základy a jména běžných součástek není problém ne? smile

odpory všech roztečí cos vymenoval jsou v RCL. Ty výkonové jsou pak v jiné knihovně - já jelikžo používám na výkony odpory tesla, mám na to svou knihovnu s patřičnými rozměry. Nevidím jediný důvod, proč používat nějaké cizí pochybné knihovny. Pokud je problém se naučit editovat knihovny v eaglu, tak pak zas tvrdím, že je zbytečný takový program používat.
KiCad neznám, ani Altium. Slyšel jsem akorát něco Sprint-u, ale ten mi není po chuti. Pak znám ještě Formicu, ale to je tak opravdu jen na domácí plácání.
PaJa knihovny jsou pro mě prostě nějaký (nepovedený) pokus, jak z eaglu udělat program pro malé děti. Avšak mám ten dojem, že cílová oblast eaglu byla jiná smile

//ten odkaz ti nepremává

(upravil Dalča 19. 5. 2013 10:52)

Re: Eagle Grid

Jan 16
JJ doba pokročila.
Před Léty 25 jsme všecko popouškovali v azbuce.
Včil všecko budeme papouškovat v Američtině.

Je to víc kůl a in a když to takhle vyroutíš a nebudeš tam mít bugy tak to bude v ouklendu.

Zaměstnavatel rozhodl o tom, že můžeme používat měniče ABB. Minulý týden jsem z kanclu vyhodil obchoďáka s tím, že nebudu vymejšlet a navrhovat zařízení s komponenty, které nemají potřebnou technickou doumentaci v češtině. Zítra má přijít šéfka obchodu měničů ABB, tak su zvědavej, co mi řekne.
Pokud si myslí, že mi dá v češtině návod k obsluze a zbytek (příručka pro projektanty a příručka pro dimenzování) v éngliši, tak ji vyrazím a budu projektovat na ty, od kterejch mám dostatek podkladů, abych mohl za mnou konstruovaný zařízení ručit. Za provoz, bezpečnost spolehlivost.
Nejsem zvědavej posloucghat, až někde něco vybuchne, že jsem přehlíd na stránce 678 dole drobným písmem nějakou notice.
Když se zkurví 300tunový zdvih, tak lidi pod ním a v okolí jsou v přímým ohrožení života, zvlášť když to břemeno je licí pánev plná tekutý oceli. A proto požaduju striktně veškeré podklady v jazyce českém. A toto by měli dělat všichni.
Jinač z toho bahna periferie nevybředneme. Když děláme do Ruska, všechno se jim dává v Ruštině, návody, passporty, dokumentace... když děláme pro Němce totéž, ale v Němčině. Neexistuje říct Němci tady máš papíry v Angličtině.

Jen Češi si nechají pořád srát na hlavu a zdůvodňují to tím, že doba pokročila.

Chce se mi zase blejt....

Re: Eagle Grid

Jenom bych chtěl dodat na co milimetry? THT jsou ve zlomcích palců, ale SMD jsou dost často ve zlomcích mm.

Re: Eagle Grid

trochu offtopic..nema tu niekto eagle 6. pre linux aj s medicinou?

Web